POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
11 Ocak 2019 Cuma - 11:39

Zeybekci ile A'dan Z'ye: 31 Mart akşamı en çok İzmir konuşulacak!

Basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Zeybekci önemli açıklamalarda bulundu. Projelerinin sade, net ve anlaşılır olduğunun altını çizen Zeybekci, "Bir İzmir hikayesi peşindeyiz" derken, "Şu an programlarda hep Ankara, İstanbul konuşuluyor. 31 Mart akşamı en çok konuştuğumuz şehir İzmir olacak" ifadelerini kullandı.

Zeybekci ile A dan Z ye: 31 Mart akşamı en çok İzmir konuşulacak!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci basın mensuplarıyla bir araya gelerek Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. 

AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Zeybekci, AK Parti İl Binası'nda düzenlenen toplantıda soruları da yanıtlarken önemli mesajlar verdi. 

GAZETECİLERE MESAJLAR
Söze gazetecilik mesleğinin çok kutsal olduğunu belirterek başlayan AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Zeybekci, “İnsanlar haber alma haklarıyla doğru ve sağlıklı haber aldığında, doğru ve sağlıklı fikir sahibi olurlar. Bulundukları yer için en iyi kararı verirler. Bunun için haber almak kutsaldır; bir o kadar önemli olan da güncel fikirlere sahip olmak ve sonunda verilen kararlar. Sizler, insanların vazgeçilmez kutsal hakkı olan haber alma hakkını yerine getiren kişilersiniz. Bir kamu hizmeti veriyorsunuz. Dünya çok hızlı gelişiyor. Bundan 10 sene önceki gazetecilik ile şimdiki gazetecilik çok farklı. O gün elimizde olan imkanlarla şimdi arasında çok fark var. Basın ve medya alanına baktığımızda hemen hemen aynı şeyi söyleyebiliriz. Teknoloji anlamında baktığımızda İmkanlar çok fazla. Bugün dünyaya ikiye ayrılıyor; bilgiyi üreten ve tüketenler. Bilgiyi üretenler aynı zamanda dünyada her şeyi yönetenlerdir diyebiliriz. Bilgiyi üretip insanların algılarını, ekonomiyi, tüketim alanını yönetenler diye çoğaltabiliriz. O yüzden basın medya fikir alma ve karar verme mekanizmasını ele alırsak çok önemli bir sistemin parçasısınız” ifadelerini kullandı.

PROJELERİMİZ SADE, NET VE ANLAŞILIR
Zeybekci sorularla yönlenen konuşmasında seçim sürecinde yol haritası ve İzmir projeleri hakkında bilgilendirmede de bulundu. Projeleri ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Zeybekci, “Yakın zamanda bir lansmanımız ve geniş kapsamlı tanıtımımız var. 14 başlık altında İzmir’in genel bütün sorunlarını belirli bir takvim içinde çalışmamız oldu. Onların sunum çalışmalarını yapıyoruz. Zaten partimizin de bu konuda geçmiş hafızası vardı, oralardan yararlandırdık. Şöyle bir avantajımız var; bu kadar yıllık tecrübelerimizle neyi, nereden alacağımız konusunda deneyimliyiz. Çok güzel projelerimiz var; sade, net, anlaşılır. Büyükşehir projelerinin lansmanından sonra ilçe projelerini de paylaşacağız” dedi.

İZMİR HİKAYESİ PEŞİNDEYİZ
Seçim çalışmalarını, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi çevre hassasiyeti doğrultusunda yürüteceğini vurgulayan Zeybekci, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı çevre hassasiyeti olan her yerde bayrak, flama, poster ve fişler ya da gürültü kirliliği yapan bir kampanyamız olmayacak. İzmir’de vatandaşlarımızı dokunan, yürüyen, sokaklarda yürüyen bir kampanyamız olacak. Zaten yavaş yavaş başladık. Vatandaşlarımızı önce dinliyoruz. İzmir’i dinliyoruz... Kanaat önderleri ile bir araya geliyoruz. İzmir’in bu konularda uzman kişileri ile konuşuyoruz. Hem dinlemek hem onlardan yararlanmak ve İzmir’in hikayesi peşindeyiz. Bu noktaya doğru hızla geliyoruz. Dünya, bölge, ülkemizin yönelimleri ve önümüzdeki 50 yıllık öngörü ve açılımları ve bunun içindeki İzmir’in hikayesi… Dünyada artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Bizim de İzmir olarak yol haritamız ve hedeflerimiz olmalı. İzmir’i dünyaya pazarlayacağız. Elinde bir ürün varsa ve bunu pazarlayamıyorsan neye yarar ki? Dünyanın ne tür bir şehir istediğini de gayet iyi biliyorum. Dünyadaki her alandaki yatırımcıların da nasıl bir altyapı, şehir, ulaşılabilirlik ve çevre hassasiyeti hissettiğin, biliyorum. Yoksa İzmir ile ilgili dedi, yaptı diye hiçbir ismi zikretmeyeceğim. Geleceğe bakacağız, geleceğin İzmir’ine bakacağız. O yüzden gayet sade, sakin, bildiğimiz siyaseti çekişmelerin olmadığı bir seçim dönemi yaşayacağız” diye konuştu.

31 MART’TA EN ÇOK İZMİR KONUŞULACAK
"Şu an programlarda hep Ankara, İstanbul konuşuluyor. 31 Mart akşamı en çok konuştuğumuz şehir İzmir olacak" diyen Zeybekci, İzmir’in yaradılıştan şanslı bir şehir olduğunu söyledi.

Zeybekci, “Demokrasinin ilk adımları İzmir’de atılmıştır. Geçmişe bakarsak Gazi Mustafa Kemal’in isteği ile kurulan bir parti serbest cumhuriyet fırkasıdır. Demokrat parti ülkenin yapısının değişmesi ile ilgili en önemli adımdır. Devlet bize şunu da mı yaparmış? Diye şaşırdığı süreçtir o süreç. Bu da İzmir’dedir. İnşallah 1 Nisan akşamı İzmir’den Anadolu’ya bir güneş doğacaktır. İzmir ile ısrar ettiğim ve tekrar ettiğim bir şey var. Yaradılıştan gelen bir güzelliği var. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Ben İzmir’i hiçbir zaman siyasi sınırlarda sınırlamadım. İzmir’in tabii sınırları vardır o da batı Anadolu’dur. Gerek tarihi kalınlarıyla gerekse jeolojik özellikleriyle de… O yüzden İzmir seçim gecesi en çok konuşulacak şehir olacak” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE TÜM ULAŞIM SİSTEMİNİ TAMAMLAMAMIZ GEREKİYOR
İzmir’in dünyadaki değişime ayak uydurması gerektiğini söyleyen Zeybekci, İzmir’in hak ettiği yere ulaşması için projeleri olduğunu da kaydetti. Zeybekci, ulaşım ile ilgili projeleri hakkında şunları söyledi:
Körfez Geçiş Projesi, Türkiye ve dünyada bu konuda çok önemli uzmanları bir araya getirerek körfez master planı yapmamız lazım. Önce körfezi tanımamız lazım. Körfezin hassasiyetini ve çevre hassasiyetinin tamamını bir araya getirerek körfez geçişini tamamlayacağız ama önce bu hassasiyetlere dikkat edeceğiz. İzmir’de tüm ulaşım sistemini tamamlamamız gerekiyor. Gerek demiryolunda, gerek tramvayda. Tramvay büyük bir boşluk ortasında gidip gelen bir çizgi. Metro, İZBAN tamamlanmak zorunda tüm ulaşım tünel ve yollar için çalışmalarımızı tamamladık. Çandarlı gerek Çanakkale ve İstanbul otoyollarıyla tamamının hedefine konmuş durumda ve tamamlanıyor. Çandarlı önümüzdeki süreçte 4 ila 5 milyonluk bir kapasiteye ulaşması planlanıyor ve Türkiye’nin en büyük limanı olacak. Hayalimiz Akdeniz’in en büyük limanı olması. Çandarlı’dan dönüşümüz yok. Çandarlı en iyi ve doğru yer.”

SEÇİLİRSE TRAMVAYI KALDIRACAK MI?
Daha önce AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün tramvay açıklamalarının hatırlatılması ve eğer Büyükşehir Belediye Başkanı olursa tramvayda herhangi bir değişiklik yapıp yapmayacağı sorusunu da yanıtlayan Zeybekci, “Tramvayı neden kaldıralım? Yapılmış, yapılmıştır. Eksikleri vardır tamamlarız. Bazı yerlerde arızaları var. Birçok yerde şehri ikiye böldüğü, duraklar ve Alsancak’la ilgili ilavelerimiz olacak” dedi.

İTTİFAK TABANA DA YANSIYACAK MI? 
Zeybekci, MHP ile oluşturulan Cumhur İttifakı’nda parti genel merkezleri arasında yakalanan uyumun tabanda da yakalanıp yakalanmayacağı hakkında soruya ise şu yanıtı verdi: Yüzde 100 uyum olmaz öyle olsa aynı parti olduk ama muhteşem bir uyum var. Bütün ilçelerde ak parti ile gördüğümüz sıcaklığı görüyoruz. Biz cumhur ittifakının adayıyız. MHP il binası dahil olmak üzere tüm ilçe binalarımızda posterlerimiz olacak, ortak çalışma yapacağız. MHP olarak seçim büroları kuracaklar ve orada biz de yer alacağız. Bunun teknik bir ölçümünü yaptık. 1 ay önce MHP’lilerin AK Parti’li bir adayı destekleme oranına baktığımızda yüzde 13 ile 14 oranında bir artış var.

 
Erdoğan teşkilata seslendi: Yakın markaja alalım
 
'Tente faciası'nda 4 imama 15'er yıl hapis istemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan teşkilata seslendi: Yakın markaja alalım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ocak ayının sonunda AK Parti adaylarıyla yapılacak ...
CHP'li Bayır'dan Samsun mesaisi: Ekonomi politikalarını anlattı
Bayır, STK’ları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek partisinin ...
Bakan Akar'dan sınırda harekat mesajı!
Milli Savunma Bakanı Akar, Suriye sınırındaki birliklerde incelemelerde ...
 
Çandarlı Limanı'na imar muafiyeti kararı, CHP'li Bakan'dan sert tepki!
AK Parti'nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu teklife göre, atıl bir yatırıma ...
AK Parti İzmir’de ‘saha stratejisi’ netleşti!
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre İzmir’de seçim sürecinde Cumhur İttifakı'nın(25 ...
CHP-İYİ Parti işbirliği genişliyor
CHP ve İYİ Parti arasında, işbirliği kapsamı genişliyor. 21 büyükşehirde ...
 
İzmir’de CHP içinde ‘anket’ tartışması: İki araştırmacıdan çarpıcı açıklamalar
Konsensus Araştırma’nın İzmir’e yönelik yaptığı anketin sonuçları CHP ...
Erdoğan: Bir toplumda sanat felç olmuşsa...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bir toplumda sanat ve edebiyat felç olmuşsa o ...
CHP'li Beko: Taşeron işçilere hakları verilmeli
Beko, kamuya geçirilen taşeron işçilerinin 2020’ye kadar kısıtlanan ekonomik, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri