POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İmamoğlu'ndan gençlere 'videolu' mesaj!
İmamoğlu'ndan gençlere 'videolu' mesaj!
TBMM'de bütçe maratonu yarın başlıyor
TBMM'de bütçe maratonu yarın başlıyor
Kredi borçları 2025'te uçtu: 1,8 milyon kişi takipte!
Kredi borçları 2025'te uçtu: 1,8 milyon kişi takipte!
Dünya Kupası maç takvimi belli oldu!
Dünya Kupası maç takvimi belli oldu!
7 Aralık 2025 Pazar - 10:00

Bornova'da kent bostanlarında hasat zamanı

Bornova Belediyesi’nin 6 noktada kurduğu kent bostanlarında kadınlar kışlık sebzelerin hasadını gerçekleştirirken, Başkan Ömer Eşki de EVKA-4’te kadınlarla birlikte hasada katıldı.

Bornova da kent bostanlarında hasat zamanı

Bornova Belediyesi’nin 6 noktada kurduğu kent bostanlarında kadınlar kışlık sebzelerin hasadını gerçekleştirirken, Başkan Ömer Eşki de EVKA-4’te kadınlarla birlikte hasada katıldı. Eşki, kent bostanlarının hem üretimi teşvik ettiğini hem de sosyal dayanışmayı güçlendirdiğini belirterek yeni bostanların Doğanlar, Altındağ ve Çamdibi’nde de kurulacağını açıkladı. Bornova genelinde toplam 25.900 m² alanda yüzlerce kadın doğal ürün yetiştiriyor.

Bornova Belediyesi’nin ilçenin 6 noktasında açtığı kent bostanlarında hasat heyecanı yaşandı. Kadınlar, kendi yetiştirdikleri karnabahar, ıspanak, brokoli ve lahanaları toplamanın mutluluğunu yaşarken, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçenin en büyük kent bostanının bulunduğu EVKA-4’te eşi Beste Eşki ile birlikte kadınların heyecanına ortak oldu.

“Türkiye’nin en büyük kent bostanındayız”

Başkan Ömer Eşki, EVKA-4’teki hasat buluşmasında yaptığı konuşmada kent bostanlarının sosyal, ekonomik ve toplumsal katkılarına şu sözlerle dikkat çekti: “Evka 4’te Türkiye’nin en büyük kent bostanındayız. Bu kent bostanında karalahana, brokoli, ıspanak… Onun dışında toplumcu belediyecilik, tarımla halkı buluşturma, ev hanımlarına eğlenceli sosyal faaliyet, muhtarlarla işbirliği, vatandaşla bütünleşme ve her şey var.

Biz buraya her şeyden önce emek ektik. Emeğin neticesinde de vatandaşlarımızın tebessümlerini bugün burada hasat ediyoruz.

Bu faaliyetleri Bornova’da olabildiğince artıracağız. Buraya en büyüğünü yapmıştık. Şimdi daha büyüğünü Doğanlar, Altındağ ve Çamdibi’nde başka başka noktalara da yapacağız. Bir tarafımda İnönü Mahalle Muhtaramız, diğer tarafımda Evka 4 Mahalle Muhtarımız var. İkisinin mahalle sakinlerinin ortak kent bostanı burası. Şimdi birbirlerini buradan çıkartmaya çalışıyorlar. Dedik ki tartışmaya gerek yok: Yeni kent bostanları yapacağız. Orada daha çok vatandaşımıza ulaşacağız. Soruyorlar ‘Burası bize bir kereliğine mi verildi?’ diye. Burada kent bostanlarında vatandaşlarımız istediği müddetçe hasat etmeye devam edecekler. Diğer talepler için atıl durumda kalan parkları, boş alanları Tarım Müdürlüğümüz değerlendirecek ve kent bostanı sayısını da, yararlanan vatandaş sayısını da, bostanlardan elde ettiğimiz hasadın miktarını da artıracağız.”

9 Mahallede 25.900 m² üretim alanı

Bornova Belediyesi, projeye katılan kadınlara 25 metrekarelik alanları ücretsiz tahsis ediyor. Fideler belediye tarafından sağlanıyor; kadınlar hem yaz hem kış sebzeleri yetiştirerek ev ekonomisine katkı sağlıyor ve ailelerini doğal ürünlerle buluşturuyor.

Bornova’daki kent bostanlarının dağılımı:

Pınarbaşı Kent Bostanı: 2.500 m² – 42 kadın

Altındağ Kent Bostanı: 4.000 m² – 58 kadın (Koşukavak & Birlik Mahalleleri)

Mevlana Kent Bostanı: 2.400 m² – 75 kadın

Işıkkent Kent Bostanı: 4.000 m² – 52 kadın (Işıklar & Egemenlik Mahalleleri)

Rafetpaşa Kent Bostanı: 1.000 m² – 20 kadın

EVKA-4 Kent Bostanı: 12.000 m² – 234 kadın (EVKA-4 & İnönü Mahalleleri)

Toplamda 9 mahallede 25.900 m² alanda üretim yapılıyor.

 
İzmir'e yayılıyor... Büyükşehir geleceğin sporcularını keşfedecek
 
Kredi borçları 2025'te uçtu: 1,8 milyon kişi takipte!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e yayılıyor... Büyükşehir geleceğin sporcularını keşfedecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz “Sportif Yetenek Ölçümü” uygulaması ...
İbadethanelerde köşe bucak temizlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekipleri, kent genelindeki camilerden ...
İzmir'de kış dayanışması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı olan ailelere battaniye, soba, yakacak, ...
 
Buca'da meslek edindirme kurslarına yeni halka!
Buca Belediyesi, meslek edindirmeye yönelik eğitimlerine bir yenisini ...
Tugay’dan iklim krizine yerel çözüm vurgusu
Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Karşıyaka'da SivilFest kapılarını açtı
Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği SivilFest: Sosyal Etki ve Gönüllülük ...
 
Bornova'da gıda güvenliği için sıkı denetim
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Bornova İlçe Tarım Müdürlüğü, Türkiye ...
Buca’nın kalbinde dayanışma var
Buca Belediyesi’nin hayata geçirdiği Paylaştıkça Güzel projesi, dayanışma ...
Konak’ta komşu buluşmalarına yoğun ilgi
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun vatandaşlarla birebir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP MYK'nın İzmir fotoğrafı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri