POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray'dan Barış Alper ve Gabriel Sara kararı!
Galatasaray'dan Barış Alper ve Gabriel Sara kararı!
CHP’li başkanın danışmanına saldırı: 4 gözaltı!
CHP’li başkanın danışmanına saldırı: 4 gözaltı!
Fenerbahçe Beko, Panathinaikos'u geçemedi!
Fenerbahçe Beko, Panathinaikos'u geçemedi!
Trump'tan Venezuela için abluka emri
Trump'tan Venezuela için abluka emri
17 Aralık 2025 Çarşamba - 08:07

Başkanın makamında dinleme cihazına 2 tutuklama!

Tokat'ta Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun makam odasına dinleme cihazı yerleştirildiğinin tespit edilmesiyle başlatılan soruşturmada 2 şüpheli tutuklandı.

Başkanın makamında dinleme cihazına 2 tutuklama!

Kamuoyunda "Süper Vali" olarak bilinen Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun makam odasında dinleme cihazı yakalandı.

Konuya ilişkin belediyeden açıklama yapıldı.

Açıklamada Belediye Başkanı Yazıcıoğlu'nun Tokat Belediyesi başkanlık binası olarak kullanılan Canikli Konağı'nda vatandaşları kabul ettiği makam odasında dün akşam saatlerinde güvenlik birimleri tarafından gerçekleştirilen kontrolde dinleme cihazı bulunduğu belirtildi.

Söz konusu tespitin ardından durumun derhal ilgili adli ve emniyet birimlerine bildirildiği aktarılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerekli adli ve teknik süreçler başlatılmıştır. İncelemelerin sağlıklı şekilde yürütülebilmesi amacıyla bina güvenlik altına alınmış, ilgili alanlarda detaylı ve titiz çalışma gerçekleştirilmiştir. Süreç, ilgili kurumlar tarafından büyük hassasiyetle yürütülmekte olup, konuya ilişkin her türlü gelişme yasal çerçevede değerlendirilerek gerekli adımlar atılmaktadır.”

YAZICIOĞLU: GERİ DURMAYACAĞIZ

Yaptıkları inceleme neticesinde başkanlık binası olarak kullanılan Canikli Konağı'ndaki makam odasında dinleme cihazı bulunduğuna işaret eden Yazıcıoğlu ise "Algı operasyonları, siber korsanlıklar, saldırılar ve kirli oyunlar, Türk milletinin vicdanında hükümsüzdür. Biz, milletimizin bize verdiği emanetin bilinciyle Tokat'ımıza hizmetten asla geri durmayacağız." dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun makam odasında bulunan dinleme cihazı

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde olayla ilgili adli ve teknik inceleme başlatıldı. İncelemelerin sağlıklı şekilde yürütülebilmesi amacıyla Canikli Konağı güvenlik altına alınırken, ilgili alanlarda detaylı ve titiz bir çalışma gerçekleştirildi.

Soruşturma kapsamında Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde belediye personellerinin de ifadelerine başvuruldu. Yürütülen soruşturma kapsamında olayla ilgili gözaltına alınan E.Y. ile belediye personeli Y.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü öğrenildi.

 
Trump'tan Venezuela için abluka emri
 
Fenerbahçe Beko, Panathinaikos'u geçemedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güllü'nün oğlu Tuğberk ifade verdi
Şarkıcı Güllü'nün ölümüne ilişkin soruşturmada sanatçının oğlu Tuğberk ...
Polisin ilk yardım müdahalesi hayat kurtardı
Tire ilçesinde otobüs durağında otururken bir anda yere düşüp, başını ...
DEÜ'de 'umre ödüllü' yarışmaya tepki
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lise ve üniversite öğrencilerine yönelik ...
 
Takiple deşifre oldular: 3 ayrı adrese operasyon!
İzmir'in Karabağlar ve Konak ilçesinde, polisin 3 ayrı eve düzenlediği ...
Eski AK Parti İzmir vekiline tahliye!
"Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasından tutuklu yargılanan eski AK Parti ...
Özgür Özel, Durbay ailesinin taziye kabulüne katıldı
Yaşamını yitiren Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay için düzenlenen ...
 
Çocuklarının boğazına bıçak dayayan babaya tahliye!
İzmir'de boşanma aşamasındaki eşi F.C'yi (26) görüntülü arayıp, 2 çocuğunun ...
Günay'dan Acar'a sert sözler: Seni de o koltuktan alacağız!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan ...
Vergi yüzsüzleri belli oldu: Listede kimler var?
50 milyon TL'nin üzerinde vergi borcu bulunanların listeleri yayınlamaya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP MYK'nın İzmir fotoğrafı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri