POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
24 Ekim 2019 Perşembe - 13:58

Yıldırım'dan İzmir'de 'harekat' mesajı: Bütün terör yuvalarını dağıttık!

Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin konuşan 24. Dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Bütün terör yuvalarını dağıttık. Bölgedeki paydaşlar Rusya, ABD ile mutabakata vardı. Amaç sınırlarımızın hemen ötesinde oluşturulmaya çalışılan bir yapay devlet hayalini tümden ortadan kaldırmak” dedi.

Yıldırım dan İzmir de  harekat  mesajı: Bütün terör yuvalarını dağıttık!

24. Dönem TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ege Üniversitesi’nin 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Törene Yıldırım’ın yanı sıra; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ile İzmir milletvekilleri de katıldı.



Törende Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin değerlendirmede bulunan Yıldırım, “Cumhurbaşkanımızın ‘Suriye ve Irak sınırımızın güneyinde terör oluşumuna asla müsaade etmeyeceğiz’ sözleri noktasından hareketle büyük bir mücadele veriyoruz. Elhamdülillah kahraman Mehmetlerimizin, güvenlik güçlerimizin büyük cesareti ile o alanlara da girdik. Bütün terör yuvalarını dağıttık. Şimdi bölgedeki paydaşlar Rusya, ABD ile mutabakata vardı. Bu mutabakatın amacı, sınırlarımızın hemen ötesinde oluşturulmaya çalışılan bir yapay devlet hayalini tümden ortadan kaldırmak” ifadelerini kullandı.

İNSANLIK ÖLMEDİ DİYORUZ
Savaş nedeniyle dünyada 270 milyon göçmen bulunduğunu söyleyen Yıldırım, “İnsanlık maalesef üzerine düşeni yapmıyor. Dün İngiltere’de bir konteynerde 39 cansız beden bulundu. Bir konteyner içine doldurulmuş göçmenler hayatını kaybetmiş. Bir ona bir de Türkiye’ye bakın. Türkiye, batılı, Amerikalı dostlarımızın yaptığını yapmıyor. ‘İnsanlık ölmedi’ diyoruz, darda olan herkese kapımızı açıyoruz, onlarla aşımızı paylaşıyoruz, evimizi paylaşıyoruz. Bu özelliğimizden dolayı da dünyanın en cömert ülkesi unvanına sahip olduk. Biz bize yakışanı yapıyoruz. Kim ne derse desin aynısını yapmaya devam edeceğiz. Şimdi biz Suriye’nin, Irak’ın, komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız. 8 yılı aşan bu ızdırap, bu şiddet, bu terör sona ersin; buradaki insanlar da vatanına dönsün. Bunun için gayret ediyoruz. Başka amacımız yok. Büyük bir bedel ödüyoruz, fedakarlık yapıyoruz. Bazıları ‘memleketlerine gitmezler’ diyor. Ben öyle düşünmüyorum. Bülbülü altın kafese koymuşlar ille de ‘vatanım’ demiş. Bunlar doğdukları, büyüdükleri, acı tatlı hatıralarının olduğu yerleri mutlaka özleyecektir. Olaya biraz daha empati ile bakmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

BÜTÜN TERÖR YUVALARINI DAĞITTIK
Mültecilerin tekrar memleketlerine dönmeleri için büyük bir operasyon yaptıklarını kaydeden Yıldırım, “Başbakanlığım döneminde 15 Temmuz alçak kalkışmasından sonra Fırat Kalkanı başlattık. Cerablus’tan El Bab’a kadar 2 bin kilometrekarelik alanı DEAŞ’tan, PYD’den, PKK’dan temizledik. 2018 başında Zeytin Dalı ile Afrin bölgesinde 2 bin kilometrekarelik alanı bütün bölücü yıkıcı unsurlardan temizledik. Şimdi de Fırat’ın doğusunda baştan beri söylediğimiz gibi, Cumhurbaşkanımızın ‘Suriye ve Irak sınırımızın güneyinde terör oluşumuna asla müsaade etmeyeceğiz’ sözleri noktasından hareketle büyük bir mücadele veriyoruz. Elhamdülillah kahraman Mehmetlerimizin, güvenlik güçlerimizin büyük cesareti ile o alanlara da girdik. Bütün terör yuvalarını dağıttık. Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

KÜRTLER BİZİM KARDEŞİMİZ
Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürtler bizim kardeşimiz, Araplar bizim kardeşimiz, Türkmenler kardeşimiz. Bu coğrafyada yaşayan, 619 yıl Osmanlı’nın şefkatinde hayat süren bütün insanlar kardeşimiz ama bizim düşmanımız, eline silah alıp gözünü kırpmadan masum insanları öldüren alçak, bölücü terör örgütleridir. PKK, YPG, FETÖ, DEAŞ’tır. Ülkeye, millete, bölgeye hiçbir zarar vermeyen bütün unsurlar bizim kardeşimizdir. Bu iki şeyi birbirine karıştıranlar var. Operasyonla ilgili dost bildiğimiz bazı ülkeler, ‘Türk ordusu Kürtlere saldırıyor’ diye yazıyor. Kocaman yalan, büyük alçaklık.”

ONLİNE ÜLKELER, OFFLİNE ÜLKELER…
Günümüzde internetin hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğine dikkat çeken Yıldırım, “Bu sabah gelirken bir haber düştü. Yakında yeni bilgisayarın duyurusu yapılacakmış. Bu bilgisayar 10 bin yılda yapılan işi 2-3 saniyede yapıyor. İnsanın hafızasını zorlayan bir şeyden bahsediyorum. 1969 yılında aya ilk insan giderken aynı günlerde internet de bulundu. Aya gidiş, yıllarca konuşuldu ama internetten kimse bahsetmedi. Ta ki milenyumun başına kadar. Bugün artık aya gidiş unutuldu ama internet bir iletişimin ötesinde hayatımızın ayrılmaz parçası haline geldi. Artık dünyada ülkeler ikiye ayrılıyor. Online ülkeler, offline ülkeler. Yani çevrim içi ülkeler ve çevrim dışı ülkeler. Bu çok güzel bir şey ama artısı eksisi var. Bilgi iletişim teknolojileri mukayeseli üstünlük sağlar. Eğer bu altyapıya sahipseniz, akıl yollarına sahipseniz yarışta bir adım öne çıkıyorsunuz. Offline bir ülkeyseniz gelişme sürecinde çok geri kalıyorsunuz” dedi.

KAMU BÜTÜN MEZUNLARI İSTİHDAM EDEMEZ
Türkiye’deki üniversite sayısı hakkında bilgi veren ve bu sayıdan rahatsız olanların olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: “Alt yapı olmayan üniversite niye açılıyor diyorlar. Mükemmel iyinin düşmanıdır. Mükemmeli beklerseniz hiçbir zaman hiçbir şey yapamazsınız. Daima iyiye razı olacaksınız, adım atacaksınız, sonra mükemmel her zaman hedefiniz olmaya devam edecek. Üniversiteye erişimde Türkiye dünyada ikinci sıraya yükseldi. İstiyoruz ki üniversite eğitimi alan öğrenci sayımızı olabildiğince artıralım. Ancak üniversiteleri sadece mezun olduğunda kamuda işe girmek için araç olarak görmeye devam edersek bu gelecek için büyük bir hayal kırıklığı olur. Hiçbir zaman kamu bütün üniversite mezunlarını istihdam edemez. Üniversite sizin ufkunuzu açacak. Hangi alana yönelecekseniz çok daha kapsamlı değerlendirme ve karar verme yeteneği kazandıracak. Üniversiteye bakışı böyle görmek lazım.”

AKIL TERİ VURGUSU
Bilgi iletişim teknolojilerinin önemine de değinen Yıldırım, “Akıl terini kullanarak yükte hafif pahada ağır bir kaynağa sahip oluyorsunuz. Yazılım, donanım, yenilikçi teknolojiler, araştırma geliştirme; bunlar daha ülkemizde 10 yıl öncesine kadar ihraç edilirken gümrük vergi numarası verilmeyen şeylerdi. Bugün gençlerin üretip dünyaya ihraca ettikleri bilgisayar oyunun yıllık bedeli 2018’de 1 milyar 100 milyon dolara ulaştı. Gençler yapıyorlar. Bu bizim gençlerimizin akıl terinin başarısızdır. Üniversiteler başta olmak üzere teknoparklara ve araştırma geliştirmeye çok büyük kaynak ayırdık. Teknoparklarda çalışanların vergi yükü vesairesi devlet tarafından karşılanıyor. Amacımız bilgi iletişim teknolojilerinde Türkiye'nin bulunduğu noktayı daha da ileri taşımaktır. Geçen ay Silikon Vadisi’ndeydik. Sosyal paylaşım sitelerinin merkezleri de orada. Orada gördüm, gurur duydum ama bu buruk bir gururdu. Orada bizim beyinlerimiz vardı. Bin 800 Türk beyni, genç mühendis oralarda bütün dünya için akıl teri üretiyor, programlar yazıyor. Yeni yeni buluşlar ortaya koyuyor. Elimizdeki bu akıllı telefonların bazı yazılımları orada bizim mühendisler tarafından yapılıyor. Büyük gurur duyum ama bu gurur biraz buruk bir gurur oldu. Keşke bu beyinlerimiz orada değil de burada bu işi yapsalar. Bu da not etmek istediğim başka bir konu” şeklinde konuştu.

İBRAHİM ÇOLAK DA TÖRENDEYDİ
Törende bulunan 2019 Dünya Artistik Şampiyonası’nda halka branşında altın madalya kazanan İbrahim Çolak’a da seslenen Yıldırım, “İbrahim Çolak, bir ilki başardı, birinci oldu. Ay yıldızı bayrağımızı yükseklere taşıdı. Şimdi İbrahim'den beklediğimiz, olimpiyat şampiyonu olmaktır. Hele hele ilk dünya şampiyonun İzmir’den çıkması, 64 yıllık Ege Üniversitesi’nden çıkması da aynı bir gurur vesilesi” dedi.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ
Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise şunları söyledi: “Ülkemiz, küreselleşen dünyada önemli bir aktör. Ülke olarak büyük bir ekonomik yarışın içerisindeyiz. Bu yarışta geri kalmamak ve ülkemizi hak ettiği noktaya taşımak için üniversitelere, bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Bu yarışta yer alabilmemiz için ülkemizin hedefleri doğrultusunda bilimsel çalışmalara ve araştırmalara ağırlık vermemiz gerekiyor. Ege Üniversitesi olarak üstümüze düşen görevin farkındayız ve hedeflerimize giden yolda araştırma üniversitesi olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda araştırma yapan gençlerimizi teşvik etmek için üniversitemiz senatosunun kararıyla yüksek lisans öğrencilerimize 2 bin 50, doktora öğrencilerimize 2 bin 750 ve doktora sonrası araştırmacılarımıza ise 3 bin 500 TL burs verilmesini kararlaştırdık.”

ORDUMUZUN YANINDAYIZ
Budak ayıca, “Dünyadaki bilimsel gelişmeleri yakından takip edin, memleketimizin önceliklerini hedefleyin ve ülkemizin hayallerini gerçek kılmak için yılmadan, usanmadan çalışın. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün gençliği olduğunuzu ve onun sizlere verdiği görevleri asla unutmayın. Bu anlamda Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bu vesileyle, Suriye'nin kuzeyinde terör odaklarına karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın önderliğinde başarıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan askerlerimize ise acil şifalar diliyorum. Ege Üniversitesi ailesi olarak ordumuzun her zaman yanındayız” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından hem 2019 Dünya Artistik Şampiyonası’nda halka branşında altın madalya kazanan İbrahim Çolak’a hem de üniversiteye en yüksek puanla giren öğrencilere ödülleri verildi.

 
"Trump'ın mektubu yok hükmündedir"
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Trump'ın mektubu yok hükmündedir"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
AK Parti'den yeni vergi taslağına ilişkin açıklama
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ''Gelir vergisi üst dilimini yüzde ...
MSB: Rusya ile görüşmeler sürüyor
Milli Savunma Bakanlığı, varılan mutabakat doğrultusunda kurulacak mekanizmalara ...
 
Beko'dan Soyer'e: İzmirliler yanında!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kıbrıs konusundaki sözleri nedeniyle ...
Yücel'den Soyer'e 'Kıbrıs' desteği: Algı operasyon peşindeler!
Yücel, “Seçimlerden sonra CHP’li belediye başkanlarına karşı bir algı ...
'CHP'nin kalesi'nde yarışın rengi belli oldu: 5 maddelik manifesto!
CHP’de gözler parti içi yarışa çevrildi. İzmir’de partinin kalesi olarak ...
 
Başkan İduğ'dan İYİ Parti'ye teşekkür ziyareti
İduğ, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası ilk teşekkür ziyaretini İyi Parti ...
Yerel yönetimler taslağı: Başkanla gelip gidecekler!
AK Parti'nin ocak ayında Meclis'e sunmayı planladığı yerel yönetimler ...
CHP Konak'tan tarım zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?
CHP Konak İlçe Başkanlığı Cumhuriyet, Tarım ve Devrim konulu bir etkinlik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri