POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Limitler güncellendi: ATM'lerde yeni dönem
Limitler güncellendi: ATM'lerde yeni dönem
'19 Mayıs’ın ışığı, 19 Mart’ın karanlığını yenecek'
'19 Mayıs’ın ışığı, 19 Mart’ın karanlığını yenecek'
Nagehan Alçı'dan Rasim Ozan Kütahyalı açıklaması
Nagehan Alçı'dan Rasim Ozan Kütahyalı açıklaması
Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'la yollar ayrıldı
Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'la yollar ayrıldı
3 Mayıs 2026 Pazar - 18:51

Başkan Mutlu'dan 'tetikçi tutma' iddialarına sert tepki ve yargı mesajı!

Konak Belediye Başkanı Mutlu, hakkında çıkarılan "tetikçi tutma" iddialarına karşı yazılı açıklama yayınladı. Mutlu, " Temsil ettiğim makamın adının, sokak dedikoduları ve sosyal medya paylaşımları üzerinden suç isnatlarına konu edilmeye çalışılması; yalnızca şahsıma değil, aynı zamanda kamu kurumlarına duyulan güvene zarar verme amacı taşımaktadır. Biz tüm algı oyunlarına rağmen gündem saptırma girişimlerine kulak asmayacağız, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Mutlu dan  tetikçi tutma  iddialarına sert tepki ve yargı mesajı!

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve CHP meclis üyesi Melda Erbaykent'in, bir arsanın imara açılmasına karşı çıkan 3 CHP'li meclis üyesi için tetikçi tuttukları iddialarına karşı Başkan Mutlu yazılı açıklamada bulundu.

Hakkında çıkarılan "tetikçi tutma" söylentilerine çok sert bir dille yanıt veren Mutlu, "Şahsımın “tetikçi tutmak” gibi ağır ve çirkin bir suçlamayla yan yana getirilmesinin ardından, aynı konuda zan altında bırakılan Meclis Üyemiz Melda Erbaykent ivedilikle şantaj, tehdit ve yalan bilgi ile kamuoyunu yanlış bilgilendirme gerekçeleriyle konuyu ilk olarak yargıya taşımış, 22 Ocak 2026 tarihinde dava sürecini başlatmıştır. Hukuka olan inancım tamdır; gerçekler en kısa sürede ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Mutlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Son günlerde şahsım hakkında ortaya atılan ve hiçbir somut delile dayanmayan iddiaların yeniden gündeme getirildiğini büyük bir öfkeyle takip ediyorum. Daha önce de gündeme taşınan bu deli saçması yalanlar, tarafımca açık ve net şekilde cevaplanmış, gerçek dışı oldukları ortaya konmuştur.

Buna rağmen aynı iddiaların belirli aralıklarla yeniden dolaşıma sokulması; kamuoyunu yanıltmak, temsil ettiğim kurumu ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıpratmak, gündemi farklı yönlere çekme çabasıdır.

Şahsımın “tetikçi tutmak” gibi ağır ve çirkin bir suçlamayla yan yana getirilmesinin ardından, aynı konuda zan altında bırakılan Meclis Üyemiz Melda Erbaykent ivedilikle şantaj, tehdit ve yalan bilgi ile kamuoyunu yanlış bilgilendirme gerekçeleriyle konuyu ilk olarak yargıya taşımış, 22 Ocak 2026 tarihinde dava sürecini başlatmıştır. Hukuka olan inancım tamdır; gerçekler en kısa sürede ortaya çıkacaktır.

Öte yandan haberlerde yer alan imar düzenlemesi iddialarının aksine, söz konusu taşınmazla ilgili tüm talepler 4 Mart 2026 tarihinde toplanan Konak Belediye Meclisi’nde oy birliği ile reddedilmiştir.

Temsil ettiğim makamın adının, sokak dedikoduları ve sosyal medya paylaşımları üzerinden suç isnatlarına konu edilmeye çalışılması; yalnızca şahsıma değil, aynı zamanda kamu kurumlarına duyulan güvene zarar verme amacı taşımaktadır.

Hiç kimse, hiçbir siyasi hesap uğruna benim adımı böylesine adi ve aşağılık bir suçlamayla yan yana getiremez. Yıllarca bu kentte emeği ve mücadelesiyle var olmuş bir kadın olarak; şeref, haysiyet ve itibarımı hedef alan bu karalama kampanyasına asla boyun eğmeyeceğim. Şahsıma yöneltilen bu ağır ve ahlaksız iftiraların hiçbirini sineye çekmeyecek, hem hukuki hem de vicdani zeminde sonuna kadar mücadele edeceğim.

Biz tüm algı oyunlarına rağmen gündem saptırma girişimlerine kulak asmayacağız, Konak’ımızın bugünü ve yarını için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 
4 ili birbirine bağlayacak hızlı tren hattı geliyor
 
İzmir’de ilk kez düzenlendi: Dostluk için koştular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'ya 'depolama tesisi' yanıtı: 15 aylık zaman kaybı tamamen hukuki süreçlerden!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar Yeraltı Araç Depolama Tesisi projesindeki ...
Urla’da festival coşkusu zirvede!
Urla'da Uluslararası Urla Enginar Festivali’nin ikinci günü gastronomi ...
Kadınların hikayeleri Selçuk'ta sergide
Selçuk Efes Kent Belleği, 13 kadın fotoğrafçının eserlerinden oluşan “Katmanlar ...
 
Buca’da kadınlar baharı sporla karşıladı
Buca Belediyesi’nin “matını al gel” çağrısıyla Hasanağa Bahçesi ve Dere ...
Konak’ta umut dolu gün: Can dostlar yeni yuvalarına kavuştu!
Konak Belediyesi tarafından düzenlenen sahiplendirme etkinliği, hem farkındalık ...
Karşıyaka’da Hıdırellez coşkusu: 5 Mayıs’ta şenlik var!
Karşıyaka Belediyesi, baharın müjdecisi Hıdırellez’i Ahmet Taner Kışlalı ...
 
Bornova'da arıcılığa güçlü destek
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 10. Arıcılık Kursu, 56 saatlik teorik ...
40 yıllık kardeşlik İzmir'de şarkılarla kutlandı
İzmir ile Bakü arasındaki kardeş kent ilişkisinin 40. yılı, Kültürpark’ta ...
Bornova’da dijital denetim dönemi!
Bornova Belediyesi zabıta ekipleri, mobil uygulama ve taşınabilir yazıcı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri