POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Filenin Sultanları finale yükseldi!
Filenin Sultanları finale yükseldi!
YENİ Parti'den 'üyelik' ve 'bağış' açıklaması
YENİ Parti'den 'üyelik' ve 'bağış' açıklaması
Kılıçdaroğlu'ndan 'YENİ Parti' yorumu: 'Arınma gerçekleşti'
Kılıçdaroğlu'ndan 'YENİ Parti' yorumu: 'Arınma gerçekleşti'
Motorine dev zam: Litresi 4.20 TL arttı
Motorine dev zam: Litresi 4.20 TL arttı
7 Haziran 2026 Pazar - 09:30

Bornova’da yangın riskine karşı yaz mesaisi

Bornova Belediyesi, yaz aylarında artan yangın riskine karşı kent genelinde kapsamlı bakım ve temizlik çalışması başlattı. Kuru otlar temizlenirken budama atıkları ve bitkisel materyaller geri dönüşüm sürecine kazandırılarak kompost ve gübreye dönüştürüldü.

Bornova’da yangın riskine karşı yaz mesaisi

Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte kent genelinde kapsamlı bir temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirdi. Olası yangın risklerini azaltmak, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve kamusal alanları daha güvenli hale getirmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında kuru otlar temizlenirken, vatandaşlar tarafından yol kenarlarına ve çöp konteynerlerinin yanlarına bırakılan dal ve yaprak atıkları da toplandı.

Mahallelerde, refüjlerde, kaldırımlarda ve boş alanlarda kuruyan otlar misinalama yöntemiyle temizlenerek hem görüntü kirliliği hem de sıcak havalarda oluşabilecek yangın tehlikesi ortadan kaldırıldı. Ekipler, kent estetiğini korumak ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla çalışmalarını birçok noktada eş zamanlı olarak sürdürdü.

Atıklar çöpe değil, toprağa kazandırılıyor

Temizlik çalışmaları sırasında toplanan budama atıkları, kuru dallar ve bitkisel materyaller ise geri dönüşüm anlayışıyla değerlendiriliyor. Bornova Belediyesi tarafından ayrıştırılan organik atıklar kompost ve gübreye dönüştürülerek park, bahçe ve tarımsal alanlarda kullanılıyor. Bu uygulama sayesinde hem atık miktarı azaltılıyor hem de doğal kaynakların korunmasına katkı sağlanırken, daha yeşil ve sürdürülebilir bir kent hedefi doğrultusunda önemli bir adım atılmış oluyor.

Başkan Ömer Eşki: “Yeşili korurken riskleri de azaltıyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yaz aylarında artan yangın riskine karşı önleyici çalışmaların büyük önem taşıdığını belirterek, “Kentimizin her köşesinde düzenli bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz. Kuru otların temizlenmesi ve budama atıklarının toplanmasıyla hem çevre güvenliğini sağlıyor hem de yangın risklerini azaltıyoruz. Topladığımız organik atıkları yeniden doğaya kazandırarak sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla hareket ediyoruz. Daha temiz, daha güvenli ve daha yeşil bir Bornova için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Önleyici çalışmalar yaz boyunca sürecek

Bornova Belediyesi ekipleri, özellikle sıcaklıkların yükseldiği yaz döneminde yangın riski taşıyan bölgelerde bakım ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Vatandaşların da çevre temizliği konusunda duyarlı davranmaları ve bitkisel atıkları gelişigüzel alanlara bırakmamaları konusunda çağrıda bulunuldu.

 
Avrupalı fuarcılara İzmir’den davet: Fırsat Türkiye’de
 
İZSU uyardı, saatler sürecek: 7 Haziran'da hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupalı fuarcılara İzmir’den davet: Fırsat Türkiye’de
Türkiye’nin fuarcılıkta yükselen gücü, UFI Avrupa Konferansı’nda gündeme ...
İzmir’de miniklerden iklim seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü proje kapsamında 8 okulda eğitim ...
Bostanlı Sahili’ne yeni padel kortları geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Sahili’nde padel sporu için iki ...
 
İzmir’de ortak akıl masası: Kent yönetiminde söz vatandaşta!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Yurttaş Meclisleri 30 ...
İzmir'de çocuklara umut olan proje uluslararası ödüle aday!
Okuma-yazma güçlüğü yaşayan çocuklara umut olan Renkli Harfler Projesi ...
Seferihisar'da ilaçlama harekatı
Seferihisar Belediyesi, yaz aylarında artış gösteren sivrisinek ve haşere ...
 
Emeklilerden Seferihisar gezisine tam not
Seferihisar Belediyesi, Tüm Emeklilerin Sendikası üyeleri için ilçenin ...
Bayraklı'da geri dönüşüm seferberliğine ödül
Bayraklı Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen ...
Efes Selçuk'ta atık getirene hediye!
Efes Selçuk Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü “Atığını Getir, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Madde madde Cemil Tugay'ın yol haritası
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri