POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP Lideri, 16 genel başkanla bayramlaştı
CHP Lideri, 16 genel başkanla bayramlaştı
Erdoğan’dan Bahçeli’ye bayram tebriği
Erdoğan’dan Bahçeli’ye bayram tebriği
Sokağa atanın cezası 10 kat artacak
Sokağa atanın cezası 10 kat artacak
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
29 Nisan 2023 Cumartesi - 17:51

AK Parti'de büyük İzmir mitinginde kim/ne mesaj verdi?

AK Parti'nin Büyük İzmir mitinginde AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Adayı, Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ve AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı'dan önemli mesajlar geldi. Öte yandan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da mitingde bir konuşma yaptı. 

AK Parti de büyük İzmir mitinginde kim/ne mesaj verdi?

AK Parti'nin Büyük İzmir mitinginde AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Adayı, Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ve AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı'dan önemli mesajlar geldi. Öte yandan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da mitingde bir konuşma yaptı. 



AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Kasapoğlu, AK Parti'nin Gündoğdu Meydanı'ndaki Büyük İzmir Mitingi'nde yaptığı konuşmada, İzmir'in cumhuriyet ve demokrasi tarihinde öncü bir rolü olduğunu söyledi.

Milli iradenin bir kez daha "bu ülkede kaosa yer yok" diyeceğini, İzmirlilerin iradesine, yüreğine, gönlüne ipotek konulamayacağını belirten Kasapoğlu, "İzmir'i köleleri olarak görenler inşallah 14 Mayıs'ta o ağır uykularından uyanacaklar değil mi?" dedi.

Kasapoğlu, bakanlığı döneminde daha önceki görevlerinde olduğu gibi İzmir'i tıpkı Türkiye'nin diğer vilayetleri gibi hizmetle buluşturmanın gayreti içinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Çünkü önümüzde Cumhurbaşkanımızın eser odaklı, hizmet odaklı siyaset vizyonu vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'daki belediye başkanlığından bu yana odağa koyduğu spordaki tesisleşme hamlesi vardı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte bu ivmeyi daha da artırdık. Yeni sistemde tüm Türkiye'de 8 bin yeni gençlik tesisi, spor tesisi inşa ettik."

Milyonlarca genci ve vatandaşı sporla buluşturduklarını aktaran Kasapoğlu, "Profesyonel sporcu havuzumuzu birlikte büyüttük, birlikte güçlendirdik ve tüm branşlarda tarihin en yüksek başarılarını kazandık. Madalya üstüne, rekor üstüne rekor kırdık. Daha önce temsilcisi dahi olmayan branşlarda artık Türk sporcularını tüm dünya yakından tanıyor. İşte spordaki, gençlikteki başarılarımız, inşallah bunları sizlerden aldığımız destekle, daha yukarılara taşıyacağız." dedi.

Kasapoğlu, bundan sonra da aynı siyaset anlayışla çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz yeter ki arkamızda durun. Siz yeter ki 14 Mayıs'ta Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na en güçlü desteği verin. Türkiye'nin kaybedecek vakti yok, Türkiye'nin maceralara girme lüksü yok. Türkiye'nin 21 yıllık kazanımlarından geri dönme lüksü yok. Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var. Türkiye'nin karamsarlığa ihtiyacı yok, Türkiye'nin aynı istikrarı daha önce sağlamış, bunu korumuş, tesis etmiş kadrolarla yola devam etmeye ihtiyacı var. AK Parti varsa maceraya gerek yok. AK Parti varsa karamsarlığa gerek yok. AK Parti varsa endişeye mahal yok, Recep Tayyip Erdoğan varsa atılım var. Yatırım var, büyüme var, itibar var, itibar."



"Bu vizyona sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye Yüzyılı, fanatizmin yerine insani değerleri ve hakkı teslim etmenin öne çıktığı dönemin adıdır. Bu vizyona sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur." dedi.

Koca, AK Parti'nin Gündoğdu Meydanı'ndaki Büyük İzmir Mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anarak, 100. yılına giren cumhuriyetin son 21 yılında hep ilk günkü kadronun heyecanı ve vatan sevgisiyle çalıştıklarını söyledi.

Bu süreçte sağlık hizmetlerinde sosyal güvenlik devrimi yaptıklarını aktaran Koca, "Tüm vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden eşit şekilde faydalanmaktadır. Ülkemizde son 20 yılda her alanda kapasitemizi onlarca kat arttırdık. Sağlık alanında da böyle oldu. Binlerce yeni sağlık tesisi inşa ve ihya ettik. Yetişmiş sağlık kadroları ile vatandaşımıza ulaşılabilir ve konforlu sağlık hizmetleri sunmak için var gücümüzle çalıştık." dedi.

Koca, İzmir'de 2003'ten bu yana 127 sağlık yatırımının tamamlandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayraklı Şehir Hastanemizin inşaatını da tamamladık. Cihazlarını yerleştirmeye başladık ve testleri tamamlanır tamamlanmaz hasta kabulüne başlayacağız. İzmir Bayraklı Şehir Hastanemizde 628 bin metrekare kapalı alanda hizmet vereceğiz. 337 adet poliklinik, 30 adet diyaliz, diyaliz yatağı, 54 ameliyathane, 71'i yenidoğan yoğun bakım olmak üzere toplam 374 yoğun bakım yatağı bulunuyor."

İzmir'deki depremin ardından hemen inşaatına başladıkları Buca Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yaklaşık 7 aydır hizmet verdiğini kaydeden Koca, "Şimdi bunu büyük felaketi yaşayan deprem bölgemizde yapıyoruz. Hatay, İskenderun ve Defne'de 60 gün sözünü verdik. Onu da yerine getireceğiz. Bu kadro vadedip bırakmaz, sözünü tutar. 20 yıllık kazanımları bunun en büyük kanıtı." diye konuştu.

Koca, dünyada örneği olmayan sağlık tesislerinin öneminin küresel salgın günlerinde ortaya çıktığını belirterek, "Her bir vatandaşımız kendisini güvende hissetti. Sağlık hizmetini sorun yaşamadan alabildi." dedi.

"Nefret siyaseti yerine sevgi siyaseti"
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hiçbir sağlık organizasyonu eksikliğinin yaşanmadığını kaydeden Koca, "Dünyanın inanamadığı işleri tarih boyunca yaptık, yine yaparız. En büyük işleri yapmak için tek bir şeye ihtiyacımız var, cesaretli bir irade. Türkiye'de 20 yıldan beri bu irade devam ediyor." diye konuştu.

Koca, Cumhuriyetin 100 yılının geride kaldığını belirterek, "Şimdi 100 yıllık yeni bir vizyonumuz var, Türkiye Yüzyılı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle Türkiye Yüzyılı kimlik siyaseti yerine birlik siyasetini, kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyasetini, inkar siyaseti yerine kucaklama siyasetini, tahakküm siyaseti yerine özgürlük siyasetini, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetini tesis etmenin adıdır. Türkiye Yüzyılı, fanatizmin yerine insani değerleri ve hakkı teslim etmenin öne çıktığı dönemin adıdır. Bu vizyona sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur." diye konuştu.

Yıldırım: Sandıkları patlatıyoruz! 
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da konuşmasında, 14 Mayıs'ın bölücülerle, PKK'yla FETÖ'cülerle işbirliği yapanlara karşı bir hesap sorma günü olduğunu kaydetti.

Seçimlerde iki sandığın olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Birisi milletvekili, birisi cumhurbaşkanlığı. Cumhurbaşkanlığı seçiminden Cumhur İttifakı'nın adayı liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a oyları veriyoruz. Sandıkları patlatıyoruz. Milletvekillerinde de güzel İzmir'i daha da ileriye taşıyacağımız milletvekillerimizi seçiyoruz ve inşallah İzmir'de kurtuluşun şehrinde ay-yıldızlı bayrağı en yukarı kadar yükseltiyoruz." dedi.

Dağ'dan Ankara İzmir Yüksek Hızlı Treni için tarih! 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise konuşmasında Ege'nin incisi güzel İzmir'in kurtuluşun ve bağımsızlığın şehri olduğunu söyledi.

Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Gündoğdu Meydanı'nda karşılayan ve bağrına basan İzmirlilerin tüm Türkiye'ye ve dünyaya mesaj verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son 5-6 günde katıldığı programlarla Karadeniz doğal gazını milli sisteme aldığını, Ankara Sivas Yüksek Hızlı Treni'ni hayata geçirdiğini ifade eden Dağ, "Şimdi sırada ne var, Ankara İzmir Yüksek Hızlı Treni'nin hayata geçmesi var. Çalışmalar devam ediyor. 2025'te Allah'ın izniyle hayata geçecek. Ama birileri gelirse nasıl her işi yarıda bırakmışsa bu işi de yarına bırakır diye de korkmuyor değiliz değil mi?" diye konuştu.

Hamza Dağ, yerli ve milli otomobil Togg'un yollarla buluştuğunu, TCG Anadolu'nun envantere alındığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Şu körfezde TCG Anadolu'yu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama ben buradan, birilerine güzel bir mesaj vermek istiyorum. 9 Eylül günü şu meydanda konuşma yapan arkadaşlar; 15 Mayıs, Yunan'ın İzmir'e çıktığı tarihte TCG Anadolu işte burada olacak. TGC Anadolu burada olunca bundan rahatsız bir Yunanistan olur bir de siz olursunuz siz."

Dağ, AK Parti iktidarının İzmir'e yönelik projelerini CHP'li yerel yönetimlerin engellemeye çalıştığını söyleyerek, tüm engellemelere rağmen çok sayıda yatırımı hayata geçirerek İzmirlilere hizmet verdiklerini belirtti.

Gündoğdu Meydanı'ndan muhalefete mesaj göndermek istediklerini dile getiren Dağ, "Bu şehir Kuvayımilliye şehri. Bu şehir PKK'ya da FETÖ'ye de yol vermeyecektir. Biz bugüne kadar doğru adımlarla yola devam dedik. Yine önümüzdeki süreçte de doğru adımlarla yola devam diyeceğiz." dedi.



"Hasan Tahsin'ler, Fethi Sekin'ler bitmez"
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir milletvekili adayı Eyyüp Kadir İnan, her türlü vesayetin karşısında duran İzmir'in Adnan Menderes'in şehri olduğunu belirterek, işgal güçleri İzmir'e ayak bastığı zaman 15 Mayıs 1919'da Hasan Tahsin'in ilk kurşunu sıktığını hatırlattı.

İnan, şunları söyledi: O gün Hasan Tahsin'e doğrultulan silahlar bugün ülkemize bir kez daha yöneliyor. Ama unutuyorlar ki Hasan Tahsin'ler bitmez, Fethi Sekin'ler bitmez. Onlar güzel şehrimize, şaibeli, soru işaretleri olan adayları uygun görebilirler. Onlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türk askerlerine hakaret edenleri İzmir'e yakıştırmış olabilirler. Buradan Gündoğdu Meydanı'nda Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş hemşehrilerimize sesleniyorum. Burası kuruluşun ve kurtuluşun kenti şehri. Ne olur bunlar yüzünden atacağınız oyla PKK'ya güleryüz göstermiş olmayın. HDP, PKK'nın partisi. Doğrudan katil yönetiyor. Bunu, bu ülkede bilmeyen var mı? Kılıçdaroğlu, şu anda HDP ile ittifak içinde. Bunu da bilmeyen yok. Zaten her ortamda her anda deklare ediyorlar. Biz kimsenin tercihine karışmayız sorgulamayız ama tabloyu da açık açık herkese göstermek zorundayız."

Saygılı: Sıradan bir seçim değil 
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da coşkulu bir kalabalıkla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Gündoğdu Meydanı'nda karşıladıklarını belirterek, "Sıradan bir seçim değil, bu seçim Türkiye'nin öz evlatları ile Türkiye'ye göz koyanların seçimi. Hep birlikte topyekun vatanımızı savunalım. Bu ülkenin geleceği için şehit olmuş necip bir milletin evlatlarıyız biz. Ben inanıyorum ki terör örgütlerinden medet umar hale gelmiş Atatürk çizgisinden uzaklaşmış CHP seçmenleri de teröre fırsat vermeyecek şekilde oy kullanacaktır." ifadelerini kullandı.

Aksakal: Erdoğan'ın yanındayız çünkü... 
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise mitingde yaptığı konuşmada, demokratik solcular olarak emperyalist saldırıya göğüslerini siper ettiklerini ve bunun için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer aldıklarını söyledi.

"Emperyalist işgal ordularının denize döküldüğü İzmir'den, cumhuriyetin 100. yılında tüm Türkiye'ye selam gönderdiklerini" söyleyen Aksakal, cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken emperyalist güçlerin 100 yıl önce yedikleri şamarı unuttuklarını gördüğünü ifade etti.

Aksakal, şöyle konuştu: "Emperyalistler bu kez ordularıyla değil, cuntacılarıyla değil, içimizdeki işbirlikçi yapılarıyla, teröristlerle, Atatürk'e duydukları kinle bugüne gelmiş olan sahte Atatürkçülerle birlikte yeni işgal ve bu kadim toprakları paylaşma stratejilerini ortaya koyuyorlar. Atatürk'ün kurduğu partiden önce Atatürkçüleri temizleyenler şimdilerde terörist baronlarıyla birlikte, onların talimatlarıyla Amerikalı ve Avrupalı akıl hocalarıyla birlikte Atatürk'ün ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan Cumhuriyet ile hesaplaşma peşindeler."

CHP'nin HDP ile el ele verdiğini, terörle mücadele eden kahraman askerlerin sınır ötesi harekatlarını durdurma sözü verdiğini iddia eden Aksakal, "Amerika da aynı şeyi söylüyor. Diyor ki 'Bizim Suriye'de DEAŞ'la mücadele eden Suriye Demokratik Güçleri var' diyor. Onlara göre o demokratik güçler PYD, YPG, PKK, onlarla mücadele eden Türk askerini geri çekmesini istiyorlar. Kemal Bey de onu söylüyor. Görüyoruz ki bunların hedefleri birbiriyle örtüşüyor." diye konuştu.

Aksakal, muhalefetin hedeflerinin Mustafa Kemal'in askerlerinin hedefleriyle de örtüşmediğini savunarak, şöyle devam etti: "Bugün demokratik solcular olarak bu emperyalist saldırıya göğsümüzü siper ettik. Onun için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer alıyoruz. Onun için vatanımızın yanında yer alıyoruz. Onun için kadim Türk devletinin yanında yer alıyoruz. İzmir'in vatansever evlatlarının da aynı duygu ve anlayışla bu küresel kumpasa karşı duracağına yürekten inanıyorum. Bu seçimler, öncekiler gibi sağ sol seçimi değil. Bu seçimler geçmişte olduğu gibi incir, zeytin, pamuk seçimi değil. Bu seçimler öyle söylendiği gibi soğan sarımsak seçimi olmaktan çıkmıştır. Bu seçimler bir var olma, yok olma seçimidir." (AA)

 
Erdoğan açıkladı: TCG Anadolu 'son hafta' İzmir'de!
 
Kültürpark festival havası: Sporfest İzmir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan açıkladı: TCG Anadolu 'son hafta' İzmir'de!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi ...
Selahattin Demirtaş'tan Ahmet Şık'a yanıt!
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TİP milletvekili Ahmet ...
Fotoğraflarla Gündoğdu'da Erdoğan günü!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündoğdu Meydanı'nda İzmir'e seslendi.
 
Soyer Manisa'dan seslendi: Ya demokrasiyi seçeceğiz ya da...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Manisa'da sivil toplum kuruluşları, ...
Bakan Ersoy'dan Çeşme Projesi mesajları!
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Çeşme Projesi'yle ilgili “Geçici bir yürütmeyi ...
Bakan Kasapoğlu'ndan enginar ziyafeti!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şef Türev Uludağ'la ...
 
''Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum''
CHP lideri ve 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'dan dikkat ...
İYİ Partili Özlale'den İzmir'de gençlerle park buluşması
İzmirli gençler İYİ Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. ...
İYİ Partili Keskin'in yolunu kesen AK Parti'den dert yandı!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, Torbalı ilçesine ziyarette ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri