Asena TUNCA/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapımı sürdürülen ve kentin tarihindeki en büyük yatırımlar arasında yer alan Buca Metrosu’nda 13,5 kilometrelik hattın tünel kazıları tamamlandığı töreni izleyen Cemil Tugay, tören sonrası basının sorularını yanıtladı.
FİRMA BULMA VE MALİYET HESAPLAMAKTA ZORLANIYORUZ
Bulut tohumlama yöntemine yönelik eleştirilere yanıt vererek son duruma ilişkin bilgi verdi. Tugay, şöyle konuştu:
"Bu Türkiye’de daha önce uygulamayan bir iş olduğu için firma bulmakta da maliyet hesaplamada da zorlanıyoruz. Şu anda şartname oluşturmak noktasına uzağız. Yapacağımız işi hesapsızca zarar doğuracak şekilde yapmayacağımızı söylemek istiyorum. Biz bunu baraj havzalarında yapmak istiyoruz. Zaten yağışlar varken bu yapılmaz, yaz aylarında uygulamayı düşünüyoruz.
ŞEHRİN ÜZERİNDE YAPMAYIZ
Bulut tohumlama için tarih de veremiyoruz. Türkiye’de böyle bir firma da yok. Zararları konusunda söylenenler de tahmini söylemler. Endişeler için henüz çok erken. Yapacağımız zaman duyuracağız. Şehrin üzerinde bunu yapmayız.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri