POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'de Samsunspor maçı öncesi kaleci krizi!
Fenerbahçe'de Samsunspor maçı öncesi kaleci krizi!
Güllü'nün ölümüne ilişkin iddialara asistanından yanıt!
Güllü'nün ölümüne ilişkin iddialara asistanından yanıt!
MİT'ten siber suç örgütüne operasyon!
MİT'ten siber suç örgütüne operasyon!
Türkiye dahil 8 ülkeden ortak 'Gazze Planı' açıklaması
Türkiye dahil 8 ülkeden ortak 'Gazze Planı' açıklaması
5 Ekim 2025 Pazar - 11:13

Bitcoin, tüm zamanların rekorunu kırdı!

ABD’de federal hükümetin kapanmasının yarattığı mali riskler ve yatırımcı ilgisinin artmasıyla Bitcoin 125 bin 500 doları aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Bitcoin, tüm zamanların rekorunu kırdı!

ABD’de federal hükümetin kapanma riskiyle birlikte Bitcoin fiyatı 125.500 doları aşarak tarihi bir seviyeye ulaştı. Coinmarketcap’in verilerine göre, Bitcoin’in de dahil olduğu küresel kripto para piyasası son 24 saatte yaklaşık %1,5 artış göstererek 4 trilyon 260 milyar dolara yükseldi.

ABD’de 1 Ekim’de artan hükümet kapanma endişeleri, en büyük kripto para birimi Bitcoin’in değerini son 24 saatte %2,5’in üzerinde artırarak 125.559 dolara çıkardı. Böylece Bitcoin’in fiyatı, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin dostane düzenlemeleri ve kurumsal yatırımcıların güçlü talebiyle gelen 14 Ağustos’taki 124 bin 480 dolarlık rekorunu yeniledi.

Bitcoin'in haftalık değer kazancı ise yaklaşık yüzde 15 oldu

ABD hisse senetlerinde son günlerdeki yükselişler ve Bitcoin ile bağlantılı borsa yatırım fonlarına yeniden girişlerin desteği de söz konusu yükselişte etkili oldu. TSİ 09.15 itibarıyla 125 bin 149 dolardan işlem gören Bitcoin'in haftalık değer kazancı ise yaklaşık yüzde 15 oldu. Piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alan Ethereum'un fiyatı da yaklaşık yüzde 1,1 değer kazanarak 4 bin 570 dolar seviyesine yükseldi.

ABD'de Demokratların ve Cumhuriyetçilerin federal hükümete finansman sağlayacak bütçe üzerinde anlaşmaya varamaması 1 Ekim itibarıyla hükümetin kapanmasına yol açmıştı. Hükümetin kapanması dolayısıyla Çalışma İstatistikleri Bürosu (BLS) 2 Ekim’de haftalık işsizlik maaşı başvurusu verilerini yayımlamazken, 3 Ekim’de de eylül ayına ilişkin tarım dışı istihdam verileri açıklanmadı.

Fed verilerinin kesintiye uğraması ve hükümet kapanması, ABD doları ve tahvillerini geriletti

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) ekonominin durumunu değerlendirmede faydalandığı önemli verilerin akışının kesintiye uğramasının, faiz indirimlerinin seyrine ilişkin belirsizliği artırdığını ifade etti. Bu arada, ABD doları ve tahvilleri ise federal hükümetin kapanmasıyla ilgili belirsizliğin ekonomik görünümü gölgelemesi, mali riskleri artırması ve istihdam gibi önemli verilerin açıklanmasını geciktirmesiyle geriledi.

Analistler, hükümetin kapanmasının ABD'de Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) büyümesini olumsuz etkileyeceğini belirterek, dünyanın en büyük ekonomisinde hükümetin mali sıkıntılarının ekonomik belirsizliği artırması nedeniyle yatırımcıların güvenli liman varlıklarına yöneleceğini aktardı. ABD hisseleri, uzun süreli bir kapanma ihtimaline ve belirsizliğe rağmen, yapay zeka ivmesiyle bu hafta rekor seviyelere ulaştı.

Altın, jeopolitik riskler ve Fed faiz indirimiyle yükselişini sürdürüyor

"Güvenli liman" varlıklardan olan altın ise jeopolitik risklerin yanı sıra düşen ABD faiz oranları ve devam eden enflasyon endişeleri arasında merkez bankalarının alımlarıyla desteklenerek yükselişini sürdürdü.

Analistler, Orta Doğu ve Ukrayna'daki jeopolitik gelişmelere ek olarak ABD’nin finansal istikrarına duyulan güvenin azalması ve bunun dolara duyulan güvene zarar vermesi ve ABD Merkez Bankasının (Fed) son faiz indiriminin altının ons fiyatını yukarı yönlü desteklediğini belirterek, ABD'nin borçlarına ilişkin endişelerin yatırımcıların dolara güvenlerini giderek kaybetmesine yol açtığını kaydetti.

 
Lastik botta çoluk çocuk umut yolculuğu!
 
Nihat Kahveci'den dikkat çeken Victor Osimhen sözleri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yükseliş devam ediyor: Altın tarihi zirveyi gördü!
Rekorlara doymayan altın fiyatları 5 Ekim Pazar günü de vatandaşlar tarafından ...
Akaryakıtta son durum: İşte güncel fiyatlar
Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile vergi artışları akaryakıt ...
LOGISTECH 2025’te genç beyinler yarışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
 
Mehmet Şimşek'ten 'yüksek enflasyon' yorumu
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, beklentilerin üzerinde olan eylül ayı ...
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ne olacak?
TÜİK'in 2025 Eylül ayı TÜFE'sini açıklamasının ardından emeklilerin alacağı ...
Ekim ayı kira artış oranı belli oldu!
Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte ekim ayında ev ...
 
TÜİK enflasyon verilerini açıkladı!
Enflasyon, eylül ayında yüzde 3,23 oranında artış gösterirken, yıllık ...
Asgari ücret ne kadar olacak? Zam senaryoları neler?
Ocak ayı yaklaşırken milyonlarca çalışan, emekli ve memurun maaşlarına ...
Akaryakıta zam geldi: İşte güncel fiyatlar!
Araç sahiplerinin merakla takip ettiği akaryakıt fiyatlarında artış oldu. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP'de Genel Merkez'in 'Aslanoğlu' kararı
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri