POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Beşiktaş Başkanı Adalı: Salah'ı biz istemedik!
Beşiktaş Başkanı Adalı: Salah'ı biz istemedik!
İşte 'çerçeve yasa' kanun teklifi!
İşte 'çerçeve yasa' kanun teklifi!
Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili belli oldu
Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili belli oldu
BDDK’dan kredi kararı: Bankalarda yeni dönem
BDDK’dan kredi kararı: Bankalarda yeni dönem
5 Ağustos 2026 Çarşamba - 09:14

Başkan Eşki'den yeni müjde: Bornova'ya 30 dönümlük dev kent bostanı!

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde oluşturulan Kent Bostanı’nı ziyaret etti. İlk hasatta detaylı incelemelerde bulunan Başkan Eşki, atıl alanları kentsel tarıma kazandırarak Türkiye rekorları kırdıklarını vurguladı ve müjdeyi verdi: “Şehrin tam merkezinde, 30 dönümlük dev bir kent bostanını daha Bornovalı kadınların ve halkımızın hizmetine sunacağız.” İlk hasattan elde edilen ürünler Kent Market raflarında yerlerini almaya başladı.

Başkan Eşki den yeni müjde: Bornova ya 30 dönümlük dev kent bostanı!

Kentsel alanlarda tarımsal üretimi artırmak ve vatandaşları sağlıklı gıdayla buluşturmak amacıyla projeler geliştiren Bornova Belediyesi, kentsel tarım hamlesinde vites büyütüyor. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki Doğal Tarım Çiftliği bünyesinde kurulan 15 dönümlük Kent Bostanı’nda incelemelerde bulunarak hem mevcut üretim verimliliğini değerlendirdi hem de ilçede hayata geçirilecek dev kentsel tarım vizyonunu paylaştı.

400 kadın ve üniversite öğrencileri hasatta buluştu

Yakaköy’de hayata geçirilen modelin sosyal dayanışma boyutuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ömer Eşki, bu alanın özellikle şehir merkezinde toprağa erişimi olmayan kadınlar için özel olarak tasarlandığını belirtti. 15 dönümlük arazide bereketli bir hasat dönemine girdiklerini söyleyen Eşki, üretim sürecine dahil olan yaklaşık 400 Bornovalı kadının ve üniversite öğrencisinin mahsulleri bizzat topladığını ifade etti.

Mahsuller evlere ve kent marketlere gidiyor

Bostandan elde edilen ürünlerin dağıtım modeli, Bornova’daki sosyal belediyecilik anlayışının da altını çiziyor. Hasat edilen domates, biber ve patlıcanlar hem üretici kadınların hem de öğrencilerin ev bütçelerine katkı olarak kendi mutfaklarına gidiyor. Ayrıca öğrencilerin yapacağı hasadın bir bölümü, Bornova Belediyesi’nin Kent Marketleri aracılığıyla ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılmaya başlandı.

Başkan Eşki: "Kendi rekorumuzu 3 kere egale ettik"

Yakaköy’deki Kent Bostanı'nda yaptığı incelemelerin ardından konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, şu ifadeleri kullandı.

“Türkiye'nin en büyük kent bostanın'dayız. Burası tabii şehir merkezine uzak olduğu için etrafta oturan komşu hanımların gelebileceği bir bostan değil. Şehir merkezinde bostan yeri olmayan ama talebi olan kadınlarımız için düzenlediğimiz bir bostan alanı. 15 dönümlük bu bostanda domates, biber, patlıcan yetiştirdik. Oldukça da verimli bir hasat dönemiyle karşı karşıyayız. Bornova'nın merkezinde farklı mahallelerinde oturan yaklaşık 400 kadın burada hasat yapıyor.

Bunun dışında da üniversite öğrencilerimiz gelip burada hasat yapıyor. Her biri aldıkları ürünleri evlerine götürüyor. Üniversite öğrencilerimizin yaptığı hasatın bir kısmını da kent marketlerden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırıyoruz. Bornova'daki tüm enerjiyi, tüm atıl alanları kullanmak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Türkiye’nin en büyük 3 kent bostanı Bornova’da. Yani kendi rekorumuzu 3 kere egale ettik. Şimdi daha büyüğünü, Bornova'da şehrin ortasında yaklaşık 30 dönümlük bir kent bostanı olarak vatandaşlarımıza, ev hanımlarımıza kazandıracağız.”

Bornova’da hedef: Bostansız mahalle bırakmamak

İlçedeki tüm enerjiyi ve boş duran alanları halkın yararına kullanmakta kararlı olduklarını ifade eden Başkan Eşki, mevcut başarılarla yetinmeyeceklerini söyledi. Yakaköy'deki 15 dönümlük başarının ardından Bornova'nın tam kalbinde planlanan 30 dönümlük yeni kent bostanı için hazırlıklar hızlandırıldı. Proje tamamlandığında ev hanımları ve kent merkezinde yaşayan Bornovalılar, yürüyüş mesafesinde modern ve geniş bir tarım alanına kavuşmuş olacak.

Kent merkezinde yeşil dönüşüm ve kentsel tarım

Modern dünyada hızla yayılan kent bostanları, şehir sakinlerinin beton bloklar arasında toprakla bağ kurmasını sağlayan en önemli sosyal ve ekolojik projelerin başında geliyor. Bornova Belediyesi de bu küresel vizyonu yerel ihtiyaçlarla birleştirerek ilçedeki atıl arazileri adeta birer üretim vahasına dönüştürüyor. Bu alanlar yalnızca ekolojik dengeye katkı sunmakla kalmıyor; aynı zamanda şehir içi mikroklimaları destekliyor, karbon ayak izini azaltıyor ve kent insanına sürdürülebilir bir yaşam alternatifi sunuyor.

 
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' hedefi büyüyor
 
Zeytinköy Yolu’nda çalışmalar başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' hedefi büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla ...
İzmir'de emeklilere aylık 8 bin TL destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik Emekli ...
Denizin tadını çıkardılar: İzmir'de engelsiz yaz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında farklı engel gruplarından yurttaşları ...
 
Karabağlar’da 80 milyon liralık sahipsiz atık yükü meclis gündeminde
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu ...
Başkan Mutlu tarih verdi: Kasım ayı meclisi yeni binada!
Konak Belediye Meclisi’nin ağustos ayı meclis birleşimine çevre, iklim, ...
Bornova bu kez Berk için tek yürek oluyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı ...
 
Menderes Belediyesi'nden 'operasyon' açıklaması!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'rüşvet' ve 'irtikap' ...
Yuvamız İzmir'de 3. indirim müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal ...
Seferihisar Belediyesi YENİ Parti'ye geçti!
Mutlak butlan kararı sonrası genel başkanlık görevinden alınan Özgür Özel'in ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay-AK Parti iddiası: 4 senaryoya detaylı bakış!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri