POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Trump: İran bir anlaşma yapmayı çok istiyor!
Trump: İran bir anlaşma yapmayı çok istiyor!
Ahmet Aras'tan 'AK Parti'ye geçecek' iddiasına yanıt!
Ahmet Aras'tan 'AK Parti'ye geçecek' iddiasına yanıt!
NATO Zirvesi'ne damga vuran görüntüler!
NATO Zirvesi'ne damga vuran görüntüler!
Tahliye edilen İnan Güney ilk olarak babasının evine gitti
Tahliye edilen İnan Güney ilk olarak babasının evine gitti
8 Temmuz 2026 Çarşamba - 09:46

Bornova'da ailelere çocuk yetiştirme rehberi

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği panelde konuşan uzmanlar, çocuk gelişiminde her isteği yerine getirmenin değil, ihtiyaç anında ulaşılabilir olmanın önemini vurguladı.Çocukluktaki yanlış yaklaşımların ergenlikte agresifliğe yol açtığını belirten psikologlar, küçük yaşlardan itibaren korkutarak değil, sevgi ve tutarlılıkla net sınırlar çizilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bornova da ailelere çocuk yetiştirme rehberi

Bornova Belediyesi, çocuk gelişiminde doğru yaklaşımları mercek altına alan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen "Çocuğun İhtiyacı, Yetişkinin Sorumluluğu: Anlamak mı, Rehber Olmak mı?" başlıklı panelde, Klinik Psikolog Çağrıhan Bahadır ve Uzman Psikolog Merve Aydoğan ebeveynlere rehberlik edecek kritik açıklamalarda bulundu.

Çocukluktaki hatalar ergenlikte karşımıza çıkıyor

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce düzenlenen panelde ilk olarak söz alan Klinik Psikolog Çağrıhan Bahadır, çocukla kurulan bağın niteliğine dikkat çekti. Her isteği yerine getirmenin bağ kurmak anlamına gelmediğini vurgulayan Bahadır, şu ifadeleri kullandı:

"Duygusal bağ, çocuğun ihtiyaç duyduğu her an yetişkini duygusal olarak yanında ve ulaşılabilir hissetmesidir. Bağlanma sürecinde iletişimi her zaman açık tutmalı, sabırlı olmalı ve kısa sürede mucizevi sonuçlar beklememeliyiz. Çocuklara sürekli 'yap, yap' diyerek baskı kurmak ve isteklerimizi zorunluluk gibi dikte etmek büyük bir hatadır. Çocukluk döneminde sergilenen bu yanlış yaklaşımlar, ergenlikte karşımıza tahammülsüzlük ve agresiflik olarak çıkar. Davranış sorunlarında anlık çözümler yerine, mutlaka problemin köküne inilmelidir."

Çocuklar sınırları bizden öğrenir

Uzman Psikolog Merve Aydoğan ise ebeveynlerin günlük yaşamda sergilediği tutarsız davranışların ve anlık tepkilerin çocuklarda onarılamaz hasarlar bıraktığına değindi. Sınır koymanın önemini anlatan Aydoğan, "Çocuklar dünyaya hazır sınırlarla gelmezler; sınırları onlara sözlerimiz ve davranışlarımızla biz öğretiriz. Bu süreçte aileden okula, parktan akrabalara kadar her sosyal çevre bir bütündür. En büyük kural tutarlılıktır; örneğin çocuk sevmediği bir yemek geldiğinde ona hemen alternatif sunulmamalı, ağlayarak istediklerini elde etmesine izin verilmemelidir. Sınırlar küçük yaşlardan itibaren esnetilmeden, minik adımlarla öğretilmelidir. Unutulmamalıdır ki bir çocuğun ait olma ihtiyacı, iyi olma ihtiyacından çok daha büyüktür ve eğitim asla korkutarak verilemez." diye konuştu.

 
Macron'dan Ankara'da sabah koşusu!
 
Yolcu otobüsü tabelaya çarptı: Çok sayıda yaralı var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Selçuk'ta çocuklar geleceği kodluyor
Efes Selçuk Belediyesi Yaz Okulu kapsamında düzenlenen Robotik Kodlama ...
Macera Parkı'nda yaz heyecanı başladı
Konak Belediyesi’nin Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’ndaki Macera ...
Tugay: Göz boyayan değil, sorun çözen işler yapıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Çiğli Balatçık Mahallesi'nde ...
 
İZDENİZ'in ek seferleri trafiğe nefes oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZDENİZ'in Bostanlı–Üçkuyular Arabalı ...
İzmir’de ticari araçlara yaz denetimi: Klima açmayana ceza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin ticari araçlara yönelik ...
Gebe Okulu'nda anne adaylarına güvenli doğum eğitimi
Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki Gebe Okulu’nda anne adayları kulaktan dolma ...
 
Konak’ta CHP’nin grup başkan vekili belli oldu!
Konak Belediyesi CHP Grubu İlçe Başkanı Serkan Kalmaz yönetiminde bir ...
Menemen'de gençlik merkezi için geri sayım!
Menemen'de yapımı tamamlanma aşamasına gelinen Ulukent Gençlik Merkezi'nde ...
Başkan Denizli, Temmuz Meclisi’nde Çeşme’nin yatırım ve dönüşüm projelerini anlattı
Başkan Lâl Denizli, "Çeşme'nin her köşesinde estetik, sürdürülebilir ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
'Cemil Tugay, Çağatay Güç, Utku Gümrükçü...'
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri