POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
18 Kasım 2022 Cuma - 16:58

Yunanistan'dan göçmenlere işkence!

Yunanistan, yasa dışı yollardan ülkelerine geçen bir grup göçmeni dövdükten sonra para ve cep telefonları alıp uluslararası hukuka aykırı bir biçimde Türkiye'ye geri itti.

Yunanistan dan göçmenlere işkence!

Edirne'den yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçen Fas uyruklu bir grup göçmen, Yunan sınır güvenlik güçlerine yakalandı.

Güvenlik güçleri, göçmenleri üzerlerindeki para, değerli eşya ve kıyafetlerini alıp, dövdükten sonra Meriç Nehri üzerinden zorla Türkiye'ye itti.

Sırtında ve yüzlerinde derin yaralar oluşan ve aç ve susuz olarak geri itilen göçmenlere Türk askerleri sahip çıktı.

Yorgun ve yaralı durumda olan göçmenler, Edirne Sultan 1'inci Murat Hastanesi'nde tedavi edilmelerinin ardından İl Göç İdaresi'ne götürüldü. 

'BİZE İŞKENCE ETTİLER'
Yunanistan güvenlik güçlerinin uluslararası hukuka aykırı davranıp, Türkiye'ye geri ittiği göçmenlerden Omar Halımı, Yunan polislerinin kendisini darbetmesi sonucu sırtında derin yaralar oluştuğunu söyledi.

Tek amaçlarının daha iyi yaşam için Avrupa ülkelerine gitmek olduğunu belirten Halımı, Yunan güvenlik güçlerinin değerli eşyalarını alıp Türkiye'ye zorla geri ittiklerini söyledi. 

Halımı, "Yunanistan'a geçtik orada Yunan askerleri ve polisleri bizi yakaladık, insan gibi bir muamele görmedik. Bizi dövdüler, telefonlarımızı ve paralarımızı aldılar. İşkence ettiler. Bunları neden yaptıklarını bilmiyorum sadece hedefimiz Avrupa'ya gitmekti. Yunanistan'da bir şey yapmayacaktık zaten, sadece orayı güzergah olarak kullanmak istedik. Annem, babam, kardeşlerim hepsi Fas'ta. Daha iyi ve yeni hayat yaşamak, daha iyi şartlarda yaşamak için Avrupa girmek istedim" diye konuştu.

'TÜRKİYE BİZİ İNSAN GİBİ KARŞILADI'
Türkiye'de askerlerin kendilerini iyi şekilde karşıladığını anlatan Halımı, "Yunanistan topraklarını girdikten sonra Yunanistan asker ve polisleri bizi yakaladı. Hiç sebepsiz yere bize kötü davrandılar, döverek darbettiler. Neden yaptıkları hakkında hiçbir fikrim yok biz onlara hiçbir şey yapmadık. Dövdükten sonra bizi Türkiye'ye geri attılar. Türkiye'de bizi insan gibi karşıladılar. İnsan gibi davranıp bizi hastaneye götürüp tedavi ettirdiler. Kıyafetlerimizi verdiler. Yunan polisleri tarafından dövüldüm yaklaşık 8 kişilik bir grup beni dövdü. Polis ve askeri araçlar vardı. Tahta sopalar ile beni dövdüler. Merhametsizce beni darbettiler. Türkiye bize sahip çıktı, Türkiye'ye minnettarım" dedi.

Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını anlatan Mehdi Abboubı (26) ise geçtikleri Yunanistan'da 6 saat yürüdükten sonra yakalandıklarını söyleyerek, "Bize çok kötü şekilde zulmettiler, kötü davrandılar. Üzerimizden kıyafetlerimize ve paramızı aldılar. Türkiye tarafına geri ittiklerinde Türkiye tarafı bize çok iyi davrandı. Bizi kabul ederek hastaneye götürdüler, tedavi ettirip yemek kıyafet verdiler. İhtiyaçlarımız giderildi, Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Yunanistan güvenlik güçlerinin kendilerini çok sert döverek işkence ettiğini dile getiren Abedelkarımı Roumane (25) de "Yunanistan'a geçtikten sonra bizi yakaladılar ve çok sert bir şekilde bizi dövdüler. Şu an ayağımı bile kaldıramıyorum. Çok kötü bir muameleye maruz kaldık. İnsanlık dışı sanki hayvanmışız gibi bize muamele ettiler. Bizi nehir üzerinden geri ittiler, Türkiye tarafında Türk askerleri tarafından karşılandık ve hastaneye götürüp tedavi ettirdiler. Türk askerlerine ve polislerine çok teşekkür ediyoruz. Bize çok iyi davrandılar aşırı derecede iyilik gördük" dedi.

Edirne Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'nde misafir edilen göçmenler, Türk askeri ve Türk devletine minnettar olduklarını söyledi. (DHA)

 
Atatürk Anıtı'na balyozlu saldırıda tutuklama!
 
İZSU'dan sağanak teyakkuzu: 1500 personel sahada!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ukrayna'dan tahıl anlaşması mesajı geldi, Türkiye düzeltti!
Ukrayna Altyapı Bakanlığı,19 Kasım'da süresi dolacak olan Karadeniz Tahıl ...
İran'da bir günde iki silahlı saldırı
Mahsa Amini protestolarının sürdüğü İran'da İsfahan ve İzu kentlerinde ...
Polonya'ya düşen füzede ibre Ukrayna'ya döndü!
Polonya topraklarına Rus füzesi düştüğü iddiasıyla tırmanan gerilim, gelen ...
 
G20 Sonuç Bildirgesi açıklandı!
Endonezya'daki G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde küresel gıda güvenliği ...
'Mahsa Amini' protestolarında 'ikinci idam cezası'
Başkent Tahran'da Mahsa Emini'nin hayatını kaybetmesi sonrası başlayan ...
Polonya ordusundan 'savaşa hazırlık durumu' kararı!
NATO üyesi Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne füzelerin ...
 
Trump 2024 seçimleri için adaylığını açıkladı
Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını ilan etti.
Polonya'da sınır köyüne füze: 2 ölü
NATO üyesi Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne füze ...
Füze saldırısı: Kiev'de iki bina vuruldu
Uzun bir aranın ardından Ukrayna'nın başkenti Kiev yine füzelerin hedefi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri