POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
19 Mayıs 2023 Cuma - 12:24

Yurdun dört bir yanında 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor.

Yurdun dört bir yanında 19 Mayıs coşkusu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Kasapoğlu başkanlığındaki 81 il ve KKTC ve Azerbaycan’dan gelen temsilci gençlerin yanı sıra sporcular ve Bakanlık personelinin yer aldığı heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Kasapoğlu'nun, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Bakan Kasapoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, deftere şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk, 104 yıl önce işgale uğramış vatan topraklarını müdafaa için Samsun’a çıkışınız, ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası oldu. Çanakkale muharebelerinde makes bulan hürriyet ateşi, Samsun’a 19 Mayıs 1919’da ayak basan bir avuç askerin gücüyle harlandı, perçinlendi.

Asırlık bir çınar olarak yoluna devam eden ülkemiz bugün Türkiye Yüzyılı’nın eşiğindedir. Hiç şüphe yok ki Türkiye’nin en büyük gücü ve teminatı pırıl pırıl gençleridir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin her alanda kendisini geliştirmesi, üstün donanım ve başarıya erişmesi adına tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Biliyoruz ki imkan ve potansiyel sahibi bir gençlik ülkesinin ve kendisinin istikbalini güçlü bir şekilde inşa edecektir.

İşaret ettiğiniz muasır medeniyet hedefimiz doğrultusunda her alanda olduğu gibi sporda da uluslararası müsabakalarda pek çok başarı elde ettik. Cumhuriyetimizin 100. yılında, sporcularımızın üstün gayretleri ile kazanılan bu başarılar, asrın felaketini yaşayan milletimiz için büyük bir umut vesilesidir.

Bu duygularla aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Zatıalinizi ve kahraman silah arkadaşlarınızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun."

Bakan Kasapoğlu, 81 il ve KKTC ve Azerbaycan’dan gelen temsilci gençlerin yanı sıra sporcular ve Bakanlık personeliyle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Kasapoğlu, Anıtkabir'i ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarına 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak başlayan Kasapoğlu, "19 Mayıs'ın 104'üncü yılındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı istiklal meşalesinin 104'üncü yılında yine aynı ruh, yine aynı inanç ve aynı azimle yarınlara yürüyoruz." dedi.

"Gençlerimiz sadece ülkemizin değil insanlığın umudu." diyen Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Adalet anlayışı, inancı, gayreti, enerjisiyle güçlü bir gençliğimiz var. Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Gençlerine, çocuklarına bayram armağan eden bir ülkeyiz. Bu da ayrı bir gurur vesilesi. Bu özel günde milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. İnanıyorum ki gençlerimizle birlikte cumhuriyetimizin 100. yılında bu kutlama çok özel olacak, çok farklı olacak ve yarınlar gençlerimizle birlikte daha aydınlık olacak."

Samsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk'ün Samsun'a gelişi canlandırıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Kurtuluş Yolu'nda, Bandırma Vapuru'nu simgeleyen ve o dönem "Tütün İskelesi" olarak bilinen yerde inşa edilen iskelede tören düzenlendi.

Atatürk ile silah arkadaşlarının heykellerinin de yer aldığı alandaki törende İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da karaya çıkmasını sembolize eden Türk bayrağı, bir deniz subayı, iki deniz eri ve iki piyade askeri tarafından taşınarak karaya çıkarıldı.

Vali Zülkif Dağlı, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlatışının 104. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

19 Mayıs 1919 tarihinin, Türk milletinin makus talihini değiştirerek bağımsız bir devlet ve özgür bir millet olarak tarih sahnesinde yeniden yer almasını sağladığını vurgulayan Dağlı, şu ifadeleri kullandı:

"Bundan 104 yıl önce bugün Bandırma Vapuru ile tam da bu noktadan Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ebediyete kadar hür yaşayacak milletimiz için kurtuluş meşalesini yakmıştır. Şimdi o tarihi anı adeta yeniden yaşıyormuşçasına coşku ve gururla şanlı Türk bayrağımızı temsili olarak karaya çıkaracak ve geleceğimizin teminatı olan gençliğimize teslim edeceğiz. Vatan topraklarımızın üzerinde ilelebet gururla dalgalanacak olan şanlı bayrağımız gelecek nesillerimize ilham vermeye devam edecektir."

Daha sonra Türk bayrağı, deniz subayı tarafından izcilere teslim edildi.

Törene, Vali Dağlı'nın yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul

İstanbul'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe gençlik ve spor müdürleri ile gençler katıldı.

Hacıcaferoğlu'nun, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunduğu törende, saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Edirne

Edirne'de, 25 Kasım Stadyumu önünde oluşturulan kortej Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak'ın anıta çelenk sunmasıyla devam eden programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere mesajı okundu.

Ak, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ve direnişinin başlangıç tarihi olduğunu söyledi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yakılan istiklal ateşinin, 9 Eylül 1922'de düşmanın denize dökülmesiyle son bulduğunu belirten Ak, "Milletimizin, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı gösterdiği bu azim ve kararlılık, son ve ebedi devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla taçlandırılmıştır." dedi.

Törene, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Kutlamalar gün içindeki etkinliklerle devam edecek.

Kırklareli

Kırklareli'nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Stadı'nda devam eden törende konuşan Babuşçu, Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının 104. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.

Programda, öğrenciler şiir okudu, gösteri sundu.

Törene, Vali Birol Ekici, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Tekirdağ

Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, sahil dolgu alanında bulunan amfi tiyatrodaki etkinliklerle devam etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, bir milletin yeniden diriliş destanının sarsılmaz bir hatırası olduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, jimnastik, karate ve tekvando dalı sporcuları gösteri yaptı.

Etkinliğe katılan öğrenciler, hep birlikte "Gençliğin Ata'ya Cevabı"nı okudu.

Programa, Vali Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Tekirdağ Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çetin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Gaziantep

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muhittin Özbay, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden program şiir dinletisiyle devam etti.

Özbay, törende, 19 Mayıs'ın bir ulusun ayağa kalkışı ve umudu olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından sporcular, birçok branştan gösteri gerçekleştirdi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da etkinlikler, Şehitlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

11 Nisan Stadyumu'nda devam eden etkinliklerde, gençler 4x100 metre koşusu Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan tarafından başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kurslarında spor eğitimi alan gençler, gösteri gerçekleştirdi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Etkinlikler, gün boyunca çeşitli programlarla kent merkezi ve ilçelerde devam edecek.

Malatya

İnönü Caddesi'ndeki kutlama programı, 2. Ordu Bandosu'nun eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın milli egemenlik ve milli iradenin hakimiyet günü olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından güreş, tekvando, kick boks, wushu takımları gösteri yaptı.

Törene, Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Adıyaman

Adıyaman Valiliği bahçesinde düzenlenen törende İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş Atatürk Anıtı'na çelenk sundu daha sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Mansur Yardımcı Stadı'nda devam eden programda konuşan Keleş, 19 Mayıs'ı minnet ve gururla kutladıklarını söyledi.

Törende, çeşitli branşlarda derece elde eden sporculara ödülleri verildi.

Kilis

Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü önünde "Gençlik Yürüyüşü" için bir araya gelen öğrenciler, 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağını açarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada yapılan törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Kaplan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programda, halk oyunları ve çeşitli gösteriler yapıldı, yarışmalarda derece elde eden öğrencilere madalya ve ödülleri verildi.

Programa, Vali Recep Soytürk, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, MHP Kilis Milletvekili Mustafa Demir, 1. Hudut Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Özhan Özvural, Belediye Başkanı Servet Ramazan, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, ilgililer ve öğrenciler katıldı. (AA)

 
Uçurtmalar kardeşliğe yükseldi!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anıtkabir'de 19 Mayıs töreni
Ankara'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin ...
İzmir'de enerjisini güneşten alan ilkokul!
Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100'üncü Yıl İlkokulu'nda, güneş enerjisinden ...
Kuraklığa karşı kaçak kuyu uyarısı!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ...
 
Tartışmalı millet bahçesi projesinde yeni planlar askıda!
Bergama'daki 14 Eylül Stadı'nın içinde yer alan 51 bin 560 metrekarelik ...
DEÜ'den örnek iş birliği: 'Cana can kat' projesi
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kalp hastalıklarına yönelik anlamlı bir ...
TÜİK genç nüfus verilerini açıkladı: Yaşlı İzmir!
TÜİK 2022 itibariyle Türkiye genç nüfus istatistiklerini açıkladı. TÜİK’in ...
 
104.yıl gururu: Cumhuriyet'e atılan ilk adım!
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele fitilini ateşlediği ...
Kaçak midye avcılığı yapan 3 kişi yakalandı
İzmir Körfezi'nde kaçak midye avcılığı yaparken yakalanan 3 kişiye toplam ...
Ege Denizi'nde korkutan deprem
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Ege Denizi'nin Girit Adası'nda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri