Eski Fenerbahçe Kulübü Baþkaný Aziz Yýldýrým hakkýnda, Bilyoner.com Kadýnlar Basketbol Ligi play-off final serisinde oynanan Yakýn Doðu Üniversitesi-Fenerbahçe maçýndan önce, Yakýn Doðu Üniversitesi Kulübü Baþkaný Iþýk Eyigüngör'e yönelik fiili müdahalede bulunduðu iddiasýyla açýlan davanýn görülmesine devam edildi.
Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruþmaya, hakkýnda zorla getirme kararý bulunan müþteki sanýk Aziz Yýldýrým ile avukatý katýldý. Duruþmada, müþteki sanýk Iþýk Eyigüngör'ün avukatý da hazýr bulundu.
Kimlik tespitinin ardýndan savunmasýný yapan Yýldýrým, Fenerbahçe Spor Kulübü Baþkaný olarak görev yaptýðý olay tarihinde, Yakýn Doðu Üniversitesi Kadýn Basketbol takýmý ile Fenerbahçe Kadýn Basketbol takýmý arasýnda final maçý olduðunu anlattý.
Maçtan 2 gün önce Üsküdar Spor Güvenliði Þube Müdürlüðü ile maç güvenliði toplantýsý yaptýklarýný anlatan Yýldýrým, "Her iki kulübün yetkilileri ile federasyon ve emniyet yetkilileri toplantýya katýldý. Kural olarak rakip takým taraftarlarýna yüzde 10 oranýnda tribünde yer ayrýlýr. Yakýn Doðu Üniversitesi'nin yetkilileri toplantýda takýmýmýz taraftarýna yüzde 10 bilet vermeyeceklerini söylemiþler. Yine Hulki Kahvecioðlu 'Aziz Yýldýrým ve Mahmut Uslu maça gelmesinler. Salon giriþlerine izin vermeyeceðiz' diyerek beni tehdit etmiþlerdir" dedi.
"BU KARIÞIKLIKTA TOKAT ATMIÞ OLABÝLÝRÝM"
Yýldýrým, bu durumu Basketbol Federasyonu Baþkanýna telefonla bizzat söylediðini kaydederek, þöyle devam etti:
"Bunun üzerine federasyon yetkilileri devreye girerek olaya müdahale etti. Taraftarýmýz tribünlere alýndý. Ben de salona gittim. Salona girerken herhangi bir fiili müdahale ile karþýlaþmadým. Tribüne çýktýk. Tribünlerde Beþiktaþ taraftarý olan Asya Kartallarý grubu yerlerini almýþlardý. Salona girdiðimde bana küfür etmeye baþladýlar. Tribüne girdiðimde Iþýk Eyigüngör yerinde oturuyordu. Kendisine 'AzizYýldýrým ve Mahmut Uslu maça gelmesin. Gelirlerse salona sokmam. Fenerbahçe taraftarý maça gelmesin.' þeklindeki sözlerin yakýþýp yakýþmadýðýný sordum. Cevap vermedi. Ayaða kalktý. Aramýzda itiþme, kakýþma baþladý. Bu karýþýklýkta tokat atmýþ olabilirim. Yapýlanlarýn karþýsýnda o kadar önemli deðil yani tokat atmak. Benim de gözlüðüm yere düþerek kýrýldý. Olaydaki mesele tokat atma meselesi deðildir. Ben FETÖ tarafýndan Türk sporunda þike yaptýðým iddiasýyla hapishanede yattým. Bana isnat edilen suçlamayý kabul etmiyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum."
Dava sonunda hakkýnda bir ceza verilmesi durumunda hükmün açýklanmasýnýn geri býrakýlmasýna karar verilmesini isteyip istemediði sorulan Aziz Yýldýrým, "Hayýr hiç bir þey istemiyorum. Beni tehdit edecekler 'Gelme' diye, bir tokatla ceza alacaðým. 25 milyonluk Fenerbahçe taraftarýnýn baþkaný salona gelemez diyorlar. Beni tehdit etmiþlerdir" diye konuþtu.
Iþýk Eyigüngör'ün avukatý Seyit Kaplan da þikayetlerinin devam ettiðini belirterek, "Hiçbir neden huzurdaki sanýða müvekkilimi darbetme hakký vermez. Dosyada bulunan görüntüler, tanýk ifadeleri ve doktor raporu sanýðýn müvekkilimi darbettiðini açýkça göstermektedir" ifadelerini kullandý.
Duruþma, eksikliklerin giderilmesi amacýyla ertelendi.
OLAYIN GEÇMÝÞÝ
Eski Fenerbahçe Kulübü Baþkaný Aziz Yýldýrým hakkýnda, Bilyoner.com Kadýnlar Basketbol Ligi play-off final serisinde 7 Mayýs 2017'de oynanan Yakýn Doðu Üniversitesi-Fenerbahçe maçýndan önce çýkan olaylarda kulüp baþkaný Iþýk Eyigüngör'e fiili müdahalede bulunduðu gerekçesiyle "kasten yaralama" ve "6222 sayýlý Sporda Þiddet ve Düzensizliðin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarýndan soruþturma baþlatýlmýþtý.
Soruþturma kapsamýnda Yýldýrým'ýn þüpheli sýfatýyla ifadesi alýnmýþ, Yýldýrým da ifadesi sýrasýnda kendisine vurmaya çalýþtýðýný iddia ettiði Eyigüngör'den þikayetçi olmuþtu.
Anadolu Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nca hazýrlanan iddianamede, Aziz Yýldýrým'ýn, Eyigüngör'e fiili müdahalede bulunduðu gerekçesiyle "kasten yaralama" suçundan 4 aydan 1 yýla kadar hapisle cezalandýrýlmasý isteniyor.
Ýddianamede, Eyigüngör'ün de "kasten yaralamaya teþebbüs" suçundan 1 aydan 9 aya kadar hapisle cezalandýrýlmasý talep ediliyor.
Ýddianamede ayrýca, Yýldýrým ve Eyigüngör hakkýnda, "6222 Sayýlý Sporda Þiddet ve Düzensizliðin Önlenmesine Dair Kanun"un 18. maddesi uyarýnca seyirden yasaklanma tedbirinin uygulanmasý da isteniyor. (AA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri