POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Zeydan Karalar'ın ifadesi ortaya çıktı
Zeydan Karalar'ın ifadesi ortaya çıktı
Köpekleri öldürmekle suçlanan doktor için karar!
Köpekleri öldürmekle suçlanan doktor için karar!
Ezgi Apartmanı davası kararına savcıdan itiraz!
Ezgi Apartmanı davası kararına savcıdan itiraz!
Putin'in görevden aldığı bakan ölü bulundu
Putin'in görevden aldığı bakan ölü bulundu
22 Mayıs 2025 Perşembe - 17:36

Baro Başkanı ve sekreterine tehdit davası: Tahliye edildi!

İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz ile Baro Genel Sekreteri Zöhre Dalkıran'ı tehdit ve hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkan Türker Eriş, ilk duruşmada ev hapsi koşuluyla adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Baro Başkanı ve sekreterine tehdit davası: Tahliye edildi!

Tüketici mahkemesinde görülen bir dava nedeniyle İzmir Barosu Adli Yardım Merkezi'ne gelen Türker Eriş, yardım başvurusunda bulundu. Merkez tarafından görevlendirilen avukatlar, Türker Eriş'in eylem ve tavırları nedeniyle görevi iade etti. İddiaya göre, bu durum üzerine Eriş, sosyal medyada İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz ile Baro Genel Sekreteri Zöhre Dalkıran'ı ölümle tehdit eden video ve mesajlar paylaştı. Yılmaz ve Dalkıran, 'Tehdit', 'Hakaret', 'Israrlı takip', 'Kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme' ve 'Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi' suçlarını işlediği gerekçesiyle Eriş, hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÖZALTINA ALINIP, TUTUKLANDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Türker Eriş hakkında 23 Aralık'ta gözaltı kararı verdi. Yakalanan Türker Eriş, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'Mağdura yaklaşmamak ve haftada 1 gün kolluğa imza vermek' tedbirleri uygulanıp serbest bırakıldı. İtiraz sonrası Türker Eriş, 29 Aralık 2024'te tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından sanık hakkında 'Tehdit, ısrarlı takip, kişisel verilerin yasadışı şekilde ele geçirilmesi' suçlarından dava açıldı.

'PAYLAŞIMLARI BEN YAPTIM'

İddianame İzmir 60'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, sanık bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Eriş'in yanı sıra İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz ve Baro Genel Sekreteri Zöhre Dalkıran ile İzmir Barosu avukatları katıldı. Türker Eriş, "Dava sürecimde Baro'ya gidip avukat istedim ama kimse benimle ilgilenmedi. Ben de bu işi yaptım. Kimseyle hiçbir sorunum yok. İkisinden de özür dilerim. Sosyal medya paylaşımlarımı onları hedef alarak yapmadım. Başka dosyalarım da vardı. Paylaşımlarım onlarla ilgiliydi. Adli kontrol ile serbest kaldıktan sonra 'Özür dilerim' diye mesaj attım. Paylaşımları ben yaptım ama müştekileri kastetmedim. Suçum yok. Zöhre Hanım'ın oğlunun adı ve doğum tarihini sosyal medyadan öğrendim. İftiraya uğradım ve aşağılanan ben oldum. 50 tane sağlık sorunum var. Beyin kanseriyim. Psikiyatrik tedavi de gördüm" dedi. Müşteki avukatının "Müştekilere sosyal medya üzerinden Sedat Peker videoları atmışsınız. Peker ile yakınlığınız var mı" soru üzerine Eriş, "Adaletsizlik temalı bir video olduğu için onu attım" diyerek cevap verdi. Sanık ayrıca sosyal medyadaki silahlı paylaşımlarındaki silahların gerçek olmadığını söyledi.

'5 KEZ AVUKAT GÖREVLENDİRDİK'

Duruşmada söz hakkı verilen İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, İzmir Barosu olarak sanık Türker Eriş'e 5 kez avukat tahsis edildiğini belirtti. Yılmaz, "Sanık Türker'i tanımıyorum. Burada kurumsal yapıya zarar vermek isteği vardır. Bu cesaretin temelinde cezasızlık var. Son 20 yılda 500'den fazla avukatı katlettiler. Baro'nun kendisine avukat vermemesi söz konusu değil. Verilen her görev iade edildi" diye konuştu.

Baro Genel Sekreteri Zöhre Dalkıran da sanıktan şikayetçi olduğunu belirtip, "Adli yardımın kendi içinde işleyişi var. Kabulü ve reddi durumunda benim imzam olduğu için muhtemelen bizi hedef aldı. Önce kurumu hedef aldı ancak sonra durumu kişiselleştirildi. Şahsıma ve çocuğuma yönelik mesajları vardır" dedi.

'GÖREVSİZLİK TALEBİ REDDEDİLDİ'

Şikayetçi avukatları, eylemlerin görevi başında avukatlara işlendiği gerekçesiyle davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiğini belirtip, hakimden görevsizlik kararı talep etti. Mütalaasını sunan savcı, sanığın tutukluluk halinin devamı ve akıl sağlığının belirlenmesi için rapor alınması yönünde görüş bildirdi. Mütalaaya ilişkin yeniden söz verilen sanık, "Tehdit ettiğimi düşünmüyorum. Videoları da yanlışlıkla attım. Tehdit niyetim olsa WhatsApp'tan atardım" dedi.

Savunmaların ardından karar açıklandı. Görevsizlik talebinin reddine karar veren hakim, sanığın ev hapsi olacak şekilde adli kontrolle tahliyesine ve akıl sağlığının belirlenmesi için rapor aldırılmasına karar verip, duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Karşıyaka'da Ferdi Burgaz krizi çözüldü
 
Bakan Şimşek’ten ‘enflasyon düşecek’ çıkışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cani baba oğlunun boğazına bıçak dayamıştı: Yeni gelişme!
İzmir'de boşanma aşamasındaki eşini görüntülü arayıp çocuğunun boğazına ...
İBB'ye 3. dalga operasyonunda yeni gelişme!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan soruşturma ...
İZELMAN’da grevin ayak sesleri: Yine anlaşma yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında ...
 
İzmir'de kızını boğarak öldüren annenin cezası belli oldu!
İzmir'de uyuşturucu bağımlısı kızını boğarak öldüren anneye, yeniden yargılama ...
Efeler Yolu koşusu 24 Mayıs'ta!
İzmir Valiliği’nce yürütülen ve 24-25 Mayıs’ta ilki yapılacak olan ultra ...
İzmir'in turizm cennetine 5 yıldızlı dev otel!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Çeşme ilçesine ...
 
Erdoğan'a verilen TSK’dan ihraç yetkisinde geri adım!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a TSK, jandarma ve sahil güvenlikte teğmen ve albay ...
İzmir'de 'rüşvet' çarkına suçüstü baskın!
İzmirde bir avukattan rüşvet alırken suçüstü yakalanan İcra Müdür Yardımcısı ...
Çiğli'de işçiler grev pankartını astı!
Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki DYO fabrikasında toplu iş sözleşmesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Tugay'ın zor sınavı, Yücel-Bakan damgası ve 'Özel' müdahale!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri