GERÇEKİZMİR - İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 2018’de temeli atılan ancak geçen 8 yıl içinde tamamlanamayan Opera Binası kent gündeminde yer almaya devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Tasarruf Genelgesi nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurduk. Bu tamamlanmamış opera binasının ikmal inşaatının yapılmasıyla ilgili olarak 29 Ağustos 2025 tarihinde başvuruda bulunduk. Beş aydır bu yazıya bakanlıktan herhangi bir cevap gelmedi. Cevap geldiği gün, bu ikmal ihalesini yapacağız ve bitirilmesi gereken opera binasını tamamlayacağız. Biz bunu bir an önce yapmak istiyoruz, ancak bakanlıktan olumlu bir yanıt gelmedi” açıklamasını yapmıştı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclisi üçüncü oturumunda konuşan AK Parti Menemen Meclis Üyesi Dilaver Kişili gereken izinin bakanlıktan geldiğini belirterek, çerçeveli şekilde belgeyi Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Levent Yıldır’a teslim etti.

KİŞİLİ’DEN ‘ÇERÇEVELİ’ İZİN BELGESİ
Kişili konuya ilişkin yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Cemil Tugay belge gelmediğinden dolayı bitirilemediğini ima etmişti. Bugün belge geldi. Büyükşehir’e de ulaşmıştır. Vekaleten şimdi size takdim edeceğim. Belgeyi verdikten sonra bu çerçevenin içinde Opera Binası’nın açılış davetiyesini almayı istiyorum. Dönem bitmeden bitireceğinin sözünü verdi. Umarım bu söylemi dinletmek zorunda kalmam. İzmir Opera Binası’na kavuşur. Bunu size teslim ediyorum.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri