POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti’den Demirtaş hakkında TBMM'ye başvuru
DEM Parti’den Demirtaş hakkında TBMM'ye başvuru
Özel’den Erdoğan’a 'seçim başarısı' cevabı!
Özel’den Erdoğan’a 'seçim başarısı' cevabı!
Olimpik Lyon'un ligden düşürülme cezası kaldırıldı
Olimpik Lyon'un ligden düşürülme cezası kaldırıldı
Zeydan Karalar ve Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı
Zeydan Karalar ve Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı
9 Temmuz 2025 Çarşamba - 15:02

14 gün önce tahliye olmuştu: 'Basel' yeniden tutuklandı

Başka bir dosyada 77 gün süren tutukluluğunun ardından 14 gün önce tahliye edilen ve "Basel" adıyla tanınan sosyal medya fenomeni Bekir Aslan “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yeniden tutuklandı.

14 gün önce tahliye olmuştu:  Basel  yeniden tutuklandı

Başka bir dosyada 77 gün süren tutukluluğunun ardından 14 gün önce tahliye edilen ve "Basel" adıyla tanınan sosyal medya fenomeni Bekir Aslan “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yeniden tutuklandı. Aslan’ın hakimlik sorgusunda, “7 Temmuz tarihinde Trump-Netenyahu ile görüşecekti, Bu yüzden tweet atmak istedim. İsrail, Gazze’de bir sağlık kuruluşunu bombaladı ve siviller hayatını kaybetti. Bu yüzden tweet attım. X adlı site Elon Musk gibi siyonistler tarafından yönetildiği için böyle bir tweet attım. Ben Netanyahu hakkında paylaşım yaptım.” dediği öğrenildi.

"Basel" adıyla tanınan sosyal medya fenomeni ve Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Bekir Aslan, X platformunda yaptığı paylaşım nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Aslan, kolluk sorgusunun ardından bugün sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusu alınmadan dosya üzerinden tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Aslan, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklandı. Aslan, başka bir soruşturma kapsamında ise 77 gün süren tutukluluğunun ardından 26 Haziran günü tahliye edilmişti.

Aslan’ın hakimlik sorgusunda ise yaptığı paylaşımın Cumhurbaşkanı Erdoğan için değil, İsrail Başbakanı Netanyahu için olduğunu belirttiği ve şunları söylediği öğrenildi.

“X adlı site Elon Musk gibi siyonistler tarafından yönetildiği için böyle bir tweet attım”

“Ben önceki vermiş olduğum ifadelerimi aynen tekrar ederim. 7 Temmuz tarihinde Trump-Netanyahu ile görüşecekti, Bu yüzden tweet atmak istedim. İsrail, Gazze’de bir sağlık kuruluşunu bombaladı ve siviller hayatını kaybetti. Bu yüzden tweet attım. X adlı site Elon Musk gibi siyonistler tarafından yönetildiği için böyle bir tweet attım. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında değil Netanyahu hakkında paylaşım yaptım. Serbest bırakılmayı talep ederim.” (ANKA)

 
İhtiyaç sahiplerine Çeşme'de anlamlı dokunuş
 
Küba'dan ilaç davasında yeni gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK'nın silah bırakacağı tarih açıklandı!
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti olarak 11 Temmuz’da Süleymaniye'de ...
İzmir'in 15 Temmuz programı belli oldu!
Darbe girişiminin 9. yılında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ...
Büyükşehir'e soruşturmada söz Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı'nda!
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında ...
 
Sendikadan Tugay'a çağrı: 90 bin liraya bu işi bağlayalım!
İzBB şirketlerinde çalışan ve Belediye İş'te örgütlü bin 30 işçinin işten ...
İBB'ye yeni operasyon! 10 kişi gözaltına alındı
İBB'ye "yolsuzluk" suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 10 kişi ...
Öcalan'dan video mesaj: Silah bırakma çağrısı!
Terörsüz Türkiye hedefiyle yola çıkılan süreçte önemli bir gelişme yaşandı. ...
 
Yapay zeka Grok hakkında soruşturma başlatıldı!
Eski adı Twitter olan X adlı sosyal medya platformunun yapay zeka aracı ...
9 Temmuz Çarşamba günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 9 Temmuz Çarşamba günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ...
15 Temmuz'da İZBAN ücretsiz!
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz Salı günü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP’de atama şıkkı oluşursa oklar tek bir ismi işaret ediyor
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri