POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
24 Ekim 2023 Salı - 12:39

Yeni şehir hastanesi krizi: Bozyaka ve Tepecik'te görüntü var, randevu yok!

Bayraklı Şehir Hastanesi krizlerin gölgesinde hasta kabulüne başlarken, Bozyaka Eğitim ve Araştırma ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi personel kaydırma sonucu adeta doktorsuz kaldı. MHRS sistemi üzerinden randevu talebi oluşturulmak istendiğinde her iki hastanede de göğüs hastalıkları, radyoloji, kadın doğum ve cildiye gibi departmanlardan randevu alınamadığı görüldü. İzmir Tabip Odası Başkanı Kaynak, "Sorulduğu zaman hastaneler çalışıyor ama randevu alamıyorsun!" dedi.

Yeni şehir hastanesi krizi: Bozyaka ve Tepecik te görüntü var, randevu yok!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir'de yapımı yılan hikayesine dönen ve işçi krizleri ile ulaşım sorununun gölgesinde hasta kabulüne başlayan Bayraklı Şehir Hastanesi bu kez kentteki 2 büyük hastaneden personel çekilmesiyle gündeme geldi.  

Bayraklı Şehir Hastanesi’ne İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden çekilen sağlık personellerinin eksikliği söz konusu hastanelerde vatandaşların mağdur olmasına yol açtı.

İzmir Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü gibi kurumlar konu hakkında bir açıklamaz yapmazken ‘Şehir Hastanesi’ne personelleri kaydırılan hastaneler kapanacak mı? Küçülecek mi?’ soruları da yanıtsız kaldı.

Öte yandan Bozyaka Eğitim ve Araştırma ile Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanelerinin personellerinin yarı yarıya oranda Bayraklı Şehir Hastanesi’ne kaydırılması sağlık hizmeti için hastanelere başvuran vatandaşların ve doktor ile sağlık personellerinin mağduriyet yaşamasına neden oldu.

Sağlık çalışanları aniden Bayraklı Şehir Hastanesi’ne görevlendirilirken, vatandaşlar ise yaşadıkları yere yakın hastanelerde randevu bulamamaktan şikayetçi!

Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile iki hastanede yapılan randevu sorgusunda birçok hayati dalda ‘randevu bulunmamaktadır’ uyarısı ile karşılaşıldığı görüldü.

"ARADIĞINIZ KRİTERLERE UYGUN RANDEVU BULUNANAMIŞTIR"
Tepecik Beyin ve Sinir Cerrahisi’nden ancak 9 Kasım tarihine randevu alınabilirken, hastanenin psikiyatri, radyoloji, kadın doğum ve cildiye bölümlerinden randevu talep edildiğinde vatandaşın karşısına ‘aradığınız kriterlere uygun randevu bulunamamıştır’ yazısı çıkıyor.

İzmir Bozyaka hastanesinde de görüntü farklı değil…

Bozyaka Göğüs Hastalıkları bölümünde randevu verilemiyor, aynı şekilde hastaneden radyoloji, estetik cerrahi ve kadın doğum bölümleri için randevu talebi gönderildiğinde hastaları ‘Aradığınız kriterlere uygun randevu bulunamamıştır' yazısı karşılıyor.

"GİDENLER NİYE GİTTİ, KALANLAR NİYE KALDI? BİLMİYORUZ!"
Konu hakkında konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, "Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışını da sosyal medyadan ve sağlık çalışanlarından duyduk. Kendilerine görevlendirmeler geldi. Bir kısmı 1 yıllık, bir kısmı 3 aylık farklı sürelerde yapıldı. Tepecik ve Bozyaka hastanesi de eğitim ve araştırma hastanesi statüsünde. Personellerin bir kısmı hizmet kadrosunda bir kısmı da akademi kadrosunda. Bir kısmı Sağlık Bakanlığı kadrosunda, bir kısmı akademik kadrolarda. Bunlardan eğitim kadrosunda olanlar Şehir Hastanesi’ne çoğu gitti. 2 hastaneden gittiler çoğu gitti. Tek tük kalanlar da var. Gidenler niye gitti, kalanlar niye kaldı biz de kendileri de bilmiyor! Eğitim hastanelerinde çok sayıda asistan var. Çoğu asistan Şehir Hastanesi’nde görevlendirildiler. Burada da gidenler hangi kritere göre gitti bunu da bilmiyoruz. Kendileri de bilmiyor. Görünen durum Bozyaka Hastanesi’nin önemli bir bölümü yaklaşık yarısı eğitim kadrosu ile Şehir Hastanesi’nde görevlendirildi. Bozyaka’da ise yarıdan fazla diyebiliriz Şehir Hastanesi’nde görevlendirildi" ifadelerini kullandı. 

"İKİ SORUN VAR.."
Yaşananların ardından sağlık sistemlerindeki sorunlara değinen Kaynak, ‘’Burada iki sorun var. Şehir Hastanesi’ne giden hekimler orada bir pilot çalışma, oryantasyon yapmadan oraya gittiler. Hekimler ve sağlık çalışanları orada günlük birçok sorunla karşılaşıyorlar. Giden hastaneler hangi nitelikle sağlık hizmeti verileceği hususunu bilmiyoruz. Bir de kalan hastanelerin durumu. Hastanelerde yarıdan az sayıda hekim kaldı. Aynı MHRS ile aynı acil yoğunluğu ile görev yapacak ise o hastaneler orada hekim sayısı yarıya düştüğüne göre iş hacmi iki kat artacak demektir. Bunlar nasıl çözülecek bilmiyoruz" dedi. 

"SORULDUĞU ZAMAN ÇALIŞIYOR AMA RANDEVU YOK"
Kaynak, "Maalesef randevular doluydu şimdi bu sistemi hekim sayısına göre mi ayarladılar yoksa zaten randevular doluydu bu doluluk mu devam ediyor bilmiyoruz. Biz vatandaş olarak Tepecik Hastanesi sorulduğu zaman çalışıyor! Bozyaka Hastanesi sorulduğu zaman çalışıyor ama randevu alamıyorsun! Çalışmalarının yeni randevu talebinde bir faydası yok. Acil servise gittiniz beyin cerrahisine ihtiyaç duyan bir sorunla acil serviste tedavi olmayacaksınız ki. Cerrahi müdahale gerekecek, bu yapılacak mı bilmiyoruz. Şu andaki organizasyon anlaşılır durumda değil" diye konuştu. 

WHATSAPP’TAN GÖREVLENDİRME!
Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte sağlık personellerinin görevlendirilme şekli kamuoyunda tartışmaya yol açarken Tabip Odası Başkanı Kaynak skandal bir ayrıntıyı da açıkladı.

Kaynak Şehir Hastanesi’nde görevlendirilen bazı personellere bilgilendirmenin WhatsApp ile yapıldığını belirtti.

Kaynak, ‘’WhatsApp’tan insan görevlendirilir mi? Bir tane WhatsApp mesajı geliyor. Şehir Hastanesi’ne görevlendirildiniz diye! Oraya gidin diye, böyle bir şey olmaz. İlk gün bu şekilde mesaj alan arkadaşlarımız oldu, yazışmalar daha sonra yapıldı. İlk WhatsApp ile yapıldı. Açıldığı gün açıldığını öyle anladı mesaj yazılan sağlık çalışanları. Resmi şekilde bildirilmeli. Ani gelişmelerde ancak kullanırsınız WhatsApp’ı’’ diye sözlerini noktaladı.

 
İYİ Partili Özlale'den şehir hastanesi bombardımanı: Kapılarını utanç vesikası olarak açtı!
 
Pehlivan 3 açılış yaptı, yeni müjdeler verdi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yasemin 26 Ekim 2023 Perşembe 06:45

Atanmayı bekleyen doktor adayları varken var olanları niye yolluyorlar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de vakalar yüzde 30 arttı: Uyuz neden olur, nasıl bulaşır?
Türkiye genelinde uyuz hastalığının görülme oranında artış yaşanıyor. ...
Eski damadının dokusuyla hayat buldu!
İzmir'in Menemen ilçesinde karaciğer yetmezliği bulunan 63 yaşındaki Hüseyin ...
23 ilaç geri ödeme listesine alındı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ...
 
İzmir Tabip Odası'ndan şehir hastanesi soruları!
İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kaynak, “Bayraklı Şehir Hastanesinin ...
İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesinde Organ Nakli Merkezi açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesinde kurulan Dr. ...
Bayraklı’da 'Meme Kanseri Farkındalık' semineri
Vatandaşlara yönelik bilgilendirme seminerlerini aralıksız sürdüren Bayraklı ...
 
İzmir Tabip Odası'ndan 10 şehir hastanesi sorusu!
Açılışı yılan hikayesine dönen Bayraklı Şehir Hastanesi’nde hasta kabul ...
Ve İzmir Şehir Hastanesi kapılarını açtı!
Yapımı tamamlanan İzmir Şehir Hastanesinde hasta kabulüne başlanıldı. ...
Yas ve ölüm sürecine destek: Eşlikçiler palyatif bakıma giriyor
Yas ve ölüm süreçlerinde, hasta ile hasta yakınlarına destek olmak amacıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri