POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
22 Mayıs 2023 Pazartesi - 14:48

Yıldırım'dan Millet İttifakı'na samimiyet çıkışı: İzmir Marşı'yla girdiler, mehtere döndüler!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, muhalefetin 14 Mayıs'tan sonra ağız değiştirdiğini ancak bunun samimi olmadığını söyledi. Yıldırım, "İzmir Marşı'yla girdiler, 14 Mayıs'tan sonra mehtere döndüler. Yemezler, samimiyet lazım" dedi.

Yıldırım dan Millet İttifakı na samimiyet çıkışı: İzmir Marşı yla girdiler, mehtere döndüler!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, muhalefetin 14 Mayıs'tan sonra ağız değiştirdiğini ancak bunun samimi olmadığını söyledi.

Binali Yıldırım, Kınık Belediyesi Sosyal Tesisleri Delez Yaşam Vadisi'nde düzenlenen "vatandaş buluşması" toplantısına katıldı.

Tezahüratlar üzerine, "28 Mayıs'ta öyle bir ses verin ki ta Kandil'dekiler duysun, FETÖ'cüler, bütün dünya duysun." ifadelerini kullanan Yıldırım, 14 Mayıs'taki destekleri nedeniyle vatandaşlara teşekkür etti.

14 Mayıs'taki seçimler sonucunda 323 milletvekili ile meclisin yarıdan fazlasının Cumhur İttifakı'nda olduğunu ve "işin yüzde 99,5'inin" tamamlandığını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bizim sözlerimiz suya yazılan sözler değildir. Söz uçar eser kalır. Bazıları 'Sana söz' diyor, ondan sonra toz oluyor. Söz uçtu gitti ama Kınık'ın Beyaz Saray gibi öğretmenevi orada duruyor. TOKİ'ler, mesire alanı, yollar, hastane yakıştı mı Kınık'a? Sağlık lisesi, meslek yüksekokulu onu da hallettik. Tren de geliyor. Her şey yapılır. Yeter ki birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz zarar görmesin. Aramıza PKK terör örgütü, FETÖ'cüler girmesin ama karşımızdaki adaylar maalesef bunların ipine sarıldılar, 14'üne kadar. Baktılar fayda yok, ağız değiştirdiler. İzmir Marşı'yla girdiler, 14 Mayıs'tan sonra mehtere döndüler. Yemezler, samimiyet lazım."

"Sitem hakkımız var"
AK Parti'nin İzmir'de birçok yatırımı hayata geçirdiğini, 25 senedir iş başında olan CHP'nin ise İzmir'de hizmet üretemediğini öne süren Yıldırım, şöyle konuştu: Sitem edeceğim; bu kadar hizmet, iş, bu kadar gayret, bu sonuç olmamalı. Bu samimi bir sizinle dertleşmedir. Ülkemiz için gecesini gündüzüne katmış bir lidere yüzde 32, hiçbir emeği olmayan adaya yüzde 63. Tabii ki milletimizin kararı başımızın üstündedir ama sitem hakkımız da var. Bunun telafisi var. Cumhurbaşkanımızın seçimi için milyonlar lazım değil. Kılıçdaroğlu gibi 3,5 milyona ihtiyacımız yok. Tüm Türkiye'de 260 bin oya ihtiyacımız var. İzmir, 'Bırak Türkiye'yi, yüzyılın liderini İzmir seçer' deyip bütün oyları biz verelim olur mu?

"Yolumuza devam edeceğiz"
Yıldırım, seçime çok az zamanın kaldığını ve bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu teröristlere, onların arkasındaki ağababaları sömürgeci ülkelere fırsat vermeyelim. Cumhurbaşkanımızın adaylığı sürecinde ABD, Almanya, İngiltere, Fransa'daki dergiler, gazeteler karşımızda seçime giriyor gibi aleyhinde kampanya yürüttü. Siz kimsiniz? Cumhurbaşkanını seçecek bu aziz millettir, Kınık'tır, Bergama'dır, Dikili'dir, Foça'dır, İzmir'in 30 ilçesidir. Onun için hariçten gazel okumayı bırakın, işinize bakın.

14 Mayıs'ı gördükten sonra günah çıkarmaya başladılar. Ne diyorlar; Tayyip Erdoğan zaten bu işi yapacak adam diyorlar. Ağız değiştirdiler. 260 bin oy eksiğimiz kaldı ya 'Tayyip Erdoğan'a yıllardır diktatör diye haksızlık yaptık, hiç diktatör ikinci tura kalır mı?' diyorlar. Allah sizi ıslah etsin. Memleketimizin önünde çok büyük fırsatlar var, büyük de tehditler var. Dünya bir belirsizliğe doğru gidiyor. Ülkeyi emanet edeceğiniz kadrolar çok önemli. Burada seçici olmak mecburiyetindesiniz. Tecrübesiyle, yaptıklarıyla, duruşuyla adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Yüzyılı'nda yolumuza devam edeceğiz."

Kesin olmayan sonuçlara göre İzmir milletvekili seçilen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da Binali Yıldırım'ın başbakanlığı döneminde kentin birçok hizmetle buluştuğunu vurguladı.

İnan, 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı'nın büyük bir zafer elde ettiğini kaydederek, "28 Mayıs'ta da inşallah hemşehrilerimiz istikrardan, hizmetten yana oyunu kullanacak." dedi.

Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşma
Binali Yıldırım daha sonra aynı yerde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde birçok vaatte bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları ifade etti: KHK'ları iptal edeceğim, FETÖ'cüleri tekrar devlete sokacağım' dedi mi? Dedi. 'Selahattin Demirtaş'ı, Osman Kavala'yı derhal serbest bırakacağım' dedi mi? Kardeşim biz 40 bin şehidi ne için verdik? Burada şehit yakını olmayan var mı? İzmir'de hemen hemen 10 aileden birinin şehidi var. 40 bin şehit verdik bu topraklar için. Bugünler için mi verdik? Kimse kusura bakmasın. Bizim peşkeş çekecek vatanımız yok. Bayrağımızın yanına asla bir başka paçavrayı sokamayız. Buna kimsenin hakkı yok. Kim buna cüret ederse, tevessül ederse boyunun ölçüsünü alır."

Binali Yıldırım, siyasetle hizmeti birbiriyle karıştırmadıklarını, hizmette siyaset olamayacağını belirterek, seçimden sonra deprem bölgesinde yaşayanlara yönelik kullanılan ifadeleri hatırlattı.

Deprem bölgesinde muhalefete az oy çıktı diye çeşitli açıklamalar yapıldığına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Depremzedeleri yerleştirdikleri belediye yerlerinden apar topar kapının önüne koydular. Bu mu insanlık? Bu mu siyaset? Varsın olmasın. Batsın böyle bir siyaset. İnsanların acılarını bile yok sayanlara, oy avcılığına düşenlere lanet olsun. Bizim milletimiz bu değildir. Cihana hükmetmiş, yoksula, yoksuna, ihtiyaç sahibine kol kanat germiş bir milletin evlatlarıyız. Bize yakışır mı bu? Oradaki depremde gencecik evlatlarını, analarını, babalarını toprağa vermiş bu insanların acılarına bir acı daha yüklemek yakışır mı? Bu densizlere verilecek cevap verildi. Beş gün sonra pazar günü vereceğiniz kuvvetli destek onları bir daha ses çıkarmamak üzere tarihin çöplüğüne atacaktır."

Programlara AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar ile Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer de katıldı.



BERGAMA MESAİSİ 
Binali Yıldırım, Bergama Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Türkiye'nin gelecek 5 yılını riske atma lüksü olmadığını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Etrafımızda kara bulutlar var. Adeta bir ateş çemberi içindeyiz. Kuzeyimizde Rusya-Ukrayna Savaşı, güneyimizde Libya, Yemen, Suriye var. İsrail Filistin meselesi devam ediyor. Türkiye'nin güçlü olması lazım, güçlü liderliğe sahip olması lazım ki bu kurtlar sofrasında yem olmayalım. Onun için istikrar ve güven, tecrübe, liderlik önemlidir."

Cudi ve Gabar'da 100 milyar dolar değerinde petrol keşfi yapıldığını kaydeden Yıldırım, "100 milyar dolar. 11 ilimizi 6 Şubat'ta yerle bir eden büyük felaketin sadece parasal faturası. Hiç hesapta olmayan bir şey. Cenabıhak bir kapıyı kapatıyor birini açıyor. 14'ünde seçim oldu, felaketi yaşadığımız illerde 'Siz niye Tayyip Erdoğan'a oy verdiniz?' diye bedduaya başladılar. Allah bunlara akıl fikir versin. Bunlar bizden değil. Bunların Türklüğünden, Müslümanlığından şüphe ederim." dedi.

"Şehitlerimizin ruhunu incitmeye hakkınız yok"
28 Mayıs yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun önemine işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu seçim parti seçimi değil, bu seçim Türkiye'nin seçimi. Türkiye'nin bütün dünyaya vermesi gereken bir mesaj var. 14 Mayıs'tan önce adaylar belli oldu. Seçime gidiyoruz. Türkiye'de seçim yapacağız, Kandil'dekiler böyle sürekli ötüyorlar 'Tayyip Erdoğan'ı seçmeyin, Kemal Bey'i seçin. Kemal Bey'i seçerseniz SİHA'lar, İHA'lar, başımızdaki bu belalar defolacak, bölgede özerklik verilecek, T.C. devleti kafamızı inlerimizden çıkaramaz hale getirdi.' FETÖ'cüler ötmeye başladılar, ABD'de, Avrupa'da, her yerde. Kemal Bey ne dedi? 'Ben Demirtaş'ı serbest bırakacağım.' 6-8 Ekim olaylarında, Çukur Olayları'nda 57 masum insanın öldürülmesinin vebali, sorumlusu kim? Bir yandan Tayyip Bey'e 'Diktatör' diyeceksiniz bir yandan da 'Devletten ilişiği kesilen FETÖ'cülerin hepsini iş başı yapacağım, KHK'ları iptal edeceğim' diyeceksiniz. 15 Temmuz'da toprağa verdiğimiz 251 şehidimizin yakınlarına ne söyleyeceksiniz? 40 bin şehit verdik, bölücü PKK terör örgütüne. Bu şehitlerimizin ruhunu incitmeye hakkımız yok. Onun için herkes haddini bilecek."

"30 yaş altı 5 vekilden 4'ü AK Parti'li"
Yıldırım, 14 Mayıs'ta 30 yaş altında 5 adayın milletvekili seçildiğini belirterek, bunlardan 4'ünün AK Parti'den olduğuna dikkati çekti.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan'ın İzmir'den seçildiğini, Konya'da 3. sıradan aday olan CHP'nin Gençlik Kolları Başkanı'nın ise seçilemediğini anlatan Yıldırım, "Onu 3. sıraya koyacağına birinci sıraya koy seçilsin. Onu yapmadılar. Kendi bünyelerine aldıkları küçük partilere 37 milletvekili verdiler bedavadan. Sizin Gençlik Kolları Başkanı'nızın 37 milletvekili kadar değeri yok mu?" dedi.

Programa AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti milletvekili seçilen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ve Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da katıldı.

Yıldırım, Kınık ilçesinden Bergama'ya gelişinde kısa süre önce açılan Bergama Çevre Yolu'nu kullandı. Çalışmalarını sürdüren işçilerle de sohbet eden Yıldırım, onlara tatlı ikram etti. (AA)

 
Özdağ ve Kurtulmuş'tan görüşme sonrası açıklamalar!
 
Soyer'den milyarlık yatırım raporu: 10 Haziran'da bitecek, Çeşme'nin geleceği kurtulacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdağ ve Kurtulmuş'tan görüşme sonrası açıklamalar!
AK Partili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Merkezi'nde Ümit Özdağ ...
AK Partili Dağ Romanlarla buluştu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Konak ilçesinde muhtarlar ...
AK Partili İnan ile Başkan Tugay arasında 'stat' polemiği!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Göztepe Gürsel Aksel ...
 
İYİ Parti'de kurultay tarihleri belli oldu!
İYİ Parti'nin 3'üncü Olağan Kurultayı 24-25 Haziran tarihlerinde yapılacak.
DİSK'ten 28 Mayıs açıklaması: 70 bin oyu sandığa getireceğiz!
28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimine yönelik düzenlenen toplantıda ...
AK Partili Kaya: Kılıçdaroğlu 28 Mayıs'ta tıpış tıpış gidecek!
AK Partili Kaya, "CHP, İzmir'e bir dayatma yaptı. Atatürk karşıtı, TSK'ya ...
 
Engin'den sokak sokak sandık daveti mesaisi!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi ...
"Sandığa atılan her oya sahip çıkacağız"
Başkan Tugay, “Sandığa atılan her oya sahip çıkacağız, tüm süreci takip ...
Ümit Özdağ'dan dikkat çeken açıklama!
Dağıldığı kesinleşen ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın bugün 'ikinci ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri