POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Son 55 yılın en sıcak temmuz ayı yaşandı
Son 55 yılın en sıcak temmuz ayı yaşandı
İmamoğlu: İddianamenin bir an evvel yazılması gerekiyor
İmamoğlu: İddianamenin bir an evvel yazılması gerekiyor
Okan Buruk ve Kerem'den karşılıklı flaş hamleler!
Okan Buruk ve Kerem'den karşılıklı flaş hamleler!
Narin'in katili kim? Baba Arif Güran isim verdi
Narin'in katili kim? Baba Arif Güran isim verdi
10 Ağustos 2025 Pazar - 10:02

32 yıllık dostluk Alsancak’ta lokantaya dönüştü

İzmir’de lise sıralarında başlayan dostluk, 32 yıl sonra ortak bir işletmeye dönüştü. Maden mühendisi Ayşe Yıldız ve deri mühendisi Sıddıka Uzuner, Alsancak’ta açtıkları butik lokantada hem yemek servisi yapıyor hem de akşamları ileri dönüşüm atölyeleri düzenliyor.

32 yıllık dostluk Alsancak’ta lokantaya dönüştü

İzmir'de yaşayan lise arkadaşları maden mühendisi Ayşe Yıldız (46) ve deri mühendisi Sıddıka Uzuner (45), 32 yıl önce birlikte kurdukları iş yeri açma hayalini gerçekleştirdi. Alsancak'ta butik lokanta açan Yıldız ve Uzuner, sabah kahvaltı, öğlen yemek hizmeti verdikleri işletmelerini akşamları ise ileri dönüşüm ve yemek atölyesine çeviriyor.

Kentte yaşayan liseden beri arkadaş olan Ayşe Yıldız ve Sıddıka Uzuner birlikte iş kurma hayallerini 32 yıl sonra gerçekleştirdi. Ayşe Yıldız üniversitede maden mühendisliği, Sıddıka Uzuner de deri mühendisliği eğitimi aldı. Uzun yıllar farklı şehirlerde özel sektörde çalışan ikili, 1 yıl önce birlikte butik bir lokanta açmaya karar verdi. Alsancak'ta açtıkları butik lokantayla lise hayallerini gerçeğe dönüştüren Yıldız ve Uzuner, sabah kahvaltı, öğlen yemek hizmeti verdikleri işletmelerini akşamları ise ileri dönüşüm ve yemek atölyesine çeviriyor.

'YENİ MACERALARA AÇIĞIZ'

Maden mühendisliği eğitimi aldığını, sonrasında değerli taşlar üzerine yüksek lisans yaptığını dile getiren Ayşe Yıldız, "Uzun yıllar kuyumculuk yaptım. Her zaman hobim olan yemek yapmayı işe dönüştürüp Bayraklı'da küçük bir lokanta açtım. Liseden beri arkadaşım olan Sıddıka'yla birlikte iş kurmak istiyorduk. Lise zamanlarında farklı girişimcilik hikayelerimiz vardı. O Bursa'da mühendis olarak çalışıyordu. İşini bırakıp, İzmir'e geldi ve Alsancak'ta dükkan açtık. Birlikte bu yolda yürümeye başladık. Bu dükkan neredeyse tamamen harap haldeydi. Birlikte 3 ay boyunca dükkanı onardık, yeniledik. Her şeyi yeni baştan yaptık. Ağırlıklı olarak mutfaktayım. Sıddıka ile hep hayalini kurduğumuz şeyler bir kısmını gerçekleştirdik, bir kısmını da gerçekleştiremedik. Her şeyden önce önemsediğimiz şey birlikte geçirdiğimiz zaman ve arkadaşlığımız. Pek çok yeni maceraya açığız, bu sadece onlardan birisi" dedi.

'LİSEDEN BERİ HİÇ AYRILMADIK'

Deri mühendisliği eğitimi aldığını, uzun yıllar özel sektörde çalıştığını dile getiren Sıddıka Uzuner ise "Bir süre Bursa'da yaşadım ama İzmir'e döndüm. Ayşe ile liseden, 1993 yılından beri tanışıyoruz. Kendimize ait bir iş yeri hayalimiz vardı ama bu çok standart bir şey olmamalıydı. Daha çok ileri dönüşüme yönelik düşüncelerimiz vardı. Lisedeyken de el becerimiz çok iyiydi, yaptığımız şeyleri daha da ilerletelim diye düşündük. Aklımıza da materyal olarak kullanılmayan ürünleri değerlendirmek geldi. Ayşe yemek sektörüne girince ikisini birleştirmeye karar verdik. Dükkanda kalan kap, yumurta kolisi, kahve poşetlerini atmıyoruz ve akşamları ileri dönüşüm atölyelerinde değerlendiriyoruz. Kurduğumuz hayali gerçekleştirmek öncelerinde imkansız gibi geliyordu. Apayrı şehirlerdeydik, apayrı bölümlerde okuduk ve mesleğimiz çok farklıydı. Hayaldi ama bir anda gerçekleşti. Liseden beri hiç ayrılmadık" diye konuştu. (DHA)

 
İzmir'de ihtiyaç sahiplerine Büyükşehir'den dayanışma eli
 
Konak'ta genç yetenek Burak hayaline kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU uyardı, saatler sürecek: 10 Ağustos'ta hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 10 Ağustos Pazar günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
Narin'in katili kim? Baba Arif Güran isim verdi
Narin Güran cinayeti davasında Yargıtay; anne Yüksel Güran, ağabey Enes ...
Otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü, 45 yaralı
Brezilya’nın Lucas do Rio Verde kasabası yakınlarında pamuk yüklü kamyon ...
 
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
Avukat Rezan Epözdemir bu sabah evinden gözaltına alındı. Özdemir'in evindeki ...
Eski bakan Halil Şıvgın yaşamını yitirdi
Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında hayatını kaybetti.
Beşiktaş Belediyesi'nin altı şoförü tutuklandı
CHP’li belediye başkanlarını suçlayan Aziz İhsan Aktaş’ın ifadeleri sonrası ...
 
ALOSBİ’de korkutan fabrika yangını!
Yaz aylarının başından bu yana yangınlarla mücadele eden İzmir Büyükşehir ...
Foça'da 6 saatlik su kesintisi
İzmir'in Foça ilçesinde pompa revizyonu işlemi nedeniyle 6 saat su kesintisi yapılacağı bildirildi.
Nurcan Zeyrek duyurdu: Ferdi Zeyrek Vakfı kuruluyor
Nurcan Zeyrek, Ferdi Zeyrek Vakfı'nın kurulacağını "Hayat arkadaşım, can ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Gündem kongre takvimi: 9 isim, 9 soru, 9 yanıt!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri