Aliağa’nın denizle kurduğu bağı güçlendiren ve kente yeni bir vizyon kazandıran Aliaport Deniz Yolcu İskelesi, deniz turizmi ve uluslararası yolcu taşımacılığında Aliağa’yı Ege’nin önemli merkezlerinden biri olmaya hazırlıyor. Midilli ile başlatılması planlanan seferlerle Aliağa, Ege Adaları’na uzanan deniz ulaşımının yeni kapısı oluyor. Aliaport’un binlerce yerli ve yabancı turisti Aliağa’ya taşıyarak kentin turizm cazibesini artırması, ekonomik ve sosyal hayata önemli bir ivme kazandırması hedefleniyor.
MİDİLLİ’DEN ALİAĞA’YA İADE-İ ZİYARET
Aliağa Belediyesi ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi iş birliğinde projelendirilen Aliaport Deniz Yolcu İskelesi’nden Midilli’ye ilk sefer geçtiğimiz yıl Kasım ayında Aliağa ilçe protokolü tarafından yapıldı. Önümüzdeki aylarda ise Midilli’den protokolün Aliağa Belediyesi’ne iade-i ziyarette bulunması planlanıyor.

ALİAPORT’A YOĞUN İLGİ: SEFER SAYILARI ARTIYOR
Kasım 2025’te başlatılan bilet satışlarında 20 binin üzerinde bilet satılması, Aliaport’a olan yoğun ilgiyi ortaya koyarken bu talep doğrultusunda sefer sayılarının artırılmasına karar verildi. Modern yolcu alanlarıyla 26 bin 877 metrekarelik alanda inşa edilen Aliaport Deniz Yolcu İskelesi; 200 araç kapasiteli ücretsiz otoparkı ve İZBAN bağlantısı sayesinde yolcularına kolay, konforlu ve güvenli ulaşım imkânları sunuyor. Tüm bu altyapı ve ulaşım avantajlarıyla Aliaport, Mart 2026’da başlayacak seferleriyle yeni sezonda Aliağa’yı deniz yoluyla Ege’ye bağlayan güçlü bir merkez olarak bölge turizmine yön vermeyi hedefliyor.

BAŞKAN SERKAN ACAR: “ALİAPORT’UN EGE’NİN EN YÜKSEK YOLCU TAŞIYAN İSKELELERİNDEN BİRİ OLMASINI ÖNGÖRÜYORUZ”
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yaptığı açıklamada, Midilli Belediyesi ile ilişkilerin her geçen gün güçlenerek devam ettiğini ifade etti. Başkan Acar, “Midilli’den Aliağa’ya kalabalık bir heyetin ziyareti planlanıyor. Aliağa’nın İzmir ve Selçuk’a olan yakınlığı, toplu ulaşım olanakları ve lojistik gücü büyük bir avantaj. Bu karşılıklı temasların hem ticaret hem de turizm açısından önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz. Bilet satışlarında görülen yoğun ilgi Aliaport’a duyulan güvenin en somut göstergesidir. İlk yıl yolcu sayısının 30 binin üzerine çıkmasını, Aliaport’un Ege’nin en yüksek yolcu taşıyan iskelelerinden biri olmasını öngörüyoruz” dedi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri