POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Sosyal medyada kimlik uygulamasında ayrıntılar
Sosyal medyada kimlik uygulamasında ayrıntılar
Barış Annelerinden MHP'ye ziyaret
Barış Annelerinden MHP'ye ziyaret
Şebnem Ferah'ın ikinci konser tarihi belli oldu
Şebnem Ferah'ın ikinci konser tarihi belli oldu
Transfer iddiaları sonrası CHP Afyon'dan açıklama!
Transfer iddiaları sonrası CHP Afyon'dan açıklama!
7 Mayıs 2026 Perşembe - 13:28

Aziz İhsan Aktaş davasında ara karar

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davası kapsamında, 11'i tutuklu 200 kişinin yargılandığı davanın 30'uncu duruşması görüldü. Ara karar açıklanırken duruşma, 14 Mayıs Perşembe gününe ertelendi.

Aziz İhsan Aktaş davasında ara karar

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasının ikinci celsenin üçüncü haftasında, Mahkeme Başkanı Oğuzhan Gül, avukatların talebine ilişkin ara kararını açıkladı. 

Tefrik, yetkisizlik, görevsizlik talepleri reddedilirken duruşma, savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklaması kararıyla 14 Mayıs’a ertelendi. 

Silivri'deki Marmara Kapalı Cezaevi 3 No’lu Duruşma Salonu'nda İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davada, şubat ayında yapılan tutukluluk değerlendirmesi ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar dahil dokuz isim, ara kararın açıklandığı 27 Şubat'ta ise aralarında İSFALT ve BELTAŞ çalışanlarının olduğu yedi isim hakkında tahliye kararı verilmişti. Celse arasında ise eski İSFALT Genel Müdürü Burak Sırali tahliye olmuştu. 

11 İSMİN TUTUKLULUĞU SÜRÜYOR

Son olarak geçtiğimiz haftalarda, tutukluluklara ilişkin ara karar kuran Mahkeme Başkanı; Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Beşiktaş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Çağdaş Ateşçi, Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri Personeli Gülşah Ocak, Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Ferit Tutşi ve Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri eski müdürü Gülal Erdovan Anıl hakkında tahliye kararı vermişti. 

Yargılama; Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara'nın da aralarında bulunduğu 11 ismin tutukluluğu ile devam ediyor.

DOSYA SAVCILIĞA GÖNDERİLECEK

Mahkeme Başkanı Oğuzhan Gül, davanın ikinci celsesinin 11. duruşma gününde, avukatların talebine ilişkin ara kararını açıkladı. Hakim, avukatların mazeretleri hususunda karar vermeye gerek olmadığına karar verdi; tefrik, yetkisizlik, görevsizlik taleplerini reddetti.

DURUŞMA ERTELENDİ

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, esas hakkında mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesine oy birliği ile karar verdi. Duruşma Savcısı, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için bir hafta süre istedi, duruşma 14 Mayıs’a bırakıldı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 579 sayfalık iddianamede, Beşiktaş Belediyesi, Avcılar Belediyesi, Esenyurt Belediyesi, İstanbul ASFALT Fabrikaları San. ve Tic. AŞ ile İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü "suçtan zarar gören", 19 kişi "mağdur", 200 kişi ise "sanık" olarak yer alıyor.

İddianamede, sanıklardan Aziz İhsan Aktaş'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", 42 fiilden "ihaleye fesat karıştırma", 4 fiilden "edimin ifasına fesat karıştırma", 5 fiilden "resmi belgede sahtecilik", 21 fiilden "özel belgede sahtecilik", "kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık", 10 fiilden "rüşvet verme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "gerçeğe aykırı fatura düzenleme" suçlarından 187 yıldan 450 yıla kadar hapisle cezalandırılması ve suçtan sağladığı mal varlıklarının müsadere edilmesi isteniyor.

Tutuklanmasının ardından görevinden uzaklaştırılan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara'nın 2 fiilden "ihaleye fesat karıştırma" ve "rüşvet alma" suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, görevinden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in 2 fiilden "ihaleye fesat karıştırma" ve 2 fiilden "özel belgede sahtecilik" suçlarından 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülüyor.

İddianamede, görevlerinden uzaklaştırılan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile hakkındaki adli kontrolün kaldırılmasının ardından görevine iade edilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin "rüşvet alma" suçundan 4 yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması talebinde bulunuluyor.

Ayrıca iddianamede, görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın "suç örgütüne üye olma", 26 fiilden "ihaleye fesat karıştırma", 3 fiilden "resmi belgede sahtecilik", 19 fiilden "özel belgede sahtecilik", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", 4 fiilden "rüşvet alma", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "haksız mal edinme" suçlarından 133 yıldan 337 yıla kadar hapisle cezalandırılması ve suçtan elde ettiği mal varlıklarının müsadere edilmesi isteniyor. (Cumhuriyet)

 
AK Gençlik'ten Erdoğan'a hakarete sert tepki!
 
Ege turizminde bayram sevinci: Rezervasyonlar hareketlendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kooperatif soruşturmasında yeni gelişme: Yine savcı değişti!
İZBETON’da yolsuzluk iddiası ile başlatılan ilk soruşturmadan tahliye ...
İzmir’de FETÖ’nün ‘Emniyet İmamı’na baskın!
İzmir'de polisin FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlediği operasyonda, 9 şüpheli ...
2 ilçede 60 kilo 'zehir' yakalandı!
İzmir'in Karabağlar ve Karşıyaka ilçelerinde polisin düzenlediği 2 ayrı ...
 
İzmir'de FETÖ operasyonu!
Malatya merkezli İzmir dahil 17 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 23 şüpheli gözaltına alındı.
7 Mayıs Perşembe günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 7 Mayıs Perşembe günü İzmir'de arıza ve bakım çalışmasına bağlı ...
Kemeraltı'ndaki tarihi yapıya koruma kalkanı!
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, İzmir’in tarihi Kemeraltı bölgesindeki ...
 
Kacır: Türkiye, 2027’de milli roketle Ay’a ulaşacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin 2027'de kendi ...
İzmir'de 2005'ten bu yana süren firar sona erdi!
İzmir’in Beydağ ilçesinde 2005 yılında çıkan tartışmada bir kişiyi bıçaklayarak ...
Şehit polis davasında dikkat çeken tanık ifadesi!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde çatışma ihbarına giden polis ekibine düzenlenen, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri