POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
25 Ocak 2021 Pazartesi - 14:25

ZMO'dan Büyükşehir'e 'liyakat' çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına ‘ziraat mühendisliği’ dışından atama yapılmasına tepki gösteren Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Tevfik Türk, “Başkan Soyer’i atama ve görevlendirmelerin ehliyet ve liyakate dayalı yapılması ilkesine uygun davranmaya davet ediyoruz” dedi

ZMO dan Büyükşehir e  liyakat  çağrısı

Ödemiş’te geçtiğimiz günlerde ‘Başka bir tarım mümkün’ sloganıyla uygulayacakları yeni tarım modelini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarımla ilgili bir de kritik bir atama yaptı.

Başkan Soyer, daha önce Özel Kalem Müdürü olan ardından da tarım danışmanı yaptığı Şevket Meriç’i belediye bünyesinde kurulan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na atadı. Başkan Soyer’in bu kararı kentte ‘liyalat’ tartışmalarına neden olurken, bir tepki de TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden geldi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na ‘ziraat mühendisliği’ dışından atama yapılmasını eleştiren Şube Başkanı Tevfik Türk, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na meslek formasyonu dışından yapılan atama meslektaşlarımızı, üyelerimizi ve odamızı son derece rahatsız etmiştir. Günümüzde tarım bir hobi değil, çiftçiler tarafından yapılan ve tüm insanlara hizmet eden stratejik bir faaliyettir. Bu yüzden planlanması ve yönetilmesi de tarım eğitimi almış mühendisler tarafından yapılmalıdır. Bu bağlamda, Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı, atama ve görevlendirmelerin ehliyet ve liyakate dayalı yapılması ilkesine uygun davranmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MESLEKTAŞLARIMIZI RAHATSIZ ETTİ

Tarımın bir hobi olmadığını, dolayısıyla planlama ve yönetilmesinin de tarım eğitimi almış mühendisler tarafından yapılması gerektiğini savunan Türk, “Bütünşehir Yasası sonrası köylerin mahalle statüsüne geçmesi sonucu, kırsal mahalleler de yerel yönetimlerin hizmet götürmekle yükümlü oldukları alanlar haline gelmiştir. Hem kent içindeki yeşil alanların hem de tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı söz konusu kırsal mahallelere yönelik tarım ve kırsal kalkınma hizmetlerinin planlanması, organizasyonu, uygulanması ve denetlenmesi; bilgi, uzmanlık, tecrübe, kısacası ehliyeti ve liyakati gerektirmektedir. Bu anlamda son günlerde gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na meslek formasyonu dışından yapılan atama meslektaşlarımızı, üyelerimizi ve odamızı son derece rahatsız etmiştir. Günümüzde Tarım bir hobi değil, çiftçiler tarafından yapılan ve tüm insanlara hizmet eden stratejik bir faaliyettir. Bu yüzden planlanması ve yönetilmesi de tarım eğitimi almış mühendisler tarafından yapılmalıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan ‘Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ hükümleri ile Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, sorumluluk sahası içerisinde yani il bütününde tüm tarımsal faaliyetler ile ilgili proje, işbirliği, destek ve iyileştirme işlemlerini yapacağı; ilimiz temelinde tarımsal üretimin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar gerçekleştireceği belirtilmektedir” diye konuştu.

LİKAKATA UYGUN DAVRANIN

Atama ve görevlendirmelerin liyakata dayalı yapılması gerektiğinin altını çizen Türk, “Bu çalışmaları yürütebilecek ehliyete sahip olan meslek formasyonu dışından, farklı uzmanlık alanlarından yapılan atamalar; projeleri ve işleri sekteye uğratacağı gibi kendisine bağlı şube müdürlükleri ve buralarda çalışan mühendisler ile aynı dili konuşamamayı ve mühendislik etik ve ilkelerine aykırı davranışları da beraberinde getirebilecektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye tarafından çalışmaları dikkatle izlenen uygulamacı dairelerinden biri olan; merkezi yönetime bağlı Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün yerel yönetimlerdeki karşılığı diyebileceğimiz, İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı görevine de tarımsal konularda eğitim almış, bilgi, deneyim ve mesleki formasyona sahip bir atamanın yapılması yönetimlerin sosyal belediyecilik sorumluluğudur. Bu bağlamda, Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı, atama ve görevlendirmelerin ehliyet ve liyakate dayalı yapılması ilkesine uygun davranmaya davet ediyoruz. Ayrıca basında ve sosyal medyada yer alan söz konusu atamayı kişiselleştirerek ve son derece çirkin bir üslupla yapılan eleştirileri de kınıyor ve desteklemediğimizin altını çizmek istiyoruz. Ziraat mühendislerini görmezden gelmek, tarımı görmezden gelmektir” açıklamasında bulundu.

 
Gölcük Yaylası için 'ortak proje' müjdeleri
 
Güney Koreli ünlü rapçi evinde ölü bulundu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lobicilik 25 Ocak 2021 Pazartesi 18:16

Bunların arkasında büyükşehirden beklentisi olan odacılar var.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ana yüreği 4 yaşındaki oğlu Ulus'a yeni bir kalp için çarpıyor!
Kalp nakli bekleyen oğlu için Balıkesir'den İzmir'e taşınan ve bu süreçte ...
Uludağ'da corona partisi: Tedbirler hiçe sayıldı
Corona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ...
Mahalleli sokak hayvanlarını zehirleyenleri arıyor!
Bornova ilçesinde belli noktalara bırakılan etlerden yiyen sokak hayvanlarının ...
 
İzmir'deki cinayette 6 ay sonra kritik gelişme!
Güzelbahçe ilçesinde geçen yıl ağustos ayında bir kişinin öldürülmesiyle ...
8 yıl yoğun bakımda kalan Zişan'dan acı haber
Konya'da 8 yıl önce ailece geçirdikleri kazada yaralanan ve o günden beri ...
Kısıtlamalara uymayan 27 bin 839 kişiye ceza
Hafta içi 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma akşamı ...
 
Park halindeki 9 kamyonetin aküsü çalındı
Konak ilçesinde, bir firmaya ait park halindeki 9 kamyonetin aküsü çalındı.
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte yine yağışların damga vuracağı yeni haftada en yüksek sıcaklıklar da düşüş gösterecek.
İzmir'de ev yangını dehşeti: 1 ölü, 1 yaralı
Bornova ilçesinde, bir apartmanın 3'üncü katında çıkan yangında evde mahsur ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri