POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Hastanın üzerine düştü: 50 bin TL kedi tazminatı!
Hastanın üzerine düştü: 50 bin TL kedi tazminatı!
'Ocakta dönemsel etkilerle aylık enflasyon artabilir'
'Ocakta dönemsel etkilerle aylık enflasyon artabilir'
Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye 'erken seçim' yanıtı
Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye 'erken seçim' yanıtı
Diyarbakır'da saldırı girişimi: 13 gözaltı!
Diyarbakır'da saldırı girişimi: 13 gözaltı!
26 Ocak 2026 Pazartesi - 11:02

Başsavcılık açıkladı: Narkokapan-İzmir sonrası suç oranlarında dikkat çeken düşüş!

İzmir merkezli çok sayıda ilde düzenlenen “Narkokapan-İzmir” operasyonunun ardından kent genelindeki adli olayların, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 30 azaldığı bildirildi.

Başsavcılık açıkladı: Narkokapan-İzmir sonrası suç oranlarında dikkat çeken düşüş!

İzmir merkezli çok sayıda ilde düzenlenen "Narkokapan-İzmir" operasyonu sonrası kent genelindeki adli olayların, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 30 azaldığı belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, geçen yıl kentin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla adalet hizmetlerinde kapsamlı bir dönüşüm süreci başlatıldığı, bu süreçte suçla mücadelede kararlılığı pekiştiren, adli süreçleri hızlandıran ve mağdur odaklı yaklaşımı güçlendiren çok sayıda uygulama hayata geçirildiği kaydedildi.

Kentte, suçla mücadelenin her aşamasında etkin ve koordineli bir yaklaşımla adalete erişimin hızlandırılması ve mağdurların korunmasına yönelik toplumsal farkındalığın artırılmasının temel hedef olarak belirlendiği vurgulandı.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında "maddeye değil, geleceğe bağlan" anlayışıyla uyuşturucu kullanıcılarına yönelik tedavi, denetimli serbestlik ve adli kontrol uygulamalarının yaygınlaştırıldığı anlatıldı.

Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücüler için "güvenli yollar" eğitim programları, şiddet şüphelileri için ise öfke kontrolü programlarının uygulanmaya başlandığı aktarıldı.

Açıklamada, uyuşturucu suçlarıyla mücadelede, 5 bin 329 kullanıcı şüpheliye "tedavi ve muayene tedbirlerine tabi olma" yükümlülüğü verilerek adli kontrol tedbiri uygulandığı anlatıldı.

"Gençler uyuşturucu tehlikesinden korunmuştur"

Sokak satıcılarına yönelik, 19 Ocak'ta Cumhuriyet tarihinin en büyük narkotik uyuşturucu operasyonunun Narkokapan-İzmir adıyla gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"19 Ocak 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda sokaklar temizlenmiş, gençler uyuşturucu tehlikesinden korunmuştur. Bu soruşturma diğer suç türlerinin de ciddi oranda önüne geçilmesini sağlamıştır. Soruşturma tarihinden sonraki dönemde ortalama adli olaylar yüzde 30,8 oranında azalmıştır."

İzmir merkezli çok sayıda ilde 19 Ocak'ta düzenlenen "Narkokapan-İzmir" operasyonunda 654 şüphelinin tutuklandığı, 51 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklanmıştı. (AA)

 
Selçuk'ta üretim ve dayanışma buluşması
 
Diyarbakır'da saldırı girişimi: 13 gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Körfez’in deprem hafızasına mercek!
Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim ...
İzmir için yeniden planlama çağrısı: Altyapı felakete davetiye çıkarıyor!
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çetin ...
Muhittin Böcek ve 41 kişi için iddianame hazırlandı
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında iddianame ...
 
Fatih Altaylı'dan tahliye sonrası ilk video
Youtube yayınındaki sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanan Fatih Altaylı, ...
İZSU uyardı, saatler sürecek: 26 Ocak'ta hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 26 Ocak Pazartesi günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ...
İzmir'e 'sarı' uyarı!
Meteoroloji’nin yayımladığı son rapora göre İzmir’de 26–30 Ocak tarihleri ...
 
Jandarma binlerce personel alımı yapacak
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil ...
Balıkesir'de 4,4 büyüklüğünde deprem
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne EYP'li saldırı girişimi!
Diyarbakır Valiliği'nin yaptığı duyuruda "İl Emniyet Müdürlüğümüz Ana ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri