Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun talimatları doğrultusunda, 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında İstanbul ve Ankara ile birlikte İzmir'de de eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştirildi. Denetimlere İzmir olarak güçlü bir katılım sağladıklarını kaydeden İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, son iki günde toplam 2 bin 573 denetim gerçekleştirdiklerini ve bu denetimler sonucunda, 136 işletmeye ve 159 kişiye idari para cezası uyguladıklarını açıkladı.
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında Konak'taki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda eş zamanlı olarak sürdürülen denetim faaliyetlerine katıldı. İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burak Öztop'un da katılım sağladığı denetimde, sigaranın zararlarından söz edilerek kapalı alanda içilmemesi gerektiği yönünde uyarılarda bulunuldu. Konak'taki Kızlarağası Hanı girişinde basın mensuplarına bir açıklama yapan Sağlık Müdürü Öztop, pazartesi, salı ve çarşamba günleri, yaklaşık 7 ilden personel takviyesiyle yoğun sigara denetimine çıkıldığını belirterek "Mekanlarda çalışanlar, mekan sahipleri ve vatandaşlara saat 16.00'dan, 24.00'e kadar bilgilendirme yaptık. İnsanların sağlıklı, temiz hava hakkını başka vatandaşların elinden almasına izin vermemek için denetimler devam edecek. Tüm vatandaşlardan konuyla ilgili hassasiyet rica ediyoruz" dedi.
TÜTÜNLE MÜCADELEDE DESTEK İSTEDİ
Özellikle kapalı alanlarda tütün kullanımına müsaade eden işletmeler başta olmak üzere; nargile sunumu, tek dal sigara ve elektronik sigara satışına yönelik ihlallerin de denetim kapsamında olduğunu ifade eden Müdür Öztop şöyle devam etti:
"İzmir'de yürütülen bu kapsamlı denetimlerde Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Muğla ve Kütahya gibi komşu illerimizden gelen ekipler, merkezde İl Emniyet Müdürlüğü ve periferde İl Jandarma Komutanlığı'nın destekleri ile koordineli şekilde sahada görev yapıyor. Amacımız vatandaşlarımızın temiz hava soluma hakkını korumak, pasif etkilenimi en aza indirmek ve halk sağlığını tehdit eden tütün kullanımını kontrol altına almaktır. 21 ve 22 temmuz tarihlerinde toplam 2 bin 573 denetim gerçekleştirdik. Bu denetimler sonucunda, 136 işletmeye ve 159 kişiye idari para cezası uyguladık. Denetimlerimiz, yaklaşık 90 ekip ve 250 denetçiyle bugün ve yarın da aynı titizlikle devam edecek. Bu süreçte vatandaşlarımızın da tütünsüz ve sağlıklı bir yaşam ortamı için bize destek olmalarını bekliyoruz. 'Alo 184' hattı ya da 'Yeşil Dedektör' mobil uygulaması üzerinden ihlalleri bildirmeleri çok kıymetli. Tütünle mücadelede kararlıyız. Halk sağlığını tehdit eden hiçbir unsura geçit vermeyeceğiz."
SICAK HAVA UYARISI
Öte yandan İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, İzmir'de son birkaç gündür yüksek ısıdan dolayı 60 yaş üstü kalp damar hastalığı ve gebeliği bulunanların vatandaşları da dikkatli olmaları için uyarıp sıcak havada dışarıda bulunmamaları gerektiğini hatırlattı.(DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |