Asena TUNCA/GERÇEKİZMİR - Eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kentteki medya temsilcileri ve muhabirlerle bir araya geldi.
Alsancak'taki Ziraat Mühendisleri Odası Lokali'nde gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğinde Aslanoğlu, dikkat çeken mesajlar verdi.
ALGI BÖYLEYSE ‘YOK, YETERLİYİZ’ DEMEKLE OLMUYOR!
Milletvekillerinin sahada olmadığı eleştirileri hakkında konuşan Aslanoğlu, "Bir şeyin algısı böyle ise “Yok, yeterliyiz” demekle olmuyor. Parti içinden arkadaşlarımızı, milletvekili arkadaşlarımızı eleştirmek de meselenin ana çözüm noktası olmuyor. Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili CHP’li yetkililer topa girmekten imtina ediyorsa bunun nedenine de bakmak lazım. Toplantıyı mutlaka Çağatay Bey de yapmak istiyordur ben de birçok kez yeltendim. Ama aktörlerden adım gelmedikçe çözüm mümkün değil. Milletvekili arkadaşlar ve ya siyasi aktörleri eleştirerek meselenin çözüleceği inancında değilim. Yalnız bırakıldığını düşünen kim varsa, biraz da kendisini sorgulamalı, diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
“14 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDIK, 6’SI İZMİR’DE OTURUYORDU”
CHP Kurultayı’nın ardından belirlenen MYK’yı değerlendirirken “Özgür Özel İzmir’e ceza kesmiş durumda” ifadelerini kullanan eski CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın ifadeleri için konuşan Aslanoğlu “Genel başkan neden İzmir’i neden cezalandırsın? İzmir’le ilgili bir şeyi yok, İzmirli siyasetçileri de cezalandırdığını düşünmem. Sonuçta bu tür durumlarda İzmir’in temel olarak bir haksızlığa uğradığı konusunda bir şey düşünür müsünüz? Bir kere ben İzmirliyim, ne de olsa İzmir’i savunurum yani. Tüzük kurultayında il başkanları tüzüğü değiştirecek heyet oluşturdu. Nisan kurultayında il başkanları toplantısında kontenjan tartışılırken ilk başka itiraz ettim. Yüzde 5-15 anlamam ben İzmir’in hakkını savunurum dedim. Kurultay’da kalktım konuştum, Genel Başkan’ın Ekrem İmamoğlu’nun gözünün içine bakarak yüze 5’i bizde kullanırsınız dedim. Bölgesel kontenjan kabul gördü. Bir sürü abi ablamızı İzmir’den milletvekili yaptık biz. 20 yıldır kimler kimler Türkiye’nin 4 bir yanından geldiler bazen sayısı çok abartılı oldu. Benim il başkanlığı dönemimde 14 milletvekili çıkardık 6’sı İzmir’de oturuyordu. İzmir’de askerliğini İzmir’de yapmış olanı gördük, ‘amcamın oğlu İzmir’de görev yapmıştı’ diyeni gördük. İzmirliyim ben. Çocuklarım burada. Ben İzmir’in güzel olmasını isterim. İzmirlilerin AK Parti’den de milletvekili adayları belirlenirken İzmirli olmasını isterim. İzmirli olacak ki gidelim tartışalım, bir taleple gidebileyim. Buraların tamamını memleketin meselesini yaşamış insanlar olsun isterim. CHP’lilerin de İzmir’de olmasını isterim” ifadelerini kullandı.
KILIÇDAROĞLU DEĞERLENDİRMESİ
Aslanoğlu, Güldem Atabay'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin sözlerine ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Bazen eski partili olmayan, partinin kültürünü iyi bilmeyen parti adabı deriz, 100 yıllık bir partiyiz; geleneklerimiz var. 100 yıllık aile gibi düşünün. Oturmuş kurallar var. Bu kurallar içinde ben de 20 yıllık partili olarak bilirim. Bizde CHP Genel Başkanları ile ilgili cümleyi Genel Başkan kurar. Kemal Bey bir önceki dönem genel başkanımız. CHP Genel Başkanı, “Ben CHP Genel Başkanları ile ilgili bir şey söylemem” diyor. Benim haddim değil."
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri