POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Güllü'nün kızı Tuğyan'a ağırlaştırılmış müebbet talebi
Güllü'nün kızı Tuğyan'a ağırlaştırılmış müebbet talebi
AK Parti'de Kaya’nın görevine Hülya Terzioğlu getirildi
AK Parti'de Kaya’nın görevine Hülya Terzioğlu getirildi
Soma'da maden ocağında göçük: 5 işçi mahsur!
Soma'da maden ocağında göçük: 5 işçi mahsur!
Erdoğan kürsüye çıktı, YENİ Partililer salonu terk etti!
Erdoğan kürsüye çıktı, YENİ Partililer salonu terk etti!
1 Ekim 2026 Perşembe - 10:28

BBŞT yeni sezona 'Merhaba' dedi

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) ekibiyle yeni sezon açılışında bir araya gelen Belediye Başkanı Ömer Eşki, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nin yenilenme sürecinde de tiyatro perdelerinin kapanmayacağını müjdeledi.

BBŞT yeni sezona  Merhaba  dedi

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) ekibiyle yeni sezon açılışında bir araya gelen Belediye Başkanı Ömer Eşki, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nin yenilenme sürecinde de tiyatro perdelerinin kapanmayacağını müjdeledi. Sanat ateşini Çamdibi, Büyük Park ve Tiyatro Peron sahnelerinde canlı tutacaklarını belirten Başkan Eşki, "Bizleri izlemeye devam edin, Bornova'da tiyatro coşkusu hiç bitmeyecek; yakında kentimize herkesin gurur duyacağı modern bir prestij sahne kazandıracağız" diyerek yeni sezonun heyecanını paylaştı.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), yeni tiyatro sezonunun açılışını coşkulu bir buluşmayla gerçekleştirdi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yeni sezon açılışında BBŞT sanatçıları ve teknik ekibiyle bir araya gelerek Bornovalı sanatseverlere tiyatro perdelerinin kapanmayacağı müjdesini verdi.

Yeni sezonda Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi binasının yeniden inşa sürecine girmesi nedeniyle, BBŞT oyunları kentin üç farklı noktasında kesintisiz olarak seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Tiyatro perdeleri üç farklı sahnede açık kalacak

İnşaat süreci boyunca Bornovalı ve İzmirli sanatseverlerin tiyatrodan mahrum kalmayacağını vurgulayan Başkan Ömer Eşki, BBŞT’nin sanatsal faaliyetlerini sürdüreceği yeni sezon mekanlarını şu şekilde açıkladı:

·         Ayfer Feray Açık Hava Sahnesi: Büyük Park içerisinde yer alan Bornova’nın sembol açık hava sahnesi.

·         BBŞT Tiyatro Akademisi Binası: Çamdibi’nde yer alan ve tiyatro eğitimlerinin de merkezi olan akademi salonu.

·         Tiyatro Peron: BBŞT bünyesinde yetişmiş değerli bir hocanın sanat hayatına kazandırdığı özel sahne.

Emektar sahne yerini modern bir sanat kompleksine bırakıyor

Kurulduğu günden bu yana 4 binin üzerinde oyuna ev sahipliği yapan ve sayısız sanatçı yetiştiren Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, kente yakışan modern bir sanat kompleksine dönüştürülmek üzere kapılarını kapatıyor.

Yeni sezon buluşmasında tarihi salondan son kez seslenen Başkan Ömer Eşki, "Bu emektar binada bugüne kadar birçok çocuğumuz sanatla ilk kez tanıştı, buradan mezun oldu. Şimdi ise ortaklaşa bir kararla Bornova’mıza ve İzmir’imize yakışan bir prestij sahneyi hayata geçireceğiz. Çok yakında yıkım işlemlerine başlayacak ve yerine herkesin gurur duyacağı modern bir sahne inşa edeceğiz. Yeni binamızda Türkiye’nin en güzel tiyatro oyunlarını hep birlikte izleyeceğiz"

 
Bayraklı'da amatöre can suyu!
 
Urla’da üreticiye büyük destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Perde 'Hepimizin Öyküsü Aynı' ile açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2026-2027 sezonunu Dario ...
Stüdyo Kültürpark’a sosyal etki ödülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin müzik üretimine ücretsiz erişimini ...
Yeniden Sinematek’te 'Robert Redford' zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeniden Sinematek gösterimleri, ekim ayında ...
 
AASSM'de dopdolu ekim programı
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 2026-2027 sanat sezonuna güçlü konserler, ...
İzmir edebiyat festivalinde buluştu
10. İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali, “Edebiyat İyileştirir” temasıyla ...
Karşıyaka’da halk dansları kurslarına rekor kayıt!
Karşıyaka Belediyesi’nin yeni sezon halk dansları kursları, yaklaşık bin ...
 
Dokuz günlük edebiyat şöleni sona erdi
İZKİTAP - 8. İzmir Kitap Fuarı, dokuzuncu ve son gününde de İzmirlilerin ...
İZKİTAP ziyaretçileri sergileri keşfetti
İZKİTAP’ı ziyaret etmek için Kültürpark’a gelen İzmirliler üç önemli sergiyi ...
APİKAM'da Temel Seviye Osmanlı Türkçesi Seminerleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ön seçim sandığının Z raporu ve verdiği mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri