POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
8 Mayıs 2024 Çarşamba - 09:01

Aday gösterilmemişlerdi…. Eski başkanlardan kim/ne yapacak?

CHP İzmir’de yeni dönemde sadece 4 belediye başkanı yeniden aday gösterilmişti. Yerel seçimlerle birlikte görevleri sonra eren eski belediye başkanlarının yol haritaları belli oldu. Çoğu siyasete devam edecek eski başkanlardan kimi hukuk bürosu açtı, kimi kendisine ofis, kimi de ara verdiği eski işlerine döndü. İş konusunda emeklilik kararı alan da var.

Aday gösterilmemişlerdi…. Eski başkanlardan kim/ne yapacak?

GERÇEKİZMİR - Yerel seçimler öncesi gerçekleşen kurultayda genel başkan değişimi yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Genel Merkez İzmir’de görevdeki 4 başkan hariç tüm isimleri aday göstermeme kararı almıştı.

Geçtiğimiz dönem başkanlık yapan isimlerden sadece Cemil Tugay, Filiz Ceritoğlu Sengel, İlkay Girgin Erdoğan ve İsmail Yetişkin yeni dönemde de aday gösterilmiş ve belediye başkanı seçilmeyi başarmıştı.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde belediye başkanlığı sona eren eski başkanların tamamına yakını siyasete devam kararı alırken iş konusundaki yol haritaları da belli oldu.

Siyasete devam etme kararı alan İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer, Konak’ta kızıyla birlikte hukuk bürosu açtı. Soyer’in Cittaslow ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi’ndeki görevleri de devam edecek. Soyer aynı zamanda kurultay delegesi…

Yakın çevresine siyasete devam mesajı veren Bornova Belediye eski Başkanı Mustafa İduğ ise otomotiv sektöründe faaliyet gösteren işlerini sürdürmeye devam edecek.

Çeşme Belediye eski Başkanı ise Ekrem Oran ise uzun yıllardır faal olan ambalaj sektöründeki işinin yeniden başına geçti. CHP’de kurultay delegesi seçilen Oran da siyasete devam edecek isimlerden.

25 yıllık belediye başkanlığının ardından 31 Mart seçimlerinde görevi bırakan Konak Belediye eski Başkanı Abdül Batur ise kendisine ofis açtı. Aynı zamanda kurultay delegesi olan Batur siyasete devam etme kararı alırken, zamanını açtığı ofiste görüşmeler yaparak geçiriyor.

Kentin deneyimli siyasetçilerinden Narlıdere Belediye eski Başkanı Ali Engin de siyasete devam kararı alan başkanlardan. Aynı zamanda kurultay delegesi de olan Engin uzun yıllardır faal olan müteahhitlik şirketinin başına döndü.

Önümüzdeki günlerde baba olma sevinci yaşayacak olan Çiğli Belediye eski Başkanı Utku Gümrükçü de siyasete devam edecek isimlerden. Gümrükçü’nün kısa vadede sivil toplum kuruluşlarında aktif roller alacağı öğrenildi.

Görevdeyken geçirdiği kaza nedeniyle uzun süredir ayaklarından tedavi gören Buca Belediye eski Başkanı Erhan Kılıç siyasete devam edecek. Kılıç aynı zamanda partide kurultay delegesi…Avukat olan Kılıç’ın tedavisinin tamamlanmasının ardından mesleğe dönme noktasında kararsız olduğu ancak inşaat sektöründeki işlerine geri döneceği öğrenildi.

İş hayatında emeklilik kararı alan isim ise Kemalpaşa Belediye eski Başkanı Rıdvan Karakayalı oldu. Karakayalı, hobi olarak tarımla uğraşacak.

Belediye başkanı olduktan sonra mali müşavirlik bürosunu kapatıp, sahibi olduğu sürücü kursunu da devreden Gaziemir Belediye eski Başkanı Halil Arda  siyasete devam etme kararı alırken, iş konusunda ise emeklilik kararı aldı.

Siyasete devam edecek olan Beydağ Belediye eski Başkanı Feridun Yılmazlar ise  tarım ve hayvancılıkla ilgili serbest ticaret yapacak. Yılmazlar da aynı zamanda kurultay delegesi olan isimlerden.

Bayraklı Belediye eski Başkanı Serdal Sandal ve Foça Belediye eski Başkanı Fatih Gürbüz siyasete yapmaya devam edecek. Ancak ikilinin kısa vadede herhangi bir iş yapma/kurma hedefi yok. Bu ikiliden Sandal kurultay delegesi.

 

 
Başkan Çiçek’ten Ankara Çıkarması: Özel'e Menderes raporu
 
Organize suç örgütü çökertildi: 33 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 9 Mayıs 2024 Perşembe 09:09

Hepsinin siyasi limiti dolmuş.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
TBMM Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında Başkanlık Divanı’nın tamamı ...
Ankara’da ‘Özel’ buluşmada İzmir mesajları!
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu ve il yönetimi TBMM’de Genel Başkan Özel ...
Özel'den Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı ...
 
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Doğan kurultay sonrası istifa sayısını açıkladı!
İYİ Parti İzmir teşkilatında kurultay sonrası yaşanan tartışma devam ediyor. ...
İYİ Parti'den istifa etmişti: Bahadır Erdem CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden Bahadır Erdem CHP'ye katıldı. Erdem'e rozetini ...
CHP’li Nalbantoğlu ‘özel izni’ Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, ...
 
Özel ve Bahçeli'den 45 dakikalık kritik görüşme
CHP lideri Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Meclis'teki ...
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından kameraların ...
İYİ Parti’de istifa depremi sürüyor: 4 ilçede daha başkan ve yönetim düştü!
İYİ Parti’de İzmir’de kurultayın ardından başlayan istifa fırtınası devam ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri