POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan AB mesajı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan AB mesajı
Galatasaray’da Manchester City maçı öncesi şok!
Galatasaray’da Manchester City maçı öncesi şok!
Milyonları ilgilendiriyor: MTV ödemesi için son günler
Milyonları ilgilendiriyor: MTV ödemesi için son günler
Güllü soruşturmasında yeni gelişme!
Güllü soruşturmasında yeni gelişme!
27 Ocak 2026 Salı - 08:58

Bornova’da temizlik mesaisi 7/24 sürüyor

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 45 mahallede 4 bin 2 sokak ve 17 sanayi sitesinde 3 vardiya halinde 24 saat kesintisiz temizlik çalışması yürütüyor. Günlük ortalama 650 ton evsel atık ve 35 ton hacimli atık toplanırken, Küçükpark ve Süvari Caddesi’nde saat başı çöp taksi hizmeti veriliyor. Başkan Ömer Eşki, Bornova’nın yoğun hareketli nüfusuna rağmen ilçeyi temiz tutmak için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.

Bornova’da temizlik mesaisi 7/24 sürüyor

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, sanayi alanları, üniversiteler, ticaret merkezleri ve sosyal yaşam alanlarıyla günün her saati yoğun olan ilçeyi temiz tutmak için 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor.

07.00-15.00, 15.00-23.00 ve 23.00-07.00 olmak üzere üç vardiya halinde sürdürülen çalışmalar, gün ağarmadan başlıyor ve hiç ara vermeden devam ediyor.

45 mahalle, 4 bin 2 sokak her gün temizleniyor

Bornova ilçe sınırları içerisindeki 45 mahallede yer alan 4 bin 2 sokak ve 17 sanayi sitesi, Temizlik İşleri ekipleri tarafından her gün düzenli olarak temizleniyor. İlçede bulunan 10 bin 186 çöp konteynerinden her gün çöp alımı yapılıyor. Günlük çalışmalar kapsamında ortalama 650 ton evsel atık, mobilya ve benzeri 35 ton hacimli atık toplanarak bertaraf ediliyor.

Süpürge araçları, çöp taksi ve vidanjör hizmeti

Bornova’nın ana arterleri ve sokakları, saha personelinin yanı sıra 10 adet süpürge aracı ile temizleniyor. Özellikle kafe ve restoranlarıyla ilçenin en hareketli bölgeleri arasında yer alan Küçükpark ve Süvari Caddesi’nde saat başı çöp taksi hizmeti verilerek çevre kirliliğinin önüne geçiliyor. İlçedeki cami, cemevi ve kilise gibi kutsal mekanlar da periyodik aralıklarla temizleniyor. Temizlik çalışmaları bunlarla da sınırlı kalmıyor. İlçe genelinde vidanjör ve kanal açma hizmetleri de Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor.

320 personel, 70 araçla büyük bir organizasyon

Tüm bu çalışmalar, 320 personel ve 70 araçlık güçlü bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Kullanılan araçların bakım, onarım ve temizlikleri ile çöp konteynerlerinin bakım ve hijyen çalışmaları, Temizlik İşleri Şantiyesi’nde düzenli olarak yapılıyor.

Başkan Eşki: “Bornova’nın yüksek temposuna ayak uyduruyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçenin yalnızca yerleşik nüfusuyla değil, sanayi, ticaret ve sosyal yaşam nedeniyle gün içinde artan hareketli nüfusuyla da İzmir’in en yoğun ilçelerinden biri olduğunu vurguladı.

Bornova’nın sabah erken saatlerden gece yarısına kadar yaşayan, çalışan, ve üreten bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Eşki, “Sanayi bölgeleri, üniversiteler, hastaneler, iş merkezleri ve sosyal alanlar nedeniyle günlük nüfusumuz yerleşik nüfusun çok üzerine çıkıyor. Biz de bu yoğunluğun farkında olarak temizlik hizmetlerimizi gece gündüz sürdürüyoruz. Amacımız, Bornovalıların temiz, sağlıklı ve düzenli bir çevrede yaşamalarını sağlamak. Bu büyük emeği ortaya koyan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 
Aziz İhsan Aktaş davası bugün görülecek
 
Atlas Çağlayan'ın ailesine tehditte yeni gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'nun 'Basmane Çukuru protokolü' eleştirilerine Yıldır'dan yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMSF arasındaki Basmane Çukuru protokolüne ...
Seferihisar'da taleplere hızlı çözüm!
Seferihisar Belediyesi, Çözüm Masası odaklı çok kanallı iletişim sistemiyle ...
Menderes'te 'Minik Serçe' müzikali izleyiciyle buluşacak
Menderes Belediyesi, “Bir Minik Serçe Müzikali: Kusura Bak-ma” adlı müzikali izleyicilere sunacak.
 
Karşıyaka'da 10 günlük eğlencede coşkulu final
Karşıyaka Belediyesi tarafından yarıyıl tatiline özel olarak düzenlenen ...
Konak'ta çocuklara dolu dolu tatil
Konak Belediyesi’nin yarıyıl tatili için hazırladığı etkinliklerle günlerini ...
Selçuk'ta üretim ve dayanışma buluşması
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde kurulan Üretici Pazarı, bu hafta üretici ile ...
 
Buca Uğur Mumcu'yu andı
Tam 33 yıl önce hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden araştırmacı ...
Balçova'da evlere sıcak yemek desteği
Balçova Belediyesi, aşevi hizmeti kapsamında Kent Lokantası’nda hazırlanan ...
Karabağlar'da kozalar çiçek açtı
İzmir Demokrasi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hacer Nurgül Begiç’in ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri