İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Ece Güner tahliye edildi.
16 Temmuz'da cezaevine gönderilen Güner, yaklaşık üç aylık tutukluluğun ardından serbest bırakıldı.
Güner'e soruşturma kapsamında “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “görevi kötüye kullanma” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlamaları yöneltilmişti.
PARA HAREKETLERİ İÇİN 'BORÇ' DEMİŞTİ
Tutukluluk sürecinde açıklamalarda bulunan Ece Güner, Ahbap Derneği veya derneğin kurucusu Haluk Levent ile suç teşkil edecek herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını ifade etmişti.
Güner, soruşturma dosyasında gündeme gelen para hareketlerinin ise kişisel bir borç ilişkisinden kaynaklandığını ileri sürmüştü.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri