POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Müzisyen Kalben gözaltına alındı
Müzisyen Kalben gözaltına alındı
Özel'den tepki çeken isimle fotoğrafa açıklama!
Özel'den tepki çeken isimle fotoğrafa açıklama!
Dünyanın en zengin şehirleri belirlendi
Dünyanın en zengin şehirleri belirlendi
Dervişoğlu'dan 'Küskünlükleri sonlandıralım' çağrısı
Dervişoğlu'dan "Küskünlükleri sonlandıralım" çağrısı
9 Nisan 2021 Cuma - 12:18

AK Parti Karşıyaka'dan Tugay'a 'sorumluluk' çıkışı!

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, "Başkan Tugay sorumluluktan kaçıyor." dedi.

AK Parti Karşıyaka dan Tugay a  sorumluluk  çıkışı!

Karşıyaka'da Cumhuriyet Mahallesi'nin yılan hikayesine dönen imar planlamasında CHP'li İlçe Belediye Başkanı Cemil Tugay, planlamadaki yetkisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na aktarmak istedi.

Meclis oturumunda yaptığı konuşmada, "Rica ediyorum, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza deyin ki, Türkiye’nin genelinde uygulanan İmar Kanunu değil, Cumhuriyet Mahallesine özel olarak değiştirilmiş bir ek çıkarsın. Bu bölgeye özel İmar Kanunu düzenlesin. Önce oradan başlayalım” ifadelerini kullanan Cemil Tugay'a yanıt, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli'den geldi.

Keseli şu ifadeleri kullandı:
"Sayın Başkan Cemil Tugay, son Meclis oturumuyla birlikte, ilçedeki hakimiyetini yitirdiğini, belediye başkanlığı sorumluluğunu yerine getiremediğini açıkça itiraf etmiştir. Ne demektir bölgeye göre özel imar kanunu düzenlensin? Madem yapamıyorsunuz, o zaman koltuğu hangi gerekçe ile işgal ediyorsunuz? Bir kere 6306 sayılı yasayla kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmemiş bir yerde Bakanlık tarafından planlama yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla, 'Bakanlık yapsın' diyerek kenara çekilmek, topu taca atmaktır. Siz önce bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan etmek için gerekli çalışmayı yaparsınız, ondan sonra Bakanlık konuya müdahil olur." dedi.

Keseli, "İmar planı süreci içinde yaşanan aksaklıklara şöyle bir bakın. Belediye önce imar planını yapıyor ve imar planına çok fazla sayıda itiraz yağıyor belediye başkanı bu itirazları görmezden geliyor! Sonrasında vatandaş soluğu İzmir’e gelişinde Kılıçdaroğlu’nun yanında alıyor ve şikayette bulunuyor. Kılıçdaroğlu, program dışında olmasına rağmen muhtarlığa gidip itirazları dinlemek zorunda kalıyor. Sonrasında CHP İl Başkanlığı'nda Karşıyaka Belediyesi yok sayılarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan Başkanlığında mahalle muhtarı ile toplantı yapılıyor! Büyükşehir Belediye Başkanı daha sonra revizyon açıklaması yapıyor. Süreç muhtar, Büyükşehir ve CHP Genel Merkezi arasında işlerken Sayın Tugay Apar Topar Ankara’ya Gidiyor Genel Başkanı ile görüşüyor. Herkes kendisinden müjde beklerken Sayın Tugay dilinin altındaki baklayı çıkartıyor! Sonuç yine hüsran, yine iş bilmezlik! Neymiş? Bakanlık yapsaymış… Sayın Tugay’ın burada şu sorulara cevap vermesi gerekiyor; Kendisi burada kötü polisi mi oynuyor, yoksa hem CHP Genel Başkanı’nın hem de Büyükşehir Belediye Başka’nın sözleri üzerine başka bir açıklama yaparak kendince örgütünden öç mü alıyor? Kendi partisi içinde yok sayılan bir Karşıyaka Belediyesi'ni bu konuda yalnızca AK Parti olarak bizlerin muhatap kabul etmesi, Cemil Tugay yönetimi için trajik bir durumdur."
Sözlerine "Yönetmeyi de, mevzuatı da bilmiyorlar." diyerek devam eden Keseli, "3 ay önce Karşıyaka Belediye Meclisi'nde Meclis Üyemiz Adem Öztürk, planların mutlaka bir revizyona ihtiyaç duyduğunu söylediğinde siyasi bir kibir ile bunu görmezden gelenler, her geçen gün ilçemize ve Cumhuriyet Mahallemize zaman kaybettirmeye devam ediyor. Önceki belediye başkanı ilçemizden stadımızı, bugünün başkanı ise Cumhuriyet Mahallesi'nin geleceğini çalıyor. Karşıyaka halkı tüm bunların hesabını sandıkta sormak için gün saymaktadır. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘İmar planlarını biz yaptık, bölge halkı beğenmediği için iptal ettik.’ demesi üzerine Cemil Tugay’ın açıklama yaparak topu Bakanlığa atması ve bu kurumdan özel imar planı istemesi, Kılıçdaroğlu ve Soyer’e, ‘Beni yok sayanı, ben de yok sayarım’ mesajı mıdır?” dedi.

 
Bayraklı'da köy enstitüleri paneli
 
FETÖ'nün sözde 'kadim abisi' Bekmezci'ye 17 yıl 4 ay hapis!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede 'çöp' tartışması tam gaz: CHP'den AK Parti'ye sert yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’in Gölova Mahallesi’nde ...
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den Foça mesaisi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli İzmir’in Foça İlçesi’nde temaslarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı mesajı
D-8 Teşkilatı 10. Zirve Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
AB ziyaretinde protokol tartışmasına açıklama
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Başkanlarının Türkiye ziyareti ...
CHP'li Beko'dan 'kriz' tepkisi: Böyle gitmez!
Mobilya Sektörünün içinde bulunduğu ağır krize dair açıklamalarda bulunan ...
CHP İzmir'den 'esnaf buluşmaları' raporu: İşte acil çözüm bekleyen başlıklar!
CHP İzmir İl Başkanlığı, yaklaşık bir buçuk aydır sürdürdüğü esnaf buluşmalarını ...
 
Erdoğan'dan normalleşme mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüsle mücadele kapsamında ''Ramazan ayındaki ...
Başkan Sengel, 'Lider'e o projeyi anlattı, açılış için söz aldı!
Selçuk Belediye Başkanı Sengel, Ankara'ya giderek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ...
Basın kartı olmayan gazeteciler için aşı çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Basın kartı olanlara aşı olmayanlara yok ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri