POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Uyuşturucu soruşturması: İlyas Yalçıntaş tutuklandı
Uyuşturucu soruşturması: İlyas Yalçıntaş tutuklandı
12'nci Yargı Paketi TBMM'de kabul edildi
12'nci Yargı Paketi TBMM'de kabul edildi
Manisa soruşturması genişletildi: 12 gözaltı daha!
Manisa soruşturması genişletildi: 12 gözaltı daha!
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yeni deliller
16 Temmuz 2026 Perşembe - 21:48

AK Parti'den CHP'ye 'Soyer' eleştirisi: Hatırlayan, sahip çıkan tek kişi olmadı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, tutuklu eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in CHP grubu tarafından yeterince anılmadığı yönündeki tartışma yaşandı. AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri karşılıklı açıklamalarda bulundu.

AK Parti den CHP ye  Soyer  eleştirisi: Hatırlayan, sahip çıkan tek kişi olmadı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısında, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in mecliste yeterince anılmadığı yönündeki değerlendirmeler üzerine AK Parti ve CHP grupları arasında tartışma yaşandı.

AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca, önceki oturumda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a iç denetim raporlarıyla ilgili soru yönelttiğini hatırlatarak, sorusunun iki buçuk yıllık süreçte hazırlanan iç denetim raporlarının sayısına ilişkin olduğunu söyledi.

Kooperatif soruşturmasına da değinen Atmaca, Tunç Soyer'e yönelik yürütülen soruşturmanın iç denetim raporlarıyla ilgili olmadığının ifade edildiğini belirterek, "O halde kooperatif inşaatları neden durduruldu? Mahkeme süreci devam ederken peşin hüküm veriliyor. İZBETON kooperatif süreciyle bugün devam eden süreç aynıdır. Değişen sadece inşaatı yapan firmalardır" dedi.

MASAK raporlarına ilişkin de konuşan Atmaca, "Sayın Soyer'in ne ailesinden ne de yakın çevresinden tek bir ismi bu işlerin içinde görmedim. MASAK raporlarına baktığımızda bu konunun yeniden değerlendirilmesi gerektiği görülüyor" ifadelerini kullandı.

"Soyer'i hatırlayan olmadı"

Atmaca, "Bu mecliste İstanbul soruşturmasıyla ilgili birçok kişinin ismi anıldı ancak Sayın Tunç Soyer'i CHP grubundan hatırlayan, ona sahip çıkan tek bir kişi olmadı. Kendisinin bu kente emeği geçmiştir. Beş yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 10 yıl da Seferihisar Belediye Başkanlığı yapmıştır" diye konuştu.

Atmaca'nın sözlerine CHP Grup Sözcüsü Altan İnanç yanıt verdi. İnanç, Soyer'in daha önce de mecliste gündeme geldiğini belirterek, "Tunç Soyer'in anılmadığı doğru değil. Daha önce aldığım sözlerde bunu dile getirdim. Masumiyet karinesi gereği arkadaşlarımız suçlu ilan edilemez. İnancım odur ki arkadaşlarımız suç işlememiştir. Soyer suçsuzdur. Sadece Tunç Başkan değil, tutuklanan Buca, Seferihisar ve Güzelbahçe belediye başkanlarımız ile ev hapsi verilen Balçova Belediye Başkanımız da suçsuzdur" dedi.

Meclis Birinci Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır ise, "Genellikle ülkemizde bu işler böyle oluyor. Bundan yıllar önce okulda ceza almadığım halde okuldan uzak kaldığım süreyi bana geri döndürdüler. Bir tazminat davası açmam gerekiyor. Bu ülkede çok şey değişmiyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız da, "Biz kimseyi yargılamıyoruz. Adli makamlar değerlendirme yapıyor. Kimsenin tutuklanmasından memnun değiliz. Arkadaşlar yargılanır, umarız suçsuz çıkarlar. Tunç Bey ile ilgili sürecin büyük bölümü de sizin iç denetim raporlarınız. Bunun muhatabı AK Parti değil" diye konuştu.

 
Hisarcıklıoğlu: İzmir sanayide lider bir şehir!
 
AK Parti'den 'fatura' isyanı: İZSU soygun yapıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yamanlar'daki çöp tesisi alanına TOKİ iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Yamanlar'da planlanan katı atık ...
Meclis'te 'Çiğli planı' polemiği: Hangi milletvekilinin akrabası?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Çiğli Harmandalı'daki belediye ...
İtirazlar yükseldi: Özel sağlık tesisi planına oy çokluğu!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Konak Mersinli Mahallesi'ndeki ...
 
Başkan Demir sendika ile görüştü: Ailemizin hiçbir ferdinin yaşadığı sıkıntıya kayıtsız kalamayız!
Torbalı Belediyesi'nde maaşların eksik yatırılması nedeniyle yaşanan iş ...
İZULAŞ için kritik karar: 115 milyon TL'lik kredi onayı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye iştiraki İZULAŞ'ın faaliyetlerinde ...
Karşıyaka’da anlamlı kampanya
Karşıyaka Belediyesi ile Türk Kızılay İzmir Kan Bağış Merkezi, mahalle ...
 
Gaziemir'de öğrencilere ücretsiz tercih desteği
Gaziemir Belediyesi'nin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında lise ...
Konak’ın parklarında bakım seferberliği
Konak Belediyesi’nin ilçe genelindeki park ve yeşil alanlarda tam gaz ...
Bornova'da çocuklara ücretsiz sinema keyfi
Bornova Belediyesi’nin Açık Hava Sineması Yaz Animasyon Film Günleri, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Madde madde Cemil Tugay'ın yol haritası
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri