POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
3 Aralık 2020 Perşembe - 09:02

ABD Basını: Dünyayı kurtardılar!

Almanya'da Pfizer ortaklığında geliştirdikleri yeni tip Corona virüs (Covid-19) aşısıyla adlarını duyuran BioNTech'in kurucuları arasında yer alan Türk göçmenlerin çocukları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci, ABD basınında isimlerinden söz ettirmeye devam ediyor.

ABD Basını: Dünyayı kurtardılar!

ABD'nin en önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ) ve New York Times (NYT), Şahin ile Türeci’nin başarısını ve göçmen toplumuna etkilerini sayfalarına taşıdı.

Batı'da ilk Covid-19 aşısının Almanya’nın küçük bir kasabasındaki Türk kökenli iki bilim insanı tarafından bulunduğu vurgulanan WSJ’deki makalede, "Bu aşı, çok hızlı geliştirilen bir ilaç ama 30 yıl süren bir çalışmanın emeği." ifadesi kullanıldı.

ŞAHİN'İN BULDUĞU AŞI İÇİN 13 MİLYAR DOLARDAN FAZLA GELİR TAHMİNİ

Makalede, Dr. Şahin’in 30 yıldır mRNA üzerine kanser ve virüslerle mücadele için araştırmalar yaptığına dikkat çekilerek Covid-19 salgını başladıktan sonra bu alandaki bilgi ve deneyimlerini aşı çalışmalarına yönlendirdiği kaydedildi.

Şahin’in, Çin’de ortaya çıkan salgının dünyaya yayılacağını görerek 25 Ocak'tan bu yana şirket çalışanlarıyla izinlerini iptal ettiği ve haftanın 7 günü aşı formülleri üzerinde çalıştığı ifade edilen makalede, şirketin geliştirdiği 10 aşı adayından biri olan "BNT162b2"nin kullanımına İngiltere’de onay verildiği vurgulandı.

Makalede, Morgan Stanley’in hesaplamalarına göre, aşının Pfizer ve BioNTech’e 13 milyar dolardan fazla gelir getireceği tahminine yer verilirken, Şahin’in aşıdan elde edilecek geliri uzun yıllar üzerinde çalıştığı mRNA merkezli kanser tedavisi araştırmalarına yatıracağı ve bunlardan 11'inin klinik deneylerinin devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

"ŞAHİN VE TÜRECİ’NİN HİKAYESİ ÇOK ÖNEMLİ"

NYT'deki "Türk-Alman çifti, bizi virüsten koruyabilir. Almanya, niye rahat değil?" başlıklı makalede, Şahin-Türeci çiftinin başarısı üzerinden Batı'daki göçmenlik anlayışına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Anna Sauerbrey imzalı makalede, Şahin-Türeci çiftinin hikayesinin son 10 yılda Almanya’da yaygınlaşan göçmenlere karşı duyulan öfkeye meydan okuyacak nitelikte olduğu belirtilerek "Eğer göçmen karşıtı duyguları ortadan kaldırabilecek bir şey varsa, bunu kesinlikle dünyayı ölümcül bir virüsten kurtaran bu Türk-Alman çift yapardı." ifadesi kullanıldı.

Batı'da göçmenlere ülkelerin kaynaklarını sömüren eğitimsiz, fakir ve suç oranı yüksek kesim olarak bakıldığı yazılan makalede, Şahin ve Türeci çiftinin başarısının bu algıyı yıkmak, göçmenlerin toplumu nasıl zenginleştirdiğini ve derinleştirdiğini anlamak için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Makalede, Şahin-Türeci çiftinin başarısının Batı'da tanınmasına duyulan ihtiyaç kadar, bunu sadece bir göçmen çiftin istisnai başarısı şeklinde göstermenin de göçmenlerin "toplumdan biri değiller" algısının devamına neden olacağı riskine dikkat çekildi.

Almanya toplumunda, göçmenlerin hala ayrı bir kesim olarak değerlendirildiği gerçeğine işaret edilen makalede, "Bu nedenle şimdilik Dr. Şahin ve Dr. Türeci’nin hikayesi çok önemli. Bu, Almanya’nın başarılarının, ülkeyi vatan olarak gören göçmenlerden ayrılamayacağını gösteriyor." değerlendirmesinde bulunuldu. (AA)

 
Trump: Bugüne kadar yaptığım en önemli konuşma
 
İstanbul’da terör örgütü DAEŞ’e operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trump: Bugüne kadar yaptığım en önemli konuşma
ABD Başkanı Donald Trump, "Bugüne kadar yaptığım en önemli konuşma" diyerek ...
Otomatik silahlı 30 kişiden savaş gibi soygun!
Brezilya'da bir banka şubesine gece yarısı gelen yaklaşık 30 hırsız, Criciúma ...
ABD başkanlığına seçilen Biden ekonomi ekibini tanıttı
ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, Hazine Bakanlığına eski ABD Merkez ...
 
ABD'de aşı dağıtımı 2021'den önce başlayacak
ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen ...
Fahrizade suikastında iki ayrı senaryo!
İran'ın nükleer programını yöneten isimler arasında olduğu belirtilen ...
ABD tarihinde ilk: İletişim kadınlara emanet
Tamamı kadınlardan oluşan Beyaz Saray iletişim ekibini duyuran Biden, ...
 
Afganistan'da bombalı araç saldırısı: 31 ölü
Afganistan’ın Gazne vilayetinde düzenlenen bombalı araç saldırısında 31 ...
O ülkede virüse rastlanan kediler itlaf edildi
Corona virüs salgınında mutasyon tartışmaları sürerken Danimarka’da virüse ...
ABD uçak gemisi Orta Doğu'ya geri dönüyor
Hindistan Donanması ile Malabar Tatbikatı'na katılmak üzere Körfez'den ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri