POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel duyurdu: Şehidin verdiği bursu CHP üstlenecek
Özel duyurdu: Şehidin verdiği bursu CHP üstlenecek
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ifadeye çağrıldı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ifadeye çağrıldı!
'Ertelenen' görüşmenin perde arkasında ne var?
'Ertelenen' görüşmenin perde arkasında ne var?
Manavgat'ta rüşvet operasyonu: 7 gözaltı daha!
Manavgat'ta rüşvet operasyonu: 7 gözaltı daha!
8 Temmuz 2025 Salı - 07:57

Beyaz Saray'da 3. görüşme: Ateşkese engel yok!

Donald Trump ve Binyamin Netanyahu, Beyaz Saray'da bir araya geldi. Trump, İran ile gelecek hafta bir görüşme gerçekleştirebileceklerini söyledi. ABD Başkanı, "Gazze'de ateşkes için bir engel olmadığını" kaydetti.

Beyaz Saray da 3. görüşme: Ateşkese engel yok!

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Beyaz Saray'da akşam yemeğinde bir araya geldi.

Trump ile Netanyahu Beyaz Saray'da bu yılki üçüncü görüşmelerini yaptı.

Yemekte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Gazze'deki ateşkes çabalarına ilişkin, "Gazze'de barış yolundayız. Çok umutluyuz. Hamas da ateşkes istiyor. İsrail--Hamas ateşkesine engel yok" dedi ve "işlerin gayet iyi ilerlediğini" kaydetti. Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ise, "Gazze'de barış fırsatımız var" dedi.

Netanyahu ise "Filistinlilere daha iyi bir gelecek sunacak ülkeler bulmak için ABD ile birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Filistinlilerin başka bir yere yerleştirilmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Netanyahu, "(Gazze'de) Kalmak isterlerse kalabilirler ancak ayrılmak isterlerse ayrılabilmeliler. Burası bir hapishane olmamalı. İnsanlara özgür seçim hakkı verilmeli" dedi.

"UMARIM YENİDEN SALDIRMAK ZORUNDA KALMAYIZ"

Trump İran ile yaşanan krize ve 12 gün süren savaşa ilişkin, "İran ile görüşmeleri planladık ve onlar da görüşmek istiyor. Büyük darbe aldılar." dedi. İran'a yönelik başka bir saldırı planları olup olmadığına dair yöneltilen soruyu yanıtlayan Trump, "Umarım bunu yapmak zorunda kalmayız" yanıtını verdi.

Trump, İran'ın yaşanan gerilim sonrasında görüşmeler için istekli olduğuna işaret ederek, "Buluşmak istiyorlar. Bir şeyler yapmak istiyorlar. (İran) onlar farklı. İki hafta önce olduklarından çok farklılar. Görüşme gelecek hafta gerçekleşebilir" ifadelerini kullandı.

Trump, "doğru zaman geldiğinde İran'a yaptırımları da kaldırmak istediğini" kaydederek "Onlara yeniden inşa etme şansı vermek isterim çünkü İran'ın kendini barışçıl bir şekilde yeniden inşa ettiğini görmek isterim. 'ABD'ye ölüm, İsrail'e ölüm' demiyorlar artık. Eskiden Orta Doğu'nun zorbasıydı, artık değil" diye konuştu.

"ŞAM YÖNETİMİNE ŞANS VERMEK İSTİYORUZ"

Trump, bölge ülkelerinin ve Netanyahu'nun isteği üzerine Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırdıklarını ve bununla Şam yönetimine "şans vermek istediklerini" söyledi. Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'dan "çok etkilendiğini" belirten Trump, Şara'nın "sert bir geçmişten ve coğrafyadan geldiğini" ifade etti.

Netanyahu ise istikrar, güvenlik ve barış konusunda Suriye'de artık yeni fırsatlar olduğunu düşündüğünü aktardı.

"BAŞKAN PUTİN'DEN MEMNUN DEĞİLİM"

Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Başkan Trump, "Bu savaş asla başlamamalıydı. Başkan Putin’den memnun değilim. Geçtiğimiz hafta 7 bin insan öldü. Çoğu asker ama bunlar canlar. Eğer bunu durdurabilirsem, bu insanlık için en büyük görev olur" ifadelerini kullandı.

Trump bu arada, Ukrayna'ya silah gönderme konusu hakkında da "Daha fazla silah göndereceğiz. Göndermek zorundayız, kendilerini savunabilmeleri gerekiyor. Çok ağır saldırı altındalar" ifadelerini kullandı.

"ORANLARI MÜZAKERE EDEBİLİRİZ"

Trump, tarife mektuplarının nihai olup olmadığına ilişkin soru üzerine, mektuplarda belirtilen oranları müzakere edebileceklerinin sinyalini verdi.

Bunların aşağı yukarı son teklifler olduğunu ifade eden Trump, "Ama farklı bir teklifle gelirlerse ve ben de beğenirsem yaparız" diye konuştu.

Tarife erteleme süresinin uzatıldığı 1 Ağustos tarihinin kesin olup olmadığına dair soruya Trump, "Kesin diyebilirim ama yüzde 100 kesin değil. Eğer ararlarsa ve 'Farklı bir yol izlemek isteriz.' derlerse buna açık olacağız" cevabını verdi.

Trump, çeşitli ülkelere gönderdikleri mektuplarda bildirdikleri tarife oranlarında bazı ayarlamalar yapabileceklerine işaret ederek, aslında bu oranların olması gerekenden çok daha düşük olduğunu savundu.

Daha fazla gümrük vergisi isteyebileceklerini dile getiren Trump, "Pek çok iyi ülkeyle kurduğumuz ilişkilerin hatırına, benim yaptığım gibi yapıyoruz" dedi.

Beyaz Saray'da üçüncü görüşme: Netanyahu, Trump'ı Nobel'e aday gösterdi - 1Washington'da yüzlerce gösterici, Netanyahu’nun Beyaz Saray’a yaptığı ziyareti ve hükümetinin Gazze’deki operasyonlarını protesto etmek için Beyaz Saray önünde toplandı.

NOBEL'E ADAY GÖSTERDİ

Öte yandan Netanyahu görüşmeden önce Trump'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdiğini söyleyerek adaylık mektubunu Trump'a teslim etti.

Netanyahu, Trump'tan önce ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile de bir görüşme yapmıştı. (NTV)

 
Eylem öncesi kritik görüşme! Büyükşehir’den yeni teklif… Başkanlar Ankara’da!
 
Genelge yayımlandı: Maaş tavanları belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Putin'in görevden aldığı bakan ölü bulundu
Rusya Ulaştırma Bakanı Starovoit, başkanlık kararnamesiyle görevden alındı. ...
Ciddi şekilde düşünülüyor: Bekarlardan vergi alınacak
Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, ülkedeki bekarlara ek vergi ...
Hamaney, savaşın ardından ilk kez kamuoyu karşısında!
Filistin caddesindeki konutunda yapılan muharrem ayı matem törenlerine ...
 
Hamas'tan ateşkese olumlu yanıt
Hamas, arabuluculardan gelen İsrail ile ateşkes teklifine olumlu cevap verdiğini duyurdu.
Elon Musk yeni parti planını açıkladı!
Elon Musk, ABD’de yeni bir siyasi parti kurulmasıyla ilgili sosyal medya ...
Trump'tan Gazze'de ateşkes açıklaması
ABD Başkanı Trump, Hamas'ın Gazze'de ateşkes teklifini kabul edip etmediğini ...
 
İran, 2'si hariç tüm havalimanlarını uçuşa açıyor
İran Sivil Havacılık Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, İsfahan ...
Netanyahu'nun oğlu adını değiştirmiş!
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlu Avner'in 2022'de eğitim görmek için ...
Sondaj gemisi alabora oldu: Körfezde can pazarı!
Mısır'ın doğusundaki Süveyş Körfezi'nde "Adam Marine 12" isimli sondaj ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP’de atama şıkkı oluşursa oklar tek bir ismi işaret ediyor
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri