POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Zeynep Sönmez, Wimbledon'da ikinci turda
Zeynep Sönmez, Wimbledon'da ikinci turda
Komedyen Deniz Göktaş hakkında soruşturma başlatıldı
Komedyen Deniz Göktaş hakkında soruşturma başlatıldı
Tamar Tanrıyar serbest bırakıldı
Tamar Tanrıyar serbest bırakıldı
İddia: Yeni partinin adı ve kuruluş tarihi belli oldu
İddia: Yeni partinin adı ve kuruluş tarihi belli oldu
19 Haziran 2026 Cuma - 08:27

AK Partili Dağ’dan Tugay’a: İzmirlilerin beklentisi başkanlıktan istifa etmesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, aldığı kararla CHP’den istifa etti. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin adayı olarak kendisiyle yarışan AK Parti MKYK Üyesi Hamza Dağ yaptığı açıklamada, “İzmirlilerin beklentisi, Sayın Tugay’ın CHP üyeliğinden istifa etmesi değil; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesidir” diye konuştu.

AK Partili Dağ’dan Tugay’a: İzmirlilerin beklentisi başkanlıktan istifa etmesi!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, aldığı kararla CHP’den istifa etti.

Tugay, CHP hakkında mahkeme tarafından verilen ‘mutlak butlan’ kararı ve ardından İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün görevden alınması sonrası ‘Yaşamım boyunca bu mücadelenin bir parçası olmaya devam edeceğim. Ancak “Mutlak Butlan CHP’si” bu mücadelenin çatısı değildir’ sözleriyle bağımsız olarak yoluna devam edeceğini açıklamıştı.

Tugay’ın istifası ulusal çapta gündem olurken 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin adayı olarak kendisiyle yarışan AK Parti MKYK Üyesi Hamza Dağ yaptığı açıklamada, “İzmirlilerin beklentisi, Sayın Tugay’ın CHP üyeliğinden istifa etmesi değil; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesidir” diye konuştu.

"İZMİRLİLERİN BEKLENTİSİ BAŞKANLIKTAN İSTİFA ETMESİ!"

Dağ’ın açıklamasının tamamı şöyle:

İzmirlilerin gündeminde Sayın Tugay’ın hangi partiye üye olduğu meselesi yoktur.

Daha birkaç gün önce “CHP bizim çatımızdır, istifa etmeyi düşünmüyorum” diyen; birkaç hafta önce ise İzmir’in ulaşım sorunlarına ilişkin bir projeyi neden hayata geçirmediği sorulduğunda “Onu CHP iktidarında yapacağım” cevabını veren Sayın Tugay, bugün CHP’nin artık çözüm adresi olmadığını söyleyerek partisinden ayrılmıştır.

Bu kadar kısa süre içerisinde birbirine tamamen zıt açıklamalar yapan bir anlayışın İzmir’e istikamet çizmesi zaten mümkün değildir.

Nitekim görevde bulunduğu yaklaşık iki buçuk yıllık süre boyunca İzmir’e kalıcı bir eser kazandırılamamış, kronik sorunlara çözüm üretilememiş, aksine mevcut sorunlara yenileri eklenmiştir. Ulaşımdan altyapıya, şehircilikten belediyeciliğin temel hizmetlerine kadar pek çok alanda İzmir geriye gitmiş; vatandaşlarımız her geçen gün büyüyen sorunlarla baş başa bırakılmıştır.

İzmir yalnızca geride kalan iki buçuk yılını kaybetmemiştir. Daha da önemlisi, İzmirliler kalan iki buçuk yılın da farklı olmayacağını artık çok net görmektedir.

Bu nedenle bugün İzmirlilerin beklentisi, Sayın Tugay’ın CHP üyeliğinden istifa etmesi değil; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesidir.

 
CHP'li belediyeye operasyon: Başkan da gözaltında!
 
19 Haziran Cuma günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıç'tan Tugay'ın istifası sonrası dikkat çeken mesaj: B planı olanlar...
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cemil Tugay'ın istifasının ardından ...
CHP İzmir'de il başkanı da partiden istifa etti!
CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Ruhsar Selis Çelik Kınacı, ilçe gençlik ...
Gümrükçü'den tek cümlelik 'Cemil Tugay' mesajı
Mutlak butlan kararı sonrası Genel Başkanlık görevine geri dönen Kılıçdaroğlu ...
 
Çağatay Güç'ten meclis üyelerine kritik mesaj!
Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK tarafından CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden ...
Büyükşehir CHP Grubu'nda Tugay'ın ardından peş peşe istifa kararları!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın CHP'den istifa etmesinin ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 23 yıllık devrin sonu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın CHP’den istifa kararı ...
 
12 vekilin dokunulmazlık dosyası TBMM'de
TBMM Başkanlığına, seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti ...
Başkan Saygılı’dan Yarımada çıkarması: Hedefinde CHP belediyeciliği
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Yarımada programı kapsamında ...
CHP lideri Özgür Özel: Sokakta öfke var!
Seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Ulus Hali'nde esnaf ziyaretinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Kılıçdaroğlu için ‘doğru’, Gümrükçü için ‘yanlış’, Güç için ‘Özel’ tablo!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri