POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
21 Şubat 2021 Pazar - 10:29

Aliağa'da tarımsal kalkınmaya destek

Aliağa Belediyesi, “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adıyla kırsal mahallelerde zeytin fidanı dağıtımına başladı.

Aliağa da tarımsal kalkınmaya destek

Doğal ve yöresel ürünlerin yaygınlaştırılmasının yanı sıra tarım, turizm ve hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren Aliağa Belediyesi, “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamında “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adıyla kırsal mahallelerde zeytin fidanı dağıtımına başladı.

Aliağa Belediyesi tarafından kırsaldaki üreticinin desteklenmesi, yetiştirilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan projede, fidan destekleri kapsamında zeytin fidanı dağıtımlarına Çıtak ve Çaltılıdere Mahallelerinden başlandı. Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği dağıtımlarda 25’er adet fidan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kaydı olan üreticilere teslim edildi. Dağıtılan fidanların 5 bin adeti geçmesi beklenirken ilk dağıtımların ardından ÇKS dışında olup da zeytin üreticiliği yapmak isteyen köylerdeki tüm vatandaşlar projeye dâhil edilecek. Dağıtımlar hafta boyunca tüm kırsal mahallelerde sürecek. “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adıyla başlatılan “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi”, zeytin fidanlarının dağıtımının ardından tarım ve hayvancılık kapsamında çeşitli alanlarda devam ettirilecek.

ÜRETİCİLER MEMNUN

Zeytin dağıtımı programına yoğun ilgi gösteren üreticiler verilen destekten ötürü memnuniyetlerini dile getirdi. Üreticiye verilen desteğin çok değerli olduğunu ifade eden üreticiler, desteklerinden dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ettiler.  

“DAĞITIMLARIN DEVAMINI BEKLİYORUZ”

Yapılan desteklemelerin hem köy ekonomisini hem de köylünün refahını olumlu etkileyeceğini belirten Çıtak Muhtarı Üstün Güleç: “Yöremizde üretim yapmak için arazimiz de suyumuz da var. Dağıtımların devamını bekliyoruz. Tarımsal kalkınma kapsamında üreticiye verdiği destekten dolayı Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

“TARIM ÇİFTÇİ İÇİN EN ÖNEMLİ GEÇİM KAYNAĞI”

Çiftçinin geçim kaynağının tarım olduğunu ifade eden Çaltılıdere Muhtarı Şenol Yoldaş, “Çiftçilerimize yapılan zeytin fidanı desteğinden çok memnunuz. Tarım çiftçi için en önemli geçim kaynağı. Bu nedenle desteklemelerin devam edeceğini umuyoruz. Çiftçimizi destekleyen Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“PANDEMİ SÜRECİNDE TARIMSAL ÜRETİMİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”
Aliağa’nın önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğu bilgisini veren Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adil Çağlar ise şunları söyledi: “Aliağa 110 bin dekarın üzerinde tarım ve 50 bin dönümün üzerinde mera alanı ile önemli bir tarımsal potansiyel taşıyor. Yaşadığımız pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Aliağa Belediyesi olarak tarımsal üretimin desteklenmesi konusunda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. “Tarımsal Kalkınma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsamda kırsal mahallelerimizde zeytin fidanı dağıtarak üreticilerimizi teşvik etmeye çalışıyoruz. Dağıtımlara Çıtak ve Çaltılıdere Mahalleleri ile başladık. Hafta içinde diğer kırsal mahallelerimizde de dağıtımlara devam edeceğiz. Tarımsal projelerimizde bize destek veren ve yanımızda olan Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve Aliağa Ziraat Odasına teşekkür ediyoruz”

 
HDP'li Taşdemir'e soruşturma!
 
Eskişehir'deki aile katliamında kritik gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi'ne anlamlı hediye
Bornovalı Tülin Kılıç elinde bulunan tarihi Bornova fotoğraflarını Bornova ...
BAYSEM'de yeniden yüz yüze eğitim zamanı
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi BAYSEM'de yüz yüze eğitimler yeniden başlıyor.
Soyer o panelde iklim kriziyle mücadelenin formüllerini anlattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çevrim içi “Dönüşüm Evde ...
 
Çiğli’de uzun süredir kepenk indirmiş esnafa cansuyu
Çiğli Belediyesi tarafından, pandemi şartlarından dolayı ekonomik sıkıntı ...
Başkan Oran'dan 'elektrik' isyanı: Artık yeter!
Çeşme Belediye Başkanı Oran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ...
Karabağlar Belediyesi müzisyenleri unutmadı!
Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle zor duruma düşen ...
 
İZDENİZ’de yeni düzen feribot kullanımını artırdı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nün, 1 Şubat’tan itibaren ...
Disk Emekli-Sen’den Başkan Tugay’a ziyaret
Karşıyaka Disk Emekli- Sen 2 nolu Şube Başkanı Seçkin Dönmez, Şube Sekreteri ...
Batur'dan 'çevre dostu' adım: 'Başkanlar Sözleşmesi'ni imzaladı!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri