GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi Başkan Cemil Tugay idaresinde toplandı. Meclis açılışında gündem öncesi değerlendirmelerde bulunan Tugay, AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız’ın opera binası önünde çektiği tepki videosuna yanıt verdi.
Tugay, “Yakın zamanda AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız Karşıyaka’daki Opera Binası önünde bir video çekimi yapıp büyükşehir yarım bıraktı açıklaması yapmış. Yine Karşıyaka meclis üyesi bizi eleştiriyor. Buranın başladıktan sonra devam eden bir hukuki süreci vardı, yapan müteahhit ile. Bizim ihale yapılabilecek süreci beklememiz gerekiyordu. O artık önümüzü açtı. Biz de tasarruf genelgesi nedeniyle bakanlığa başvurduk, binanın ikna inşaatının yapılması ile ilgili olarak 29 Ağustos 2025’te başvurduk. 5 aydır bakanlıktan yanıt gelmedi. Çerçeveleyerek gönderenler var ben size şöyle elden uzatayım. Tam bilgiyi veriyorum. Biz bunu bir an önce yapmak istiyoruz ve bakanlık olumlu yanıt vermedi ya 2 parselden birini hızlıca yapalım diye 2 parsel olarak ayrı ayrı çalışacağımızı belirten bir yazı var. Bakanlığa siz sorun neden olumlu cevap vermediğini lütfen söyleyin” dedi.
YILDIZ'DAN TUGAY'A YANIT
AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız ise Tugay’a yanıtında, 2026 bütçesinde Opera Binası için herhangi bir ödenek ayrılmadığını savundu. Yıldız, “8 yıldır atıl durumda olan bir yerden bahsediyoruz. İki yıldır görevdesiniz ama bütçede bu işle ilgili tek bir kalem görmedik. İzin gelse bile 2027’yi konuşuyoruz. O noktada operadan vazgeçilip otopark yapılmasına da razıyız, yeter ki bu kötü görüntü ortadan kalksın” ifadelerini kullandı.
"OTOPARKA ÇEVİRMİYORUZ"
Eleştirilere sert yanıt veren Başkan Tugay, rakamlarla oynandığını belirterek, “Biz Büyükşehir yapmıyor demenize karşılık, yapmak için izin istediğimiz yazıyı veriyoruz. Beş aydır yanıt bekliyoruz. Bakanlıktan ‘buyurun yapın’ denilirse ikinci yazıya bile gerek kalmaz. Otopark zaten kompleksin bir parçası. Biz binayı otoparka çevirmiyoruz. Opera binası aslanlar gibi, ilk projesi doğrultusunda devam ediyor” dedi.
Binanın 8 yıldır atıl olduğu iddiasını da reddeden Tugay, “2019’da yeni temel kazıkları çakılıyordu. Yaklaşık 2,5 yıldır duruyor. Biz bu binayı tamamlamaya kararlıyız” diye konuştu.
HANGİ KALEMLE YAPACAKSINIZ?
Yıldız’ın “Bütçede yok, hangi kalemle yapılacak?” sorusu üzerine Tugay, “Ek bütçe yaparız. Bu Meclis’in yetkisinde. İlk defa ek bütçe yapan biz olmayız. Hükümet de ek bütçe yapıyor” yanıtını verdi.
KİŞİLİ: İZMİRLİ 8 YILDIR BEKLİYOR
Tartışmaya dahil olan AK Partili Meclis Üyesi Dilaver Kişili ise Opera Binası’nın yıllardır tamamlanamadığını belirterek, “8 senedir İzmirli sizi bekliyor. İki belediye başkanı değişti. Niyetiniz olsaydı 5 ay beklemez, ‘bakanlıktan yazı gelmiyor’ diye daha güçlü bir tavır koyardınız. ‘Görev sürem dolmadan bu binayı bitireceğim’ deyin, biz de takip edelim” dedi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri