POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili belli oldu
Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili belli oldu
BDDK’dan kredi kararı: Bankalarda yeni dönem
BDDK’dan kredi kararı: Bankalarda yeni dönem
YENİ Parti'nin ilk dört kanun teklifi belli oldu
YENİ Parti'nin ilk dört kanun teklifi belli oldu
Ziraat Türkiye Kupası'nda takvim açıklandı
Ziraat Türkiye Kupası'nda takvim açıklandı
5 Ağustos 2026 Çarşamba - 11:20

'Öcalan umuda, Demirtaş evine dönmelidir'

Süreç kapsamında hazırlanan çerçeve yasaya imza atan MHP lideri Devlet Bahçeli'den önemli bir açıklama geldi. Bahçeli, "Bu imzayla bin yıllık kardeşliğimiz bir kez daha tescillenmiştir" dedi. Bahçeli, ayrıca "Demirtaş’ın sürekli halini hatırını soruyorum. Öcalan umuda, Ahmetler göreve, Demirtaş evine dönmelidir" ifadelerini kullandı.

 Öcalan umuda, Demirtaş evine dönmelidir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli "çerçeve yasa"ya imzasının ardından açıklamalarda bulundu.

"DEMİRTAŞ’IN SÜREKLİ HALİNİ HATIRINI SORUYORUM"

Gazeteci Sinan Burhan'a konuşan Bahçeli, "86 milyon kazanacak. Cumhurbaşkanımıza ve meclis başkanımıza teşekkür ediyorum. Demirtaş’ın sürekli halini hatırını soruyorum. Öcalan umuda, Ahmetler göreve, Demirtaş evine dönmelidir" dedi.

MHP Genel Başkanı açıklamalarının devamında, “Bu proje bir devlet projesidir. Meclisimiz bu konuyla ilgili gerekli inisiyatifi almıştır. Devletimiz gerekli çalışmaları yürütüyor. Hep birlikte bu süreci takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, “Bize zaman zaman soruyorlar; son grup konuşmalarında niçin ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine değinmiyorsunuz diye… Biz devlet adabına riayet ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımız süreci yakından takip ediyor. Sayın Meclis Başkanımız da konuya vaziyet ediyor. Biz de kendilerine destek veriyoruz. Onların yürüttüğü çalışmaların önüne geçmek doğru değildir" diye konuştu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ SORUSUNA YANIT

“Selahattin Demirtaş hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Bahçeli şu yanıtı verdi:

“Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmedim. Ancak avukatları vasıtasıyla düzenli olarak görüşür, halini hatırını sorarım. O da bana selamlarını iletir. İyi bir hukukumuz var. Ayrıca kendisinin herhangi bir talebi veya isteği olup olmadığını da sorarım. Demirtaş’la Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde birlikte çalıştık.

Bahçeli, daha önce yaptığı “Selahattin Demirtaş evine dönsün” açıklamasının hatırlatılması üzerine ise, “Ben yine aynı şeyi söylüyorum. Selahattin Demirtaş evine, Ahmetler görevine, Öcalan umut hakkına kavuşmalıdır. Türkiye huzur bulmalıdır. Hedefimiz Türkiye’nin ve bölgenin huzura kavuşmasıdır” dedi.

BAHÇELİ DÜN İMZA ATMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün çerçeve yasa teklifine imza atmıştı.

Teklifi Bahçeli ile birlikte Feti Yıldız, Celal Adan, Erkan Akçay ve Filiz Kılıç da imzalamıştı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AKP Grup Başkanlığına gelerek, MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, TBMM Başkanvekili Celal Adan, Grup Başkanvekili Filiz Kılıç ve kendisinin imzalarını teslim etmişti.

 
Altınordu'da iki veda daha
 
Dervişoğlu: Sevr'e imza atıyorsunuz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eren Ali Bingöl: Karşı mahalleden geliyorum!
AK Parti teşkilatında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, ...
İmamoğlu'ndan 12'nci sosyal medya hesabı!
Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mesajlarının ...
Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında fezleke düzenlendi: İzmir detayı!
Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında "zincirleme şekilde rüşvet" aldıkları ...
 
Güç gözaltına alınanların aileleriyle bir araya geldi
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, Menderes Belediyesi’ne ...
YENİ Parti'den İsmail Yetişkin açıklaması: Ağır bir hak ihlaline uğruyor!
YENİ Parti PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Aliağa ve Buca ...
İYİ Parti olağanüstü 'çerçeve yasa' toplantısı
İYİ Parti Meclis grubu, 'çerçeve yasa' gündemiyle olağanüstü toplandı. ...
 
Çerçeve yasa teklifinin adı belli oldu!
Meclis'e sunulması beklenen çerçeve yasa teklifinin adı belli oldu. Habertürk'ün ...
Kılıçdaroğlu CHP'nin grup toplantısında konuştu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında konuştu.
Özel açıkladı: YENİ Parti'de genel başkanı üyeler seçecek!
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık grup toplantısında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay-AK Parti iddiası: 4 senaryoya detaylı bakış!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri