Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, yoğun saha mesaisinde hız kesmiyor. İzmir’in ilçelerinde saha ziyaretlerini aralıksız sürdüren Güç, son olarak Kınık ve Dikili ilçelerini ziyaret etti.
Kınık’ta mesajlarını tarım üzerinden veren Güç, Dikili ziyaretinde iktidarın İzmir Büyükşehir Belediyesinin arıtma tesisi yapımı için bulduğu krediye onay vermemesi hakkında konuştu. Güç, “Uygun şartlarda anlaşılmış ve halka hizmet için kullanılacak krediye bakanlığın onay vermemesine engelleme demeyeceksek ne diyeceğiz?” dedi.
Kınık ziyaretinde CHP Kınık İlçe Başkanı Hasan Selvi, İlçe Belediye Başkanı Sema Bodur, İlçe Yöneticileri, Gençlik ve Kadın Kolları Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Çağatay Güç, ilçe başkanlığında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Kınık’ta AKP döneminden kalan borçları öderken bile engellemeye çalışıyorlar
“Öncelikle bu ziyaretimde ilçedeki birliği beraberliği görmekten çok mutlu oldum. Kınık bizim için çok önemli bir ilçe. Sayın Genel Başkanımız da yerel seçimler öncesi ilçede yaptığı miting ve ziyaretlerle bunu gösterdi. Burada yıllarca halka hizmet etmeyen, Kınıklıların arazilerini satmaktan başka bir icraatı olmayan bir belediye anlayışı vardı. Öyle ki onca araziyi satmalarına rağmen belediyeyi iflasın eşiğine getirmiş, borç batağında bir kurum bıraktılar. Bugün Kınık’ta AKP’li belediyeden kalan borçları ödeyen bizim belediyemiz ama o borçlar yüzünden silkelenen, İller Bankası gelirine el konulan, engellenmeye çalışılan da yine Kınık belediyesi. Gürül olarak Sema Başkanımıza ve belediyemize sahip çıkacağız. Bir yandan hizmetlerini anlatacak diğer yandan yapılan baskıları vatandaşımıza duyuracağız.”
Tarımsal destekler tam ve zamanında ödenecek
Kınık’ta tarıma vurulan darbe hakkında da konuşan Güç, “Kınık’ta çiftçimiz bu yıl ne ekeceğini şaşırdı. Domates ekse, geliri maliyetine anca denk gelecek, eline bir şey kalmayacak. Pamuk, mısır ekse kuraklık yüzünden gerektiği gibi sulanamayacak, ürün ya verimsiz olacak ya da tarlada kalacak. Domates ve kuru domateste dünyaya nam salmış ilçemiz maliyetler, getirilen kotalar yüzünden domatesten kaçar olmuş. Tarım bugün olduğu gibi mevsimlik, günlük planlamalarla yönetilemez, çiftçi birkaç özel firmanın insafına bırakılamaz. İktidarımızda, tıpkı hükümet programımızda açıkladığımız gibi Türkiye’nin tarımsal üretim kapasitesini bilime, çiftçinin ihtiyacına, toprağın kalitesine göre artıracağız. İthalat bağımlılığını kıracak, doğal kaynakları kamusal yarar doğrultusunda koruyacak ve üretime kazandıracağız. Tarımsal destekler, tam ve zamanında ödenecek. Çiftçimiz ne ekeceğini, maliyetinin ne olacağını ve kazancını ekim zamanından çok önce bilecek” dedi.
Bakanlık krediye onay vermedi ama Dikili’ye arıtma tesisini kendi imkânlarımızla yapacağız
Saha ziyaretinin ikinci durağında Dikili’ye geçen CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ü ilçeye gelişinde CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı, İlçe Belediye Başkanı Adil Kırgöz, parti örgütü ve vatandaşlar karşıladı. Güç, ilçe başkanlığı ziyaretinde ilçenin acil ihtiyacı olan arıtma tesisi ile ilgili krediye bakanlığın onay vermemesi hakkında konuştu. Güç, “Dikili, İzmir’in turizm potansiyeli çok büyük olan bir ilçesi. İlçeye turizmcinin gelmesi, tesisler kurulması için de ilçenin alt yapısının çok iyi olması şart. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Dikili ve Yeni Şakran’ın arıtma tesisi sorununu çözmek için arıtma tesisi projesini hazırladı, kredisini buldu ve ihale aşamasına getirdi. Ancak bu iş için yurt dışından bulunan krediye Maliye ve Hazine Bakanlığı onay vermedi. Yani Dikili’ye hizmetin önünde iktidar yine engel oldu. Dikili’yi, İzmir’e yatırımın önünde iktidarın sürekli engel çıkarması adeta akıl tutulması. Ama biz bu kente hizmet yolunda engel tanımıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay, engellemeye rağmen arıtma tesisinin İZSU tarafından belediyenin imkânlarıyla yapılacağını açıkladı. İzmir üzerinden olumsuz söylemler kurulmasından, İzmir engelleniyor söyleminden hoşnut olmuyoruz ama sahadaki gerçek maalesef bu. Uygun şartlarda anlaşılmış ve halka hizmet için kullanılacak krediye bakanlığın onay vermemesine engelleme demeyeceksek ne diyeceğiz? Tüm olumsuz şartlara, engellemelere rağmen CHP’li belediyeler hizmet üretiyor. İktidar olduğumuzda partisine bakmaksızın hizmetin önündeki engelleri kaldıran parti olacağız” dedi.
Güzel ülkemizi hak ettiği aydınlık günlere birlikte kavuşturacağız
Kınık’ta esnaf ziyaretleri yaparak esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Çağatay Güç, ülkede yaşanan ve bitmek bilmeyen ekonomik krizlerin ve hayat pahalılığının can sıktığını bildiklerini söyleyerek “Esnafımızın hali aslında ülkenin halini gösteriyor. Esnafımızın bunca sıkıntıya rağmen kurulacak CHP iktidarına olan desteği ve inancı da ülkenin yarınından umudunu ortaya koyuyor. O umudu gerçeğe çevirmemize, birlikte güzel ülkemizi hak ettiği aydınlık günlere kavuşturmamıza az kaldı” dedi.
Çağatay Güç, Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur ve Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ü de makamlarında ziyaret etti.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri