POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Gram altında sert hareketlilik: Kritik seviyeye yaklaştı
Gram altında sert hareketlilik: Kritik seviyeye yaklaştı
Eski belediye başkanı deveden düştü
Eski belediye başkanı deveden düştü
Bakanlık talimat verdi: Marketlerde yeni dönem
Bakanlık talimat verdi: Marketlerde yeni dönem
Eski Bakan Baran Tuncer hayatını kaybetti
Eski Bakan Baran Tuncer hayatını kaybetti
19 Mayıs 2026 Salı - 16:22

Aliağa'da 19 Mayıs heyecanı stada sığmadı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107’nci yıl dönümü Aliağa’da büyük bir coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreniyle başlayan program, Atatürk Stadı’nda öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve sportif etkinliklerle devam etti.

Aliağa da 19 Mayıs heyecanı stada sığmadı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107.Yıl dönümü Aliağa’da tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından kutlama programı Aliağa Atatürk Stadındaki gösterilerle devam etti.

Bayram sevincinin gururla ve heyecanla yaşandığı programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Albay Ali Güler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Can Gökgöz, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can, Aliağa İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Ebru Akbulut Üzüm, kurum müdürleri, askeri erkan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Ali Güler tören komutanı Sadiye Günhan eşliğinde tören kıtasının, okulların, bayrak ve flama grubunun ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

“ATATÜRK’ÜN BU ANLAMLI GÜNÜ GENÇLİĞE ARMAĞAN ETMESİ GENÇLERİMİZE DUYDUĞU GÜVENİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİDİR.

Kutlama programında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Ebru Akbulut Üzüm yaptı. Üzüm konuşmasında şunları söyledi: “Bugün, Kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 107. Yıl dönümüdür.  Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içinde Samsun’da attığı ilk adım Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunda atılmış en önemli adımdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü gençliğe armağan etmesi gençlerimize duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Atatürk’ün sizlere emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkacağınıza olan inancımız tamdır.”

ALİAĞA’NIN GENÇLERİ BAYRAM COŞKUSUNU ZİRVEYE TAŞIDI

Konuşmaların ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın kutlama mesajı okundu. Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen gençlik koşusunda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Öğrencilerin sunumuyla Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ata’ya Cevabı okundu. Öğrenci gösterileri kapsamında; Aliağa Belediyesi Karate Takımı’nın sergilediği etkileyici gösteriyle başlayan programda, Aliağa Belediyesi Sanat Evi Halk Oyunları Ekibi Kırklareli yöresine ait halk oyunları gösterisiyle izleyicilere kültürel bir şölen sundu. Ardından ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bando Takımı’nın coşkulu performansı büyük beğeni toplarken, Aliağa Belediyesi Demirspor Güreş Takımı da sergilediği gösteriyle izleyenlerden alkış aldı. Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösterinin ardından kutlama programı Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi, Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi, Alp Oğuz Anadolu Lisesi, Aliağa Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Bahattin Erden Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin birlikte sahne aldığı final gösterileriyle sona erdi.

 
Bakanlık talimat verdi: Marketlerde yeni dönem
 
Saygılı'dan İzmir hedefi: AK Parti bayrağını daha da yukarı taşıyacağız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Kent Lokantaları’nda 19 Mayıs'a özel ücretsiz yemek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ...
Pehlivan'dan 19 Mayıs mesajı: Gençliğin yanında olmak, geleceğe sahip çıkmaktır
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Menemen'de gençlerin, ...
Urla’da 19 Mayıs coşkusu meydanlara taştı
Urla’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda ...
 
Gaziemir’de 19 Mayıs coşkusu
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve ...
Temizlik hizmetlerinde aksamalar yaşanmıştı: Konak'ta sendikal krize nokta!
Konak Belediyesi iştiraki MERBEL A.Ş.’de işten çıkarma sonrası başlayan ...
Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi’nde 19 Mayıs coşkusu
Konak Belediyesi Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
 
Karşıyaka'nın gündemindeydi: 'Yükseltilmiş' ve 'desenli' formül!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Vapur İskelesi ile Çarşı arasındaki ...
Buca’da yüzlerce kişi Atam İzindeyiz yazdı
Buca Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ...
Balçova'da 3. Yaş Üniversitesi'nde kep coşkusu!
Balçova Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nin 2025–2026 eğitim dönemi mezuniyet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri