POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Kira planlamasını devlet yapacak
Erdoğan: Kira planlamasını devlet yapacak
Bakan Şimşek, ABD’de yatırımcılarla buluşacak
Bakan Şimşek, ABD’de yatırımcılarla buluşacak
Güllü’nün adli tıp ‘kati’ raporu çıktı: Ölüm nedeni belli oldu
Güllü’nün adli tıp ‘kati’ raporu çıktı: Ölüm nedeni belli oldu
Süper Lig devinden Memphis Depay hamlesi!
Süper Lig devinden Memphis Depay hamlesi!
14 Ekim 2025 Salı - 11:55

"TBMM çatısı altında taşkın sloganlara yer yok!"

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis çatısı altında taşkın sloganlar atılmaması gerektiğini söyledi. Bahçeli, cemevinin ibadethane olması yolunda engellerin kaldırılması çağrısı da yaptı.

 TBMM çatısı altında taşkın sloganlara yer yok!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"KRONİK GERİLİMLERİ BERTARAF ETMEK MÜMKÜN"

Bahçeli, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nda sürüp giden dipsiz tartışmaları mutabakata bağlamanın hedefinde olduklarını belirterek "Bu hedef ahlakidir, insan merkezlidir. Siyasi manevi imkanlarla kireçlenmiş kronik gerilimleri bertaraf etmek mümkündür." dedi.

"TÜRK-KÜRT AYRIŞMASINI TETİKLEYEN İÇ VE DIŞ DÜŞMAN CEPHESİDİR"

"Türk-Kürt ayrışmasını tetikleyen iç ve dış düşman cephesidir." diyen MHP lideri Bahçeli, "Alevi-Sünni kutuplaşmasını tahrik etmeye çalışan Türk ve İslam muhaliflerinin kara kampanyasıdır." ifadelerini kullandı.

"GERİLİMLERİ BERTARAF ETMEK MÜMKÜN"

Devlet Bahçeli, "Gerilimleri bertaraf etmek mümkün. İşin özünde hepimiz Müslüman değil miyiz? Hepimizin kıblesi bir değil mi? Birbirimize yan gözle bakmaktan yorulmadık mı? Yetmedi mi çektiğimiz çile ve eziyetler?" sorularını yöneltti.

"CAMİ NE KADAR BİZİMSE, CEMEVİ DE BİZİMDİR"

Bahçeli "Hem Aleviyiz hem, Sünni. Hepsinden evveli de Müslüman Türk milletiyiz. Cami ne kadar bizimse, cemevi de bizimdir." diye konuştu.

CEMEVİ ÇAĞRISI: İBADETHANE OLMASI YOLUNDA ENGELLER KALDIRILMALI

Suni gerginlikleri diri tutmanın hiçbir sonu ve sonucu olmadığını ifade eden Bahçeli, "Cemevinin ibadethane olarak tescili hususunda atılgan olmak, engelleri kaldıracak irade cesaretini sergilemek gerekmektedir. Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimizin cemevini ibadethane olarak görmelerine anlayış ve saygı duymak lazımdır." dedi.

MISIR'DAKİ GAZZE ZİRVESİ

Mısır'daki Gazze zirvesine de değinen MHP lideri Bahçeli, "Ey soykırımcı siyonist barbarlık Allah sizi bildiği gibi yapsın. İsrail ile Hamas arasında ateşkes tesis edilmiştir. Esir takası insani yardımların sağlanması ve İsrail askerlerini çekilmesiyle ilgili müspet gelişmeler yaşanmaya başlanmıştır. Türkiye'miz, adil ve akılcı arabulucu rolüyle bölgesel ve küresel diplomasinin kemer taşı haline gelmiştir. Bundan gurur ve memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"ASIL MESELE SAHADAKİ ATEŞKESİN UYGULANMASIDIR"

Bahçeli, asıl olan yapılan ateşkes anlaşmasının sahadaki uygulaması ve tarafların imzalarına sadık kalması olduğuna da dikkat çekti.

"İSRAİL BAŞBAKANI HESAP VERECEK"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun küresel adalet huzurunda hesap vereceğini ifade eden Devlet Bahçeli şöyle konuştu:

"Eninde sonunda İsrail Başbakanı küresel adalet ve vicdan huzurunda hesap verecekler, Gazzeli şehitlerin dökülen kanlarının hesaplarını misliyle ödeyeceklerdir. Temennimiz kalıcı barışın ve iki devletli çözüm ortamının yerleşmesidir. Gazze, Filistin halkının vatanıdır."

"ÖZGÜR BEY'İN YOLU YOL DEĞİLDİR"

Bahçeli'nin hedefinde ana muhalefet partisi de vardı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i sert sözlerle eleştiren Bahçeli şöyle konuştu:

"CHP Genel Başkanı geçen hafta bize parmak sallayarak konuştu. Kendisine sakinlik temenni ediyorum. Ancak Özgür Bey'in iftiralara sarılarak yaptığı çirkin siyasetin bizim nazarımızda değerinin olamayacağını hatırlatıyorum. Özgür Bey'in yolu yol değildir. Kalabalıkta yapılan sahte kabadayılığın tenhada özrü kabul edilemez.

"CHP EKSEN KAYMIŞTIR"

CHP'de eksen kaymış, erdem kaybolmuş Türkiye ve Türk milletine muhalif eden yabancı beslemesi bir anlayış yuvalanmıştır. Ülkemizi yabancılara şikayet etmek şerefli bir tavız değildir. CHP yanlış rotadadır."

"Gazze faciasını uluslararası topluma anlatıp geniş çaplı protesto gösterilerinin eyleme geçmesinin ilk kıvılcımını yakan Türkiye'dir." diyen Bahçeli, "Böyle bir Türkiye'den iftihar etmek için şu partili bu partili olmaya lüzum yoktur. Mertçe davranmak ülke ve millet sevgisinde erimek adam gibi adamlıktan taviz vermemek yeterlidir." ifadelerini kullandı.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili de konuşan ve "TBMM çatısı altında taşkın sloganlara asla yer yoktur." diyen Bahçeli "Maksimalist taleplerin gündeme gelmesinden kaçınmalıyız. Şehitlerimize gencecik cesetler demek doğru değildir. Çünkü şehitler ceset değildir. Onlar bizim kahramanımız manevi muhafızlarımızdır. Hepimiz Terörsüz Türkiye sürecinin sekteye uğramamasına dikkat etmeliyiz. Kurucu önderin 27 Şubat açıklaması bize göre esastır o esas üzerinde yürüyen her insan akıllı insan demektir." şeklinde konuştu.

"ASKERİ HASTANELER AÇILMALI"

Devlet Bahçeli, "MHP olarak askeri hastanelerin kapatılması hataydı ama açılması bir sevap olacaktır." sözleriyle askeri hastanelerin tekrar devreye girmesini beklediklerini söyledi.

 
Karşıyaka'da çocukların buluşma noktası yenilendi
 
İhracat rakamları açıklandı. İzmir, Bursa'ya geçildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'li Yıldız'dan Tugay'a 'Zihni Sinir belediyeciliği' çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, ...
CHP'li Zeybek'ten 'Kooperatif Davası' tepkisi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir’de görülen ve kamuoyunda ...
Tahliye kararı sonrası Aslanoğlu'ndan ilk açıklama ve kongre mesajı!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kamuoyunda "kooperatif davası" olarak ...
 
AK Partili Kırkpınar’dan Tugay’ın o önerisine tepki
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP İzmir'de gündem il kongresi: Komisyondan ilk toplantı... Masada 'kontenjan sayıları'
CHP'de il kongresine yönelik oluşturulan komisyon ilk toplantısını yaptı. ...
İzmir'in için gündeme gelen 'bisiklet taksi' projesine Özkan'dan çok sert tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent trafiğine nefes olacak 'bisiklet taksi ...
 
'İsrail anlaşmadan çark etmemeli'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in attığı imzanın arkasında ...
Özel'den Brüksel'deki tarihi mitingde dikkat çeken mesaj!
CHP, "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" temasıyla gerçekleştirdiği mitinglerini ...
İYİ Parti ve Zafer Partisi'nden ittifaka yeşil ışık
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir sürpriz de başkan vekili formülünde yaşanabilir!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri