POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
14 Aralık 2019 Cumartesi - 13:44

Yücel'den kongre salonunda parti içi çarpıcı mesajlar: Adamcı, ekipçi siyasete...

İzmir'de ilçe kongrelerinin startını Seferihisar'dan verdi. 30 ilçe'de, 27 Ocak 2019 tarihine kadar sürecek olan ilçe kongrelerinin ilkinde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, hem AKP iktidarına yüklendi hem de parti içi önemli mesajlar verdi. Yücel, "Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız. Adamcı siyasete göz açtırmayacağız. Ekipçi, dar ekipçi, klikçi siyasete izin vermeyeceğiz. İktidara inanan iktidar olunca bu ülkeyi nasıl yöneteceğini konuşan, tartışan bir CHP örgütü kuracağız" dedi.

Yücel den kongre salonunda parti içi çarpıcı mesajlar: Adamcı, ekipçi siyasete...

Seferihisar ve Urla İlçe kongrelerine katılan Yücel, Seferihisar ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, CHP'nin iktidara gelmesinin 31 Mart seçimleri sonrasında artık kaçınılmaz olduğunu dile getirerek, parti içinde adamcı ekipçi ve dar ekipçi siyasete yer olmadığını ifade etti. 

MÜCADELEMİZ DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İÇİN

Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet ittifakını parçalama isteğinin, AK P'arti'nin yaşadığı korkuyu da gözler önüne serdiğini belirterek, şunları söyledi;

"Çok değerli yol arkadaşlarım, Böyle güzel, böyle coşkulu, böyle inançlı bir örgütle bir arada olmak çok güzel. Çok onurlu bir görev yapıyorsunuz. Çok değerli bir mücadele veriyorsunuz. Nasıl ki; O dönemin egemen devletlerinin hasta adam dediği Osmanlı İmparatorluğunun küllerinden özgür ve bağımsız bir devlet kuran; Önce saltanatı sonra hilafeti kaldıran,bir çok dünya devletinden önce kadına seçme ve seçilme hakkı veren, Cumhuriyet devrimlerini bir bir Türk milletine armağan eden Mustafa kemal Atatürk ve arkadaşları emperyalizme karşı mücadele verdilerse; siz de bu ülkede yaşayan insanların daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli yaşamaları için,  daha çağdaş, daha özgür ve demokratik bir Türkiye kurmak için mücadele ediyorsunuz. İnsanlarımızın işsizlik nedeniyle, geçim derdi nedeniyle, evlerine ekmek götüremedikleri için; Annelerin ve babaların çocuklarına okul üniformaları alamadıkları için intihar etmediği bir Türkiye kurmanın mücadelesini veriyorsunuz. Kadınlarımızın şiddet görmediği ve katledilmediği, insanlarımızın inançları yüzünden, etnik kimlikleri yüzünden ayrıştırılmadığı, ötekileştirilmediği, eşit ve özgür bireylerin yaşadığı bir Türkiye kurmak için mücadele ediyorsunuz. Geleceğe umutla bakan, cumhuriyetin ışığıyla yetişen, aklı ve bilimi kendine rehber edinen, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür gençler yetiştirmek için mücadele ediyorsunuz. O yüzden değerli arkadaşlarım; sizleri yürekten kutluyorum."

31 MART'IN MİMARI KILIÇDAROĞLU'DUR

31 Mart Yerel seçimlerinde CHP'ye, AKP ve yandaş medya tarafından ve terör üzerinden iftiralar atıldığını, hakaretler edildiğini hatırlatan ama kendilerinin kula kulluk etmeme mücadelesi verdiklerini söyleyen Yücel,  "31 mart yerel seçimlerinde zor bir süreç yaşadık. Başta genel başkanımız kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, CHP’nin adaylarına, meclis üyelerimize akıl almaz hakaretler ve iftiralar attılar. Terör örgütleriyle iş birliği yapıyorlar dediler. Yandaş basın, havuz medyası bir sürü asılsız haberle adaylarımızı hedef gösterdiler.İktidar partisi mensupları şayet terör örgütleriyle iş birliği yapan birilerini arıyorlarsa, dönüp önce aynaya bakacaklar. Oslo görüşmelerini yapan biz değiliz, İmralı görüşmelerini, Dolmabahçe mutabakatını yapan da biz değiliz. Habur sınır kapısında çadır mahkemelerini biz kurmadık,Valilere "pkk’ya dokunmayın” talimatını da biz vermedik. Seçimlerden 2 gün önce terörist başının mektubunu devletin kanallarında okuyan sonra da yorumlayan da biz değiliz.  O zaman terör örgütleriyle iş birliği yapan kim arkadaşlar? Yılmadık, yorulmadık, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, tüm örgütümüzle büyük bir mücadele verdik. Neyin mücadelesi?Demokrasi mücadelesi, Neyin mücadelesi?Hak, hukuk, adalet mücadelesi Neyin mücadelesi?Kula kulluk etmemenin, halk için, milletimiz için, toplumun refahı için çalışma mücadelesi.Bu mücadeleyi başarıyla taçlandırdık. Martın sonu bahar olsun dedik, martın sonunda baharı getirdik. 31 mart yerel seçimlerinde cumhuriyet halk partisi Türkiye genelinde, 11 büyükşehir, 10 il, 191 ilçe belediyesi kazandı. İzmir’de büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer’le, % 58 gibi rekor bir oy oranıyla seçim kazandık. 22 olan belediye sayımızı 24’e çıkardık. 25 sene sonra İstanbul’u, Ankara’yı kazandık. Bugün Türkiye nüfusunun neredeyse % 50’sini CHP yönetiyor. Bu başarıda herkesin payı var. Ama bir kişinin payı çok yüksek:Bu başarının mimarı; Göreve geldiği günden beri, CHP’yi toplumun tüm kesimleriyle kucaklaştıran, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı hak hukuk adalet diyerek 435 km yürüyen, millet ittifakını kurarak, attığı doğru adımlarla, doğru yönetilen ittifak süreciyle, ittifakın resmi ve gayrı resmi paydaşlarıyla kurulan doğru diyaloglarla 31 mart ve 23 haziran başarılarının mimarı olan CHP genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutluyorum" dedi.

AKP'Yİ VE ERDOĞANI KORKU SARDI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet ittifakını parçalamak istemesine ilişkin sözlerine değinen CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel, bu açıklamanın tek sebebinin korku olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu.

Bugün cumhuriyet halk partisini iktidara taşıyacak kadroları seçmek için bir aradayız. Öncelikle parti içi demokrasi yarışında seçilerek gelen kongre delegelerimiz kutluyorum ve mahallelerde sandık başına giderek bu demokrasi şölenine ortak olan tüm üyelerimize de teşekkür ediyorum.

Bugün AKP iktidarı, yandaş basın, havuz medyası, CHP’yi karıştırmak için fırsat kolluyorsa, bugün recep Tayyip Erdoğan “millet ittifakını bozmamız lazım” diyorsa;  bu gümbür gümbür iktidara  yürüyen cumhuriyet halk partisinden korktukları içindir.  10 Ekim 2019. Önemli bir tarih. Barış pınarı harekatı 9 ekim 2019’da başlamış, Mehmetçik Suriye sınırında, Suriye topraklarında güvenliği sağlamak, bölgeyi terörist unsurlardan temizlemek için sınır ötesi bir harekata girişmiş. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 ekim 2019 tarihinde Sırbistan gezisi dönüşünde bir açıklama yapıyor. Diyor ki; “ittifakların zenginleşmesi fakirleşmesi yaklaşımı mümkündür olabilir. Adı millet ittifakı ama milletten nasibini almamış ittifakın zayıflaması, parçalanması çok çok önemli." Kim diyor? AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan;

Ne zaman diyor? Barış pınarı harekatının başlamasından 1 gün sonra; Mehmetçik, vatan savunması için sınır ötesi harekata başlamışken, Sayın Cumhurbaşkanı'nın derdi başka, o millet ittifakını dağıtma derdinde. Bugün Türkiye'de 4 milyon resmi, 6,5 milyon gayrı resmi işsiz var, 500 bin civarında atanamayan öğretmen var, 1,5 milyon EYT’li var; ama cumhurbaşkanın derdi başka; onun derdi millet ittifakını dağıtmak. Böyle bir anlayışa karşı, böyle bir iktidara karşı, toplumu böylesine, ayrıştıran, kutuplaştıran, düşmanlaştıran bir yapıya karşı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olmaktan başka çaresi yok.

ADAMCI, KLİKÇİ SİYASETE İZİN VERMEYİZ

CHP Urla ilçe kongresinde parti içi mesajlar da veren Deniz Yücel, şunları söyledi:

"Türkiye'nin içinde bulunduğu kötü durumda, halkın CHP'yi iktidara taşımaya hazır olduğu bir dönemde, kimsenin adamcı ve klikçi siyaset yapmasına izin vermeyeceklerini belirterek "Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız. Adamcı siyasete göz açtırmayacağız. Ekipçi, dar ekipçi, klikçi siyasete izin vermeyeceğiz. İktidara inanan iktidar olunca bu ülkeyi nasıl yöneteceğini konuşan, tartışan bir CHP örgütü kuracağız. Değerli arkadaşlarım şunu unutmayın, biz birbirimizi kucaklayamazsak,  toplumu kucaklayamayız. Toplumu kucaklayamazsak, iktidar olamayız. 31 mart yerel seçimleri öncesinde bir umutsuzluk vardı, bir karamsarlık vardı, ancak 31 mart seçimleriyle ve 23 haziran İstanbul seçimleriyle; korku duvarı yıkıldı, umutsuzluk yerini umuda, karamsarlık yerini inanç ve kararlılığa bıraktı.  Peki bundan sonra ne yapacağız. Oturup ben sen kavgası mı yapacağız? Yoksa CHP’yi iktidara taşımak için birbirimize mi kenetleneceğiz?

Bizim; çocukların yatağa aç girmediği, kadınların katledilmediği, gençlerin, gazetecilerin, akademisyenlerin sadece düşüncelerini paylaştıkları için hapse atılmadıkları, insanların huzur ve barış içinde yaşadığı bir Türkiye kurmamız için birbirimize kenetlenmemiz ve CHP’yi iktidara taşımamız gerekiyor.  Kendi çıkarları için, Kendi hedefleri için, Kendi kişisel beklentileri için bu birlikteliği engellemek hatta bozmak isteyenler çıkabilir. Onlara asla izin vermeyeceğiz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar mücadelesi, kişilerin şahsi hedeflerinden ve beklentilerinden çok daha değerli bir mücadeledir."

YOLUN SONU İKTİDAR

Parti içi kavganın, çekişmenin olmadığı, uyumun ve birlikte mücadelenin hakim kılındığı  yerde başarının kendiliğinden geldiği ifade eden Yücel, çıktıkları yolun sonunun iktidar olduğu belirterek şöyle konuştu.

Urla’da bir başarı var. CHP oylarında ciddi bir artış var.

31 mart günü Urla’da seçimi % 67,5 gibi bir oyla kazandıysak, bunda emeği olan, Başta ilçe başkanımız  Hakan Özbadur’a ve yönetimine, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, önceki dönem görev yapan belediye başkanımız  Sibel Uyar’a önceki dönem meclis üyelerimize, O dönem aday olan, bugün ise seçilmiş ve görevde olan meclis üyelerimize ve belediye başkanımız Burak Oğuz’a canı gönülden teşekkür ediyorum. Urla örgütümüz bizim göğsümüzü kabartmıştır. Parti içi kavganın olmadığı yerde, örgüt ve belediye başkanı uyumunun olduğu yerde, başarının kaçınılmaz olduğunu göstermiştir. Bugün Urla'da başlattığımız ilçe kongrelerimizin   ilçelerimize, İzmir'imize, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını  diliyor, bu yolun sonunun iktidar olduğuna inancımı bir kez daha sizlerle paylaşıyor ve kongremizin başarılı geçmesini temenni ediyorum.

 
MHP'den Gelecek Partisi açıklaması
 
Sürekli'den sandık teftişi ve teşkilata 'katılım 'teşekkürü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Üye 14 Aralık 2019 Cumartesi 19:30

31 martın mimarisi ekonomi krizdir.AKP nin ne çok eleştiri aldığı dönemdi hepsi bu.halk yerelde değişim dedi .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den Gelecek Partisi açıklaması
MHP Genel Başkanı Semih Yalçın, "Pensilvanya'dan esen rüzgârların kaldırdığı ...
Vekil Kırkpınar duyurdu: Kemalpaşa'ya Adalet Sarayı geliyor!
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan adliye hizmet binası sorunu AK Parti ...
Zeybekci İzmir'de başkan adaylarıyla buluştu... Ne mesaj verdi?
Ekonomi Eski Bakanı ve AK Parti’nin 2019 İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
CHP Karabağlar’da adaylardan gövde gösterisiyle resmi ilan!
Kongre sonucunun merakla beklendiği ilçelerden olan Karabağlar’da, İlçe ...
CHP' İzmir'de kongre mesaisi... 3 ilçede başkan seçildi, güne Sertel damga vurdu!
CHP İzmir’de kongre maratonu 3 ilçedeki sandık mesaisiyle başladı. Seferihisar ...
ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçisi Satterfield'a ABD Senatosu’nun Ermeni ...
 
CHP'de o ilçede kongre öncesi örnek tablo!
CHP İzmir’de ilçe kongreleri  maratonu arifesinde Foça’da örnek bir tablo ...
Sındır'dan kongre yolunda tarafsızlık ve birlik vurgusu!
Bornova siyasetinin en önemli aktörlerinden CHP İzmir Milletvekili Kamil ...
Sertel TRT'nin 2018 bilançosunu açıkladı
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Hazine ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri