POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Kara Haydar'ın altınları odunluktan çıktı
Kara Haydar'ın altınları odunluktan çıktı
Kaşif Kozinoğlu'nun mezarı açıldı!
Kaşif Kozinoğlu'nun mezarı açıldı!
Mansur Yavaş'tan yeni 'Erdoğan' açıklaması!
Mansur Yavaş'tan yeni 'Erdoğan' açıklaması!
Benzine zam geldi: İşte yeni fiyatlar
Benzine zam geldi: İşte yeni fiyatlar
12 Eylül 2026 Cumartesi - 09:20

Bornova'da kaldırımlar yayaların!

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini sağlamak amacıyla Spotçular Sokağı ve Çamdibi Kapalı Pazaryeri civarında kapsamlı kaldırım işgali denetimleri gerçekleştirdi.

Bornova da kaldırımlar yayaların!

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini sağlamak amacıyla Spotçular Sokağı ve Çamdibi Kapalı Pazaryeri civarında kapsamlı kaldırım işgali denetimleri gerçekleştirdi. Denetimlerde yaya geçişini engelleyen bayrak, flama gibi materyaller kaldırılırken, işgaliye kurallarına uymayan esnafa uyarı ve gerekli cezai yaptırımlar uygulandı. Kaldırımların yayaların kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, esnafı ortak yaşam alanlarına saygı duymaya ve kent düzenine katkı koymaya davet etti.

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde huzuru, düzeni ve kamu sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirdiği denetim ve uygulamalarına aralıksız devam ediyor. Kent estetiğini bozan, yaya geçişlerini engelleyen unsurlara karşı kararlı bir duruş sergileyen Bornova Belediyesi, vatandaşların günlük yaşam kalitesini artırmak için ilçe genelinde kapsamlı bir çalışma başlattı. Son olarak ilçenin ticari ve sosyal açıdan en yoğun noktalarında eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

Spotçular Sokağı ve Çamdibi’nde sıkı takip

Çalışmalar kapsamında, Bornova’nın merkezinde ticaretin kalbinin attığı ve kamuoyunda Spotçular Sokağı olarak bilinen bölge mercek altına alındı. Bununla birlikte, ilçenin en işlek ve insan sirkülasyonunun en yoğun olduğu noktalarından biri olan Çamdibi Kapalı Pazaryeri civarında da geniş çaplı denetimler yapıldı. Zabıta ekipleri, sokakları tek tek gezerek mevzuata aykırı durumları yerinde tespit etti.

İşgaliyeye geçit yok: Bayrak, flama ve tabelalar kaldırıldı

Yapılan incelemelerde, işgaliye kurallarına uymayan ve dükkan sınırlarını aşarak kaldırımları yayalara kapatan esnaflar tek tek uyarıldı. Yayaların güvenli yürüyüş alanlarını işgal eden; sokak ortasına konulmuş reklam tabelaları, bayrak, flama ve benzeri tüm tanıtıcı materyaller ekiplerce kaldırıldı. Kurallara uymamakta direnen ve uyarılara rağmen kamusal alanı işgal etmeye devam eden işletmelere ise gerekli cezai yaptırımlar uygulandı.

Başkan Eşki: "Ortak yaşam alanlarımıza hep birlikte sahip çıkacağız"

Bornova’nın daha modern ve yaşanabilir bir kent olması için kuralların tavizsiz uygulanacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, şu ifadeleri kullandı:
"Bornova’da sokaklar ve kaldırımlar tüm hemşehrilerimizin ortak yaşam alanıdır. Özellikle engelli vatandaşlarımızın, bebek arabalı annelerimizin ve yaşlılarımızın kaldırımlarda güvenle yürüyebilmesi kırmızı çizgimizdir. Esnafımız başımızın tacıdır, ekonomik canlanmayı sonuna kadar destekliyoruz ancak ticaret yaparken vatandaşlarımızın hakkını gasp etmeye, sokakları yürünemez hale getirmeye kimsenin hakkı yok. Zabıta ekiplerimiz sahada hem rehberlik ediyor hem de kurallara uymayanlara karşı gerekli yasal adımları atıyor. Tüm esnafımızı Bornova’nın düzenine, temizliğine ve estetiğine katkı koymaya, ortak yaşam kültürüne saygı duymaya davet ediyorum."

 
12 Eylül Cumartesi günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
 
Sosyal konutlarda kritik viraj dönüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Büyükşehir meclis üyeleri’ zirvesi: Ne konuşuldu?
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Güç, partisinin büyükşehir meclis üyeleri ...
Büyükşehir Meclis gündemi belli oldu: 'Ertelenecek' iddiası boşa düştü!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı birinci birleşim gündemi ...
Karşıyaka’da gençlerin projeleri jüriyle buluştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Öğrenci Yaz Okulu, gençlerin ...
 
Foça'da kurtuluş günü: Gözler Başkan Fıçı'yı aradı!
Foça'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü törenlerle kutlanırken ...
Seferihisar Belediyesi'nden operasyon açıklaması!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde belediyeye yönelik yürütülen "rüşvet" soruşturması ...
ADD İzmir şubelerinden Belkahve’de anlamlı buluşma
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmir Şubeleri, 9 Eylül etkinlikleri kapsamında ...
 
Menderes başkan vekili Şen, Erdoğan ile buluştu
Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen Ankara’da Cumhurbaşkanı, ...
Buca'da öğrencilere çanta ve kırtasiye seti
Buca Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde ailelerin yükünü ...
Başkan Eşki'den ulaşım raporu: 290 sokak ve 15 cadde yenilendi
Bornova Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü büyük ulaşım hamlesi kapsamında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Siyasi tarihe geçen transferin ‘Z’ raporu!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri