POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Adem Kılıçcı'nın savcılık ifadesi ortaya çıktı
Adem Kılıçcı'nın savcılık ifadesi ortaya çıktı
İçişleri Bakanlığı’nda yeni atamalar!
İçişleri Bakanlığı’nda yeni atamalar!
Hatay'da 4.2 büyüklüğünde deprem
Hatay'da 4.2 büyüklüğünde deprem
Fenerbahçe turu zora soktu: Kadıköy'de farklı mağlubiyet!
Fenerbahçe turu zora soktu: Kadıköy'de farklı mağlubiyet!
19 Şubat 2026 Perşembe - 15:53

Aliağa'da sıkı ramazan denetimi

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde denetimlerini yoğunlaştırdı. Vatandaşların Ramazan ayında güvenilir, sağlıklı,  ekonomik alışveriş yapabilmesi ve gıda tüketiminde herhangi bir olumsuzluk yaşamaması amacıyla ilçe genelinde denetim faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor.

Aliağa da sıkı ramazan denetimi

Gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelerde gerçekleştirilen kontroller kapsamında; menü bulundurma zorunluluğu, mutfak hijyeni, soğuk hava depolarının uygunluğu, personelin bone ve hijyenik kıyafet kullanımı ile atık yemek ve yağların muhafaza koşulları titizlikle inceleniyor.  Fırınlarda Ramazan pidesinin belirlenen gramaj ve fiyat tarifesine uygun olup olmadığı denetlenirken, genel gramaj kontrolleri de gerçekleştiriliyor. Marketlerde ise ambalaj bütünlüğü, son kullanma tarihleri ve etiket fiyatlarının güncelliği gibi konular detaylı şekilde inceleniyor. Olumsuzluk tespit edilen işletmeler hakkında gerekli cezai işlemler başlatılıyor. Ayrıca vatandaşlardan gelen fahiş fiyat şikâyetleri ilgili kurumlara iletiliyor.

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet Karagöz denetimler sırasında konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yıl boyunca sürdürdüğümüz denetimleri, Ramazan Ayı’nın başlamasıyla birlikte daha da sıklaştırdık. Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik ve güvenilir gıdalara erişimini sağlamak amacıyla kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz. İlçemizde halkımızın huzur ve esenliği için Ramazan Ayı boyunca denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Vatandaşlarımızın alışveriş sırasında karşılaştıkları olumsuzlukları ALO 153 İhbar Hattı üzerinden veya Müdürlüğümüze bizzat başvurarak bildirmeleri önemle rica olunur.”

 
Sepp Piontek hayatını kaybetti
 
5 günlük bebeği darbetmişti: Bir anlık refleksle oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da ramazan dayanışması
Kemalpaşa Belediyesi, dayanışma ve paylaşmanın ayı Ramazan’da sosyal belediyecilik ...
Erişilebilir istihdam için hayati destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Destekli İstihdam Ofisi ve Karşıyaka Akademi ...
Karşıyaka’da Medeni Kanun vurgusu
Karşıyaka Belediyesi, Türk Medeni Kanunu’nun 100. yılı dolayısıyla düzenlediği ...
 
Karşıyaka’da işçiler yine sokakta: Kent AŞ işçisi köle değildir!
Karşıyaka Belediyesi’nde maaş krizi sürüyor. 7 aydır maaş alamadıklarını ...
Menemen’de Medeni Kanun'un 100. yılına özel kutlama
Menemen, Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 100. yıl dönümü'nde anlamlı ...
Seferihisar'da ekmek 10 TL!
Seferihisar Belediyesi, artan hayat pahalılığı ve ekonomik zorluklar karşısında ...
 
Karşıyaka’nın özel gençleri mutfakta hünerlerini sergiledi
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde eğitim alan zihinsel engelli gençler, ...
Karabağlar'da Ramazan bereketi
Karabağlar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı mahallelerinde ...
Medeni Kanun’un 100. yılı: Bornova’da eşitlik vurgusu
Bornova Belediyesi, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri