POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK'dan CHP İstanbul İl Kongresi kararı!
YSK'dan CHP İstanbul İl Kongresi kararı!
''Türkiye’de yapılacak seçimler referandum olacak''
''Türkiye’de yapılacak seçimler referandum olacak''
RTÜK'ten sokak röportajları uyarısı!
RTÜK'ten sokak röportajları uyarısı!
'Dilan Polat köprüde intihara kalkıştı' iddiası!
'Dilan Polat köprüde intihara kalkıştı' iddiası!
18 Ekim 2025 Cumartesi - 13:18

Baştan sona yenilenmişti: Parka vandal saldırı!

Konak Belediyesi’nin titiz çalışmasının ardından yepyeni yüzüyle halka hizmet vermeye devam eden Şehit M. Yüce Sonkurt Parkı, gece saatlerinde vandalların saldırısına uğradı.

Baştan sona yenilenmişti: Parka vandal saldırı!

Konak Belediyesi’nin titiz çalışmasının ardından yepyeni yüzüyle halka hizmet vermeye devam eden Şehit M. Yüce Sonkurt Parkı, gece saatlerinde vandalların saldırısına uğradı. Saldırının hem Konaklılara hem de verilen emeğe büyük saygısızlık olduğunu dile getiren Başkan Mutlu, “Bu saldırı sadece iki banka verilen bir hasar değil aynı zamanda Konaklı komşularımızın huzuruna, canla başla çalışan işçimizin alın terine, parkı kullanan çocuklarımızın mutluluğuna yapılan büyük bir saygısızlık. Biz her şeye rağmen, Konak için çalışmaya, Konaklı komşularımız için hizmet üretmeye, işimize, işçimizin emeğine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Konak Belediyesi’nin yakın zamanda gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarının ardından, Konaklılardan tam not alarak halkın kullanımına sunulan, Mutlu Çocuklar Sokağı etkinliğine de ev sahipliği yapan Şehit M. Yüce Sonkurt Parkı, vandalların çirkin saldırısına uğradı.  Parkın içinde yer alan, Konak Belediyesi’nin kendi atölyelerinde, el emeğiyle üretilmiş şezlong banklar, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırılarak kullanılmaz hale getirildi. Tamamen kırılarak parçalaralar ayrılan banklar, Konak Belediyesi ekipleri tarafından kaldırılarak, yerine yenileri hızla monte edildi. Konak Belediyesi’nin yenileme çalışmaları kapsamında yepyeni çocuk oyun grupları, spor aletleri ve oturma alanlarıyla donatılan, parkelerinden korkuluklarına baştan sona onarım yapılan ve içinde cep yakmayan fiyatlarıyla Mutluluk Kahvesi açılan Yüce Sonkurt Parkı, Konaklıların keyifle kullandığı parklar arasında ilk sıralara çıkmıştı. Özellikle çocuklarının okuldan çıkmasını bekleyen annelerin favorisi olan parka zarar verilmesi büyük tepki çekti; parkı kullanan bölge halkı, çirkin saldırıyı kınadı.

Mutlu: Konak için çalışmaya, işçimizin emeğine sahip çıkmaya devam edeceğiz

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, yapılan saldırının başta Konaklılara, işçinin alın terine ve emeğe saygısızlık olduğunu belirtti ve hizmet üretmekten,  işçinin emeğine sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Biz Konak’ta en küçük yeşil alanın bile ne kadar kıymetli olduğunu biliyor, sahip çıkıyoruz. Yüce Sonkurt Parkı’mızı da bu bilinçle ele aldık, Konaklı komşularımız çoluğuyla, çocuğuyla keyifli vakit geçirsin diye baştan sona yeniledik; parkın her detayını özenle planladık.  Bu yaşanan olay maalesef çok üzücü. Bu saldırı sadece iki banka verilen bir hasar değil aynı zamanda Konaklı komşularımızın huzuruna, canla başla çalışan işçimizin alın terine, parkı kullanan çocuklarımızın mutluluğuna yapılan büyük bir saygısızlık. Biz, hızla kırık bankları kaldırıp yerine yine kendi atölyelerimizde işçilerimizin el emeğiyle yaptığı yeni bankları yerleştirdik. Bu vandalizmi yapanların en kısa zamanda bulunup gereken cezayı almalarını temenni ediyoruz. Biz her şeye rağmen, Konak için çalışmaya, Konaklı komşularımız için hizmet üretmeye, işimize, işçimizin emeğine sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

 
İzmir’in ilk İstihdam Canlı Destek Hattı Aliağa’da
 
İzmir Şehir Tiyatroları sezonu yeni sahnesinde açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in ilk İstihdam Canlı Destek Hattı Aliağa’da
Aliağa Belediyesi, istihdam alanındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. ...
Efes Selçuk’ta tarım işçisi kadınların çocukları Deppo Efes Masal Evi’ne emanet
Tarım işçisi kadınların çocuklarını güvenle emanet edebildikleri Deppo ...
Buca'da belediyenin ücretsiz kursları kadınların gözdesi oldu
Kadınları üretime yönlendirmek için çalışmalar gerçekleştiren Buca Belediyesi’nin ...
 
Karşıyaka’da güzellik salonlarına sıkı denetim
Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle ilçedeki tüm ...
Kemalpaşa'da protokol-muhtarlar zirvesi
Kemalpaşa’da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programlarda ...
Gaziemir'de 'hayat hattı' için yoğun tempo
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Gaziemir’in Sarnıç ...
 
Ballıkuyu'da yıkım başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ...
'Yaşlı Dostu İzmir' Güney Korelilere ilham oldu!
Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan Eunpyeong Meclisi Üyeleri, İzmir ...
Aliağa kırsal kalkınmada örnek oldu!
Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir'de kongrenin ve listenin anlattıkları...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri