POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
53 ilde 'zehir' operasyonu: 434 kişi yakalandı
11 Şubat 2019 Pazartesi - 10:23

Zeybek oynayarak oy istedi!

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Bayındır, doğduğu Ödemiş ilçesinin kırsal Kayaköy Mahallesi'nde hemşehrileri ile bir araya gelip, destek istedi. Davul, zurna eşliğinde efeler ile karşılanan Bayındır, zeybek oynayıp, "İzmir'i hakettiği yere taşımak, ona hayat vermek, can suyu olmak temel hedefim. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip oldum" dedi.

Zeybek oynayarak oy istedi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olan Mehmet Bayındır, köylülerle tek tek tokalaştı, davul zurna eşliğinde zeybek oynadı, türküler söyledi. Bayındır'a efeler de eşlik etti. Bayındır, daha sonra kalabalığa seslendi. Halka hizmet etmenin, Hakk'a hizmet olduğunu bilerek yola çıkıp, aday olduğunu belirten Bayındır, şunları söyledi:

"Adayım, çünkü  çalışmak, bölgeme ve ülkeme hizmet etmek önceliğim. 31 yıldır bir doktor, özellikle de cerrah olarak sağlık alanında İzmir ve tüm Ege Bölgesi'ne herkese yediden yetmişe hiç ayrım yapmadan hizmet vermeye çalıştım, çalışıyorum. Bu süre içinde halkımızın sadece sağlık sorunlarının değil daha pek çok sorunlarının da olduğunu yakından gördüm ve yaşadım. Sağlık alanındaki sorunların ve halkın diğer sorunlarının çözümü için sadece doktorluk yapmamın yeterli olmayacağını, halka daha yakın hizmet için siyaset ile de aktif ilgilenmem gerektiğini fark ettim. Sadece bu amaç ve hizmet için, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır' veciz sözünden yola çıkarak 2002'den beri üst üste 5 defa milletvekilliği seçimlerine aday ve aday adayı olarak katıldım. 35 yıllık  Samsun, Ankara, Diyarbakır, Artvin, Eskişehir ve İzmir'de yaptığım memuriyet ve hekimlik, 16 yıllık idarecilik ve bir o kadar da siyaset hayatımda elde ettiğim bilgi birikimi ve tecrübelerimi, güzel İzmir'in sorunlarını çözmek için kullanmak istiyorum. Bu şehri hak ettiği yere taşımak, ona  hayat vermek, can suyu olmak temel hedefim. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday oldum."

'YETERLİLİK YOK, SADAKAT KİME VE NEYE GÖRE ÖLÇÜLÜYOR TARTIŞILIR'

İngiliz devlet adamı Winston Churchill'in "Bazı insanlar prensipleri için partilerini değiştirir, bazıları partileri için prensiplerini değiştirir" sözünü hatırlatan Bayındır, herhangi bir partiden aday olmamasını nedenini ise şöyle açıkladı:

"Demokrasilerin olmazsa olmazı halkın halk tarafından  yönetilmesidir. Peki halk bunu nasıl yapar; özgür iradesi ile kendi içinden, kendi belirlediği kişilerden yine kendi seçtiği temsilcilerini, belediye başkanı, milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı yaparak ülkeyi yönetir. Ülkemizde bu durum pek de öyle değildir. Yakın zamanda Cumhuriyetimizin 95'inci yaşını kutladık ancak demokrasi açısından henüz rüşdümüzü bile ispatlayamadık. Her ne kadar  Cumhurbaşkanlığı seçiminde tıkanan yollar açılarak halkın Cumhurbaşkanı'nı seçmesini sağlayabilsek de  mevcut siyasi partiler ve seçim kanunlarımıza göre halk belediye başkan adaylarını ve milletvekili adaylarını doğrudan belirleyip seçemez hale gelmiştir. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerimiz, yine demokrasinin en güzel örnekleri olmaları gerekirken, kendi iç yapıları ve işleyişleri itibarı ile demokrasiden çok uzak bir görüntü sergilemekte. Tüm partilerimiz için, parti içi demokrasiden bahsedebilmek pek mümkün değil. Hasbelkader parti yönetimini bir kere ele geçiren, ekip, grup  artık orada sonsuza değin kalıcı oluyor. İstisnasız bütün siyasi partilerimizde bu geçerli. Üye, delege, ilçe ve il başkanlarını çoğu kere kendileri belirledikleri için de kongrelerde asla kendi iktidarlarını kaybetmiyorlar. Kısaca biri giderken yerine mutlaka adamını, grubundan birilerini bırakarak gidiyor. Sonuç kısır döngü, aynı tas aynı hamam. Yeterlilik yok, sadakat kime ve neye göre ölçülüyor tartışılır, bilgi işte o, o  ise hiç  aranmıyor." (DHA)

 
Başkan Soylu çiçekçilere müjde
 
Liseli gençlerden muhteşem final
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan anlattı: CHP İzmir Gençliği'nin seçim stratejisi ne olacak?
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Gerçekİzmir’e önemli açıklamalarda ...
CHP İzmir’de 'meclis listesi’ trafiği: Hangi isimler konuşuluyor?
CHP İzmir’de gözler meclis üyesi listelerinde. İlçelerde taslak listeler ...
CHP'de başkanları istifa eden iki ilçede koltuk için kimlerin adı geçiyor?
CHP’de istifa eden Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt ve Menemen ...
 
Ödemiş Adayı Bezmez'den seyir terası vaadi!
Konaklı’da düzenlenen geleneksel deve güreşi şenliklerine katılan Ödemiş ...
Soyer’den ‘Erdoğan’ı ziyaret edecek misiniz?’ sorusuna yanıt
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer, Ankara'da ...
CHP'nin İzmir Adayları Ankara'da vitrine çıktı: 28+1!
CHP'nin Ankara'da gerçekleşen aday tanıtım toplantısına İzmir Örgütü çıkarma ...
 
Erdoğan: Artık kitapta KDV olmayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Kültür Merkezi temel atma töreninde ...
Bakan Soylu açıkladı: FETÖ'ye büyük operasyon geliyor!
İçişleri Bakanı Soylu, "FETÖ'ye bir büyük operasyona daha hazırlanıyoruz. ...
Kılıçdaroğlu 12 maddelik bildirgeyi açıkladı, İzmir'in o projesini örnek gösterdi!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin 12 maddelik seçim bildirgesini açıkladı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri