POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bayramın ilk gününde acı tablo: 10 ölü, bin 319 yaralı
Bayramın ilk gününde acı tablo: 10 ölü, bin 319 yaralı
Erdoğan: Terörsüz Türkiye başarıya ulaşacak
Erdoğan: Terörsüz Türkiye başarıya ulaşacak
'Bayram sonrası TBMM'ye önemli görev düşüyor'
'Bayram sonrası TBMM'ye önemli görev düşüyor'
CHP Lideri Özel'den  AK Parti'ye '47 gün' çıkışı
CHP Lideri Özel'den AK Parti'ye '47 gün' çıkışı
5 Haziran 2025 Perşembe - 15:24

''Kayyım atanırsa o binadan içeri giremez''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay davası hakkında, "CHP'ye kimse seçimsiz gelip oturamaz. Önceki genel başkanlar da bunu kabul etmez, Kemal Bey de kabul etmez" dedi. Özel, "Kayyım atanırsa o binadan içeri giremez. Kayyım dışında önceki yönetici arkadaşlar zaten böyle bir şeye tenezzül etmez. Tenezzül edecek birisi varsa zaten CHP'li değildir" ifadelerini kullandı.

 Kayyım atanırsa o binadan içeri giremez

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tele1 canlı yayınında Merdan Yanardağ, Evren Özalkuş ve Murat Taylan'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Belediyelere yapılan operasyonda gözaltına alınan kişilerin sevklerinin videosunu yayınlanmasına tepki gösteren Özel, "Bu kadar insan onuruyla oynamak olmaz. 50 yıl 4 ay kamu hizmeti yapmış olan Hasan Akgün'ü en öne koymuşlar. Bu insanlar suçları ispatlanana kadar masumlar bir kere" dedi.

Özel, şunları ifade etti: "Dedim ki 'Bir daha görürsem dağılmamak üzere toplanırız' bu da şu; 'Daha fazla ileri gitmeyin, daha fazla ileri gideriz.' Ne anlıyorlarsa onu söylüyorum. Nerede toplanırız, ne kadar dağılmayız bilmem. Mesajı alacak alan alsın. Bıçak kemiğe dayandı. Bu vakitten sonra böyle haysiyetsizlikler yaparlarsa, onurumuzla oynamaya devam ederlerse, iftira atarlarsa, adil bir yargılanma rejimi kurulmazsa... Onlar sertleşirlerse ben de sertleşmeye devam edeceğim. Ne anlarlarsa onu yapacağım. Bu vakitten sonra bu işin dönüşü yok."

"İMAMOĞLU'NUN MORALİ YÜKSEK"

Cezaevinde bulunan Ekrem İmamoğlu'nun moralinin ilk günden beri yüksek olduğunu belirten Özel, "Gelecek seçimde cumhurbaşkanı olmaya hazırlanıyor. Son derece motive" diye konuştu.

SORUŞTURMALAR HAKKINDA YORUM

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik sözleri nedeniyle hakkında başlatılan iki farklı soruşturmaya ilişkin konuşan Özel, "O soruşturmalardan birisi Akın Gürlek'in hırsından bana açtığı soruşturma. Açsın, yapacak bir şey yok. Ama ikinci soruşturma çok güzel bir rövanş" dedi.

Özel, şöyle devam etti: "Akın Gürlek, Antalya'da yaptığı bir konuşma yüzünde Ümit Özdağ'ı Ankara'da yemek yerken gözaltına aldırmış, İstanbul'a getirmişti. Bu Antalya ve Ankara başsavcılarına küfürdür. Akın Gürlek'in görev bölgesi nedeniyle Kartal'a bile bakamaz. Ümit Özdağ Antalya'da konuşmuş, Ankara Başsavcısı'na 'Ben senin görev yerinden gözaltı yapıyorum' diyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı da benim İstanbul'da yaptığım bir konuşmadan dolayı soruşturma açıp ona karşı rövanş alıyor, had bildiriyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı yine usulsüz bir iş yapmıyor. Görev yerim Ankara olduğu için yine yetkili. Ama bu Ümit Özdağ konusunda hiçbir zaman yetkili olmadı."

KURULTAY DAVASI

Kurultay iddianamesinin ağır ceza mahkemesine gönderilmesini yorumlayan Özel, "Sayın Kılıçdaroğlu 'ifade vermeye gitmem' demişti. Sulh ceza mahkemesinde çağırılınca gitmeyebiliyorsun. Ağır cezada zorla getirme çıkarırlar sayın Kılıçdaroğlu'na. Kemal Bey'i zorla getirme üzerinden yeni bir tartışma çıkarırlar" ifadelerini kullandı.

"CHP'ye kayyım atamak öyle kolay bir iş değildir" diyen Özel, "CHP'ye kimse seçimsiz gelip oturamaz. Önceki genel başkanlar da bunu kabul etmez, Kemal Bey de kabul etmez. Atatürk'ün partisinde Atatürk'ün koltuğuna kimse seçimsiz birini oturtamaz" dedi.

Eski yönetimin gelme ihtimaline ilişkin soruya Özel, "Kayyım atanırsa o binadan içeri giremez. Kayyım dışında önceki yönetici arkadaşlar zaten böyle bir şeye tenezzül etmez. Tenezzül edecek birisi varsa zaten CHP'li değildir" cevabını verdi. (BirGün)

 
İmamoğlu'ndan İBB çalışanlarına bayram mesajı
 
İstanbul-İzmir Otoyolu'nda bayram hareketliliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun görevden alındı
TBMM Başkanlığı'na ikinci kez seçilen Numan Kurtulmuş Talip Uzun'u görevden aldı.
Kurultay soruşturması: İddianame ağır cezada!
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin başlatılan soruşturmada hazırlanan ...
CHP İzmir bayram boyunca bu broşürü sokak sokak dağıtacak!
CHP İzmir her sene yapılan geleneksel bayramlaşma törenini bu yıl sokağa ...
 
"İlk seçimden sonra muhalefet olacaksınız"
CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, AK Parti ...
"Özel, meşru siyaset alanının dışına çıkmıştır"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel ...
İstanbul'dan sonra Ankara: Özel'e bir soruşturma daha!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ...
 
AK Partili Saygılı'dan Kurban Bayramı mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı Kurban Bayramı'na ilişkin mesaj ...
Özel hakkında jet soruşturma: CHP'li isimlerden tepki!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın CHP Lideri Özgür Özel hakkında başlattığı ...
7 günlük kaosun anlattıkları!
--------------------------------------------------------
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri