POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı
Veli Ağbaba'nın yeğeni gözaltına alındı
Veli Ağbaba'nın yeğeni gözaltına alındı
Özgür Özel'den 'grup toplantısı' kararı
Özgür Özel'den 'grup toplantısı' kararı
Almanya'da Julian Nagelsmann istifa etti
Almanya'da Julian Nagelsmann istifa etti
2 Temmuz 2026 Perşembe - 09:57

Bornova'nın üç dev projesi Türkiye vitrinine çıkıyor

Bornova Belediyesi, Başkan Ömer Eşki liderliğinde kentsel, yeşil ve dijital dönüşüm vizyonunu ulusal arenaya taşıyor. Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan kararlarla, Bornova’nın geleceğini şekillendiren üç dev proje Türkiye’nin en prestijli yarışmalarında boy göstermeye hazırlanıyor.

Bornova nın üç dev projesi Türkiye vitrinine çıkıyor

Bornova Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında Nevzat Kavalar Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Kentin geleceğine yön verecek kararların alındığı mecliste, başkanlıktan gelen iki kritik önerge meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Alınan kararlar doğrultusunda Bornova Belediyesi; yeşil, dijital ve kentsel dönüşüm vizyonunu simgeleyen "Kent Bostanları", "Dijital İkiz" ve "Bornova Miras" projeleriyle Türkiye vitrinine çıkıyor.

Başkan Ömer Eşki, göreve geldikleri ilk günden itibaren Bornova’yı kentsel, yeşil ve dijital alanlarda dönüştürme sözü verdiklerini hatırlatarak, bu projelerin her birinin ilçeyi yerel yönetimlerde bir "Kutup Yıldızı" konumuna getireceğini vurguladı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Yarışması için üç büyük proje

Bornova Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen "2026 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması"na, kentin çehresini ve sosyal dokusunu değiştiren üç güçlü projeyle çıkarma yapacak. Meclisten geçen yetkiyle birlikte Bornova, ulusal alanda başarısını tescillemek için gün sayıyor.

Toplumsal eşitliğe yeşil dokunuş:"Toplumsal Eşitliğe ve Bağlılığa Katkı" kategorisinde yarışacak olan Kent Bostanları Projesi, Eylül 2024 tarihinden bu yana Bornovalıları toprakla buluşturuyor. Proje, şehir hayatı içinde tarımsal üretimi desteklerken, sosyal dayanışmayı ve eşitliği de en üst seviyeye çıkarıyor.

Akıllı şehirlerin öncüsü Bornova: "Akıllı Şehir" kategorisinde başvuru yapılacak olan Dijital İkiz Projesi, 2025 yılından bu yana kentin yönetimsel verimliliğini artırıyor. Bornova'nın dijital bir kopyasını çıkaran bu teknoloji, geleceğin planlamasını bugünden yapıyor.

Geçmişten geleceğe uzanan köprü:"Kültür, Sanat ve Spor Aktiviteleri" kategorisinde Bornova’yı temsil edecek olan Bornova Miras Projesi, 2024 yılından beri kentin tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini koruyarak geleceğe aktarıyor.

Bornova’nın dijital gücü Bilişim Yıldızları Yarışması’nda yarışacak

Belediyecilikte teknoloji çağına ayak uydurmanın ötesine geçerek çağ açmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen "Bilişim Yıldızları 2026 Yerli ve Milli/Özgün Proje Yarışması"na da katılıyor.

Belediye meclisinde kabul edilen ikinci önergeyle birlikte, tamamen yerli, milli ve özgün bir yazılım hamlesi olan Dijital İkiz Projesi, akıllı şehir teknolojileri alanında Bornova’yı zirveye taşımak için yarışacak. Başkan Ömer Eşki, bu yarışmalarda Bornova Belediyesi’ni temsile, imzaya ve ilzama tam yetkili kılındı.

"Kutup Yıldızı vizyonumuzla Türkiye’ye örnek oluyoruz"

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilgili projeler ve dönüşüm hedefleriyle ilgili olarak, "Biz yola çıkarken Bornova için kentsel, yeşil ve dijital dönüşüm olmak üzere üç temel eksen belirledik. Kentsel dönüşümle vatandaşlarımıza güvenli yaşam alanları sunarken, yeşil dönüşümle doğayla barışık bir Bornova inşa ediyoruz. Dijital dönüşümle ise çağın ötesinde, şeffaf ve hızlı bir belediyecilik hizmeti sağlıyoruz. Bugün meclisimizde oy birliğiyle kabul edilen bu üç projemiz, yalnızca Bornova'nın değil, Türkiye'deki tüm yerel yönetimlerin ufkunu açacak niteliktedir. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Türkiye Bilişim Derneği yarışmalarından ödüllerle dönerek, Bornova’mızın adını başarıyla duyuracağız. Bizlere güvenen ve kararları oy birliğiyle geçiren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bornova, belediyecilikte bir Kutup Yıldızı gibi parlamaya devam edecek." diye konuştu.

 
Göztepe'de Ankersen'den İsmail için mesaj: Yolculuğu bitmiyor!
 
Dikili'de Kabotaj Bayramı coşkusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in simgesel durağında sona doğru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından kentin tarihi ...
Afetlere karşı dayanışma ağı güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı daha güçlü ve koordineli bir ...
17 yıldır güvenli gıdanın adresi: Ekopazar İzmir!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan ve yüzde yüz organik ...
 
İZSU ve İZDOĞA'da TİS imzası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve İZDOĞA bünyesinde görev yapan binlerce ...
Başkan Mutlu: Belediyenin SGK ve piyasa borcu yok
Konak Belediye Meclisi’nin temmuz ayı ilk oturumunda, Alsancak 1440 ve ...
Başkan Mutlu yeni belediye binasının açılış tarihini açıkladı!
Konak Belediye Meclisi'nin temmuz ayı ilk birleşiminde konuşan Konak Belediye ...
 
Seferihisar'da başkan vekili seçimi için tarih belli oldu!
Tutuklanan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in İçişleri Bakanlığı ...
Körfez için ortak temizlik seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kahramanlar Lions Kulübü, 1 Temmuz ...
Konak’a yeni dayanışma noktası: Beştepeler Taziye Evi’nin temeli atıldı
Konak’ta sosyal dayanışmayı güçlendirecek Beştepeler Taziye Evi’nin temel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Kılıçdaroğlu için ‘doğru’, Gümrükçü için ‘yanlış’, Güç için ‘Özel’ tablo!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri