POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında yeni dalga
Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında yeni dalga
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon!
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon!
Bakanlık'tan çiftçiye 'zirai don' uyarısı!
Bakanlık'tan çiftçiye 'zirai don' uyarısı!
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Yerebatan Sarnıcı' tepkisi
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Yerebatan Sarnıcı' tepkisi
7 Nisan 2026 Salı - 09:15

''Tek başıma da olsam devam edeceğim''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün el koyduğu Meslek Fabrikası binası önünde gece boyunca sürdürdüğü nöbette, yaşanan sürece “tümüyle haksız” diyerek tepki gösterdi. Tugay, kararlı duruşun süreceğini vurgulayarak daha fazla destek çağrısı yaptı ve “Gerekirse tek başıma da devam edeceğim” dedi.

 Tek başıma da olsam devam edeceğim

Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Meslek Fabrikası binasına Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından el koyulmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dün bina önünde başlattığı nöbetini sürdürüyor. Polis ablukası altındaki bina önünde CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililerle birlikte bekleyen Tugay, sabah saatlerinde son duruma ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Kararlılığımızı göstermek için buradayız”

Bütün gece bina önünde olduklarını belirten Başkan Tugay, “İl başkanımız, bazı ilçe belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve partililerimiz burada. Kararlılığımızı göstermek için buradayız. Bu süreç hepimizi zorluyor ancak birilerinin buna karşı durması gerektiğine inanıyorum. Çünkü tümüyle yanlış ve haksız olan bu tutuma karşı net bir şekilde ‘hayır’ denilmesi gerekiyor. Biz yalnızca bu binanın korunması ve elde tutulması için değil, benzer durumların tekrar yaşanmaması için de çaba gösteriyoruz. Umuyorum ki bir sonuca ulaşırız. Ancak bu kararlı duruşun sürmesi gerekiyor. Daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğumuz da bir gerçek. Buna rağmen, gerekirse tek başıma da devam edeceğim. Gücümüz yettiğince buradayız” dedi.

“Yalnız bırakmayın”

Binada yürütülen hizmetlerin, el koyma kararıyla birlikte durduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Pek çok hizmet sekteye uğruyor. Bu, yalnızca bir örnek. Vakıfların bu binaya ihtiyacı olmadığından eminim. Ellerinde değerlendirebilecekleri yüzlerce, hatta binlerce mülk var. Oysa burası aktif kullanılan, on binlerce, hatta yüz binlerce kişiye eğitim verilmiş bir binaydı. Şu anda bina polis ablukası altında. Dün sabah erken saatlerde çevrildi ve hâlâ içeri girmemize izin verilmiyor. Bu nedenle daha önce sunulan hizmetler de sürdürülemeyecek. Ancak bu yanlış kararın hukuk kuralları çerçevesinde geri alınmasını bekliyoruz. Haklar bazen kendiliğinden verilmez; onlar için mücadele etmek gerekir. Bizim o binaya ihtiyacımız var. Burası İzmir halkına ait bir bina. Belediye başkanı olarak, İzmir halkına ait her değeri korumakla yükümlüyüm. Bu nedenle sorumluluğu en çok kendimde hissediyorum. Ancak bu süreçte yalnız bırakılmamamız gerekir” dedi.

Ateş yakıldı, şiirler okundu

Gece nöbeti sırasında soğuk hava nedeniyle ateş yakılırken, battaniyeler yardımıyla ısınıldı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından da nöbet tutanlar için çay ve çorba ikramı yapıldı.  Başkan Tugay Ahmed Arif’in Anadolu isimli şiirini okudu, gecede şarkılar ve marşlar söylendi.

 
Buca’nın can damarı yenilendi!
 
Yeniden Sinematek'te nisan ayı programı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’nın can damarı yenilendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’nın dört bir yanında sürdürdüğü asfalt ...
Tugay’dan 2. gün mesajları ve ‘AK Parti ile diyalog var mı?’ sorusuna yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazlardan olan Meslek Fabrikası'nın ...
Konak'ta encümen ve komisyonlar belli oldu
Konak Belediye Meclisi’nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği ...
 
Tugay'dan İnan'a zehir zemberek yanıt: Ben senin korkulu rüyanım... İpliğini pazara çıkaracağım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Meslek Fabrikası’nın bu ...
ABAK afet bilinci için sahada!
Aliağa Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ABAK), mart ayı boyunca gerçekleştirdiği ...
Uşak Belediyesi'nin başkanvekili seçildi
Tutuklanan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın görevden alınmasının ardından ...
 
Tramvay seferlerine eylem engeli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun bir süredir hizmet verdiği Meslek ...
Bayraklı’da çocuk kitap şenliğine yoğun ilgi
Bayraklı Belediyesi tarafından Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen ...
Başkan Eşki 'ilk'leri ve 'en'leri saydı, 'Bornova’yı geleceğe hazırlıyoruz' dedi!
Bornova Belediyesi’nin 2025 Yılı Faaliyet Raporu, Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir’de başkanların geride kalan 2 yılı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri