POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Osimhen şoku: Operasyon geçirecek!
Osimhen şoku: Operasyon geçirecek!
İmzayı attı: 5 sene önceki Emre değilim!
İmzayı attı: 5 sene önceki Emre değilim!
8 kişiyi öldüren Arif Sefa Özdemir tutuklandı
8 kişiyi öldüren Arif Sefa Özdemir tutuklandı
Milli takım aday kadrosu açıklandı
Milli takım aday kadrosu açıklandı
6 Kasım 2026 Cuma - 09:39

Başkan Tugay’dan COP31 daveti: Antalya’da görüşmek üzere

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, COP31 için verdiği mesajda tüm ziyaretçileri konferans kapsamında oluşturulacak İzmir alanına davet etti. “Gelin daha sağlıklı, daha adil ve daha dirençli şehirleri birlikte inşa edelim” diyen Tugay, 9-20 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek konferansta farklı oturumlarda konuşmacı ve moderatör olarak yer alacak.

Başkan Tugay’dan COP31 daveti: Antalya’da görüşmek üzere

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı’nda (COP31) İzmir’in iklim çalışmalarını uluslararası katılımcılarla paylaşmaya hazırlanıyor. Konferans öncesinde bir davet mesajı yayımlayan Tugay, “9-20 Kasım tarihleri arasında COP31’deki İzmir alanına herkesi davet ediyorum. Gelin daha sağlıklı, daha adil ve daha dirençli şehirleri birlikte inşa edelim. Antalya’da görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

Uluslararası oturumlarda görev alacak

COP31 kapsamında İzmir’in iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarının yanı sıra yerel yönetimlerin iklim krizi karşısındaki sorumlulukları da gündeme gelecek. Sağlıklı ve dirençli kentlerin oluşturulması, yurttaş katılımı ve yerel iklim eylemleri konferansın öne çıkan başlıkları arasında yer alacak.

Başkan Tugay’ın konferans programı 9 Kasım’da başlayacak. Tugay, 11.30-12.30 saatleri arasında İrlanda Hükümeti’nin etkinliğinde yer alacak. Aynı gün 12.30-13.15 saatleri arasında Türkiye Pavyonu 3. Salon’da düzenlenecek “İklim Eylemi İçin Yerel Diyaloglar” başlıklı oturumda konuşmacı olacak.

Tugay, 14.00-15.00 saatleri arasında ise arasında Who Health Pavyonu’nda gerçekleştirilecek “Sağlıklı Kentler, Dirençli Topluluklar: Tek Sağlık Perspektifinden Yerel İklim Eylemi” başlıklı oturumda moderatörlük yapacak. Saat 17.30-18.30 arasında da Sağlık Bakanlığı Pavyonu’nda düzenlenecek “Sağlıklı ve Dirençli Kentler İçin Yerel İklim Konferansları” oturumunda konuşmacı olarak yer alacak.

11-12 Kasım’da yoğun program

Başkan Tugay, 11 Kasım’da 13.00-14.00 saatleri arasında ICLEI tarafından düzenlenen yüksek düzeyli yuvarlak masa toplantısına katılacak. 12 Kasım’da ise 10.00-10.45 arasında Türkiye Pavyonu 3. Salon’da gerçekleştirilecek “Meclisten Eyleme: İklim Dirençliliği İçin Yurttaş Katılımı” başlıklı oturumda konuşmacı olacak.

Aynı gün 11.00-12.00 arasında ICLEI tarafından düzenlenen “Toplum Öncülüğünde Dirençlilik: Yerel Düzeyde Eylem ve Etkileri” başlıklı oturumda da Tugay’ın konuşma yapması bekleniyor.

 
Öldüren estetik: Uzman doktor kurtarılamadı!
 
Miniklerin güvenliği için 'korkuluk' önlemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık hizmetlerinde Torbalı farkı!
Torbalı Belediyesi, Nisan 2024’ten bugüne sağlık alanında binlerce vatandaşın hayatına dokundu.
İzmirli çiftçiye dijital yol arkadaşı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği İyi Tarım İzmir mobil uygulaması, ...
İzmir'de su baskınlarına karşı 185 milyonluk set!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kemeraltı ve Çankaya’da ...
 
'Yenilmez' İzmir'de kasımda perde açıyor
İzmir Şehir Tiyatroları’nda sezonun ikinci yeni oyunu “Yenilmez”in provaları ...
QR kodla geçiş kolaylaşacak validatörler denenmeye başladı!
İzmirim Kart’ta özellikle yoğun güneş ışığı nedeniyle açık alanlarda yaşanan ...
Tugay-TCDD zirvesi: Gündem İZBAN!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Devlet Demiryolları (TCDD) ...
 
AK Parti iddiaları vardı: Başkan Erdoğan ve Tugay bir araya geldi!
YENİ Parti'den geçtiğimiz günlerde istifa eden ve hakkında AK Parti'ye ...
İzmir siyasetini buluşturan anma
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz yıl hayata veda eden 20. ve 22. Dönem ...
Küçük Çiğli İZSEM’e Sağlıklı İş Yeri ünvanı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir İl Sağlık Müdürü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir lansmandan fazlası... Bir başkanın zor sınavı... Tugay'ın 30 günü!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri